Cevap Yaz
27 Nisan 2022, 14:53 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 360-361. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 360-361. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 360-361 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Değerlendirme konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 360-361. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 360-361. Sayfa Cevapları 2. Kitap 6. Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 360 Ders Kitabı Cevapları

1. Bir otobüsün direksiyonunun yarıçap uzunluğu 20 cm olduğuna göre bu direksiyonun çevresinin uzunluğu kaç santimetredir? ( π ’yi 3 alınız.)
Cevap: C) 120

2 x 3 x 20 = 120


2. Bir su değirmeninin çevresi 12,56 metredir. Bu su değirmeninin çapının uzunluğunu bulunuz. ( π ’yi 3,14 alınız.)
Cevap: B)4

12,56 ÷ 3,14 = 4


3. Yarıçap uzunluğu 4 metre olan bir yarım dairenin çevresinin uzunluğu kaç metredir? ( π ’yi 3 alınız.)
Cevap: B) 24 

Çevre uzunluğu : 2 . π . r formülüydü. O halde
Çevre uzunluğu : 2 . 3 . 4
Çevre uzunluğu : 24 metre


4. Yanda verilen tablodaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:  

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 360 Ders Kitabı Cevapları


5. Yandaki birimküplerden oluşan dikdörtgenler prizmasının hacmi kaç birimküptür?
Cevap: D) 72

3 x 4 x 6 = 72


6. Taban ayrıtının uzunluğu 1,2 dm olan kare prizma şeklindeki sürahinin hacmi 0,00432 m3 olduğuna göre sürahinin yüksekliği kaç santimetredir?
Cevap: A) 3

1,2  x 1,2 = 1,44 dm karedir.
0,00432 m² = 4,32 dm³
4,32 = 1,44 x h
h = 3


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 361 Ders Kitabı Cevapları

7. Yanda verilen cisim kaç birimküpten oluşmaktadır?
Cevap: B) 27


8. Ayrıt uzunlukları verilen yandaki cismin hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: C) 29 760

40 x 40 x 20 = 38 400
36 x 12 x 20 = 8640
38 400 – 8640 = 29 760


9. Bir küpün en, boy ve yükseklik uzunlukları toplamı 42 cm olduğuna göre küpün hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: A) 2744

42 ÷ 3 = 14
14 x 14 x 14 = 2744


10. Bir kabın 3/4 ’ü su doludur. Bu kabın üzerine 0,5 litre su eklendiğinde kap tamamen dolduğuna ve kaptan su taşmadığına göre kabın hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: D) 2000

3x’i su dolu 4x – 30x = x kadarı da boştur.
x = 0,5 Kabın tamamı ise 4 . 05 = 2L
2 litre = 2000 cm³


11. Sevil bir su bardağı portakal suyu için 5 portakal sıkıyor. Bir su bardağı, 200 mL portakal suyu aldığına göre bir portakaldan ortalama kaç cm3 portakal suyu elde edilir?
Cevap: B) 40

200 ÷ 5 = 40 ml portakal suyu yapar.
40 ml = 40 cm³


12. Eni 4 m, boyu 5 m olan bir su deposu en fazla 24 000 litre su almaktadır. Buna göre deponun yüksekliği kaç metredir?
Cevap: A) 1,2

4 x 5 x h = 24
20h = 24
h = 1,2


13. Metin bir ayrıtının uzunluğu 10 cm olan küp şeklindeki kabın içine birbirine eş 20 tane bilye atıyor. Metin ardından bu kabın içine 500 mL su döktüğünde kap tamamen dolduğuna ve kaptan su taşmadığına göre bir bilyenin hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: B) 25

10 x 10 x 10 = 1000 cm³
1000 – 500 = 500 ml
500/20 = 25 cm³

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 360-361. Sayfa, 6. Ünite Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.