Cevap Yaz
31 Mayıs 2022, 22:39 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 350-351-358-359. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 350-351-358-359. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Sıvı Ölçme Birimleri konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 350-351-358-359 cevapları konusunu paylaştık. Sıvı Ölçme Birimleri konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 350-351-358-359. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 350-351-358-359. Sayfa Cevapları 2. Kitap Sıvı Ölçme Birimleri

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 350 Ders Kitabı Cevapları

GEÇMİŞE YOLCULUK

1. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  B) 110 L = 11 000 mL


2. Bir çay bardağı 100 mL su aldığına göre boş olan 1 litrelik su şişesini doldurmak için en az kaç çay bardağı su gerekir?
Cevap: 1 litre = 1000 ml yaptığına göre 1000/100 = 10 çay bardağı su gereklidir.


3. Aslı; yukarıda verilen 330 mL meyve suyunu kahvaltıda, 250 mL süt ve 500 mL suyu ise okulda içiyor. Aslı, günün sonunda 3 L sıvı tükettiğine göre okuldan sonra kaç mL daha sıvı tüketmiştir?
Cevap:

Aslı ilk başta 330 + 250 + 500 = 1080 ml sıvı almış
Toplam da 3 L yani 3000 ml sıvı aldığına göre
3000 – 1080 = 1920 ml sıvı tüketmiştir okuldan önce.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 351 Ders Kitabı Cevapları

DÜŞÜNELİM

Nazlı’nın babası sıvı olan şurubu hangi ölçme birimiyle ifade etmiştir? Daha önce karşılaştığımız bu birimin kullanıldığı durumlara örnek verebilir miyiz?
Cevap: Milimetre ölçme biriminden bahsetmiştir. 


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 358 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıda istenen dönüşümleri yapınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 358 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını istenen birim cinsinden bulunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 358 Ders Kitabı Cevapları


3. 30 kişinin bulunduğu bir kafilede, her bir kişiye 500 mL su dağıtılacaktır. Bu iş için toplam kaç L su gerekir?
Cevap:

30.500 = 15 000 ml
15 00 ml = 15 L


4. Saniyede 0,05 mL su damlatan bir musluk, bir saatte kaç L su damlatır?
Cevap:

3600 x 0,05 = 180 ml
180 ml = 0,18 l

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 359 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıda ayrıt uzunlukları verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki depolardan hangisi en az 1000 litre su alır?
Cevap: B) 1 m, 2 m ve 3 m ⇒ 6m³ = 6000 dm³ = 6000 l

A) 20 cm, 30 cm ve 40 cm ⇒ 24 000 cm³
B) 1 m, 2 m ve 3 m ⇒ 6m³ = 6000 dm³ = 6000 l
C) 1,2 m, 1 m ve 0,5 m ⇒ 0,6 m³ = 600 dm³ = 600 L
D) 60 cm, 100 cm ve 80 cm ⇒ 480 000 cm³ = 480 dm³


2. Gökhan; yapımında 600 cm³ su kullandığı limonataya, kullandığı suyun 1/4 ’i kadar limon suyu ve 150 mL sıvı şeker ekliyor. Buna göre Gökhan kaç litre limonata elde eder?
Cevap:

Kullandığı suyun 1/4’i kadar limon suyu yani
600/4 = 150 cm³ bu da 1500 ml³ limon suyu eder.

600 cm³ = 6000 mm³ eder
Bu durumda toplam da 6000 + 1500 + 150 = 7650 mm³ yapar.
7650 mm³ te = 7,65 litre yapar.


3. Arzu, 23 adet 500 mililitrelik pet şişelerde bulunan suyu 1 litrelik cam şişelere boşaltmak istiyor. Bu şişeler tam olarak doldurulacağına göre Arzu’nun kaç adet şişeye ihtiyacı vardır?
Cevap:

23 x 500 = 11 500 mL = 11,5 L
12 adet şişeye ihtiyacı vardır.


4. (…) Buna göre İsmail bu kabı en fazla kaç saat kaç dakika sonra boşaltmalıdır?
Cevap:

Dakikada 2 mL su akıttığına göre
Saatte 60 x 2 = 120 mL akar.
0,75 L = 750 mL
750÷ 120 = 6 saat 60 dakika

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 350-351-358-359. Sayfa, Sıvı Ölçme Birimleri 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.