Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
11 Ekim 2021, 9:32
Selin Selin
Yönetici
Konu Sayısı: 285

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 41 ve 42’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları konusunda Kalansız Bölünebilme Kuralları konusunu işledik.

6. Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Kalansız Bölünebilme Kuralları

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

ARAŞTIRINIZ-DÜŞÜNÜNÜZ

Bir doğal sayının 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 sayılarına bölündüğünde kalanın kaç olacağı bölme işlemi yapılmadan bulunabilir mi? Düşününüz.
Cevap: Evet bulunabilir.

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE
1. Aşağıdaki sayıların 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 sayılarından hangilerine kalansız bölündüğünü belirleyiniz, yanlarına yazınız.
Cevap:
a. 42 → 2, 3, 6
b. 75 → 3, 5
c. 104 → 2, 4
ç. 270 → 2, 3, 5, 6, 9, 10
d. 981 → 3, 9
e. 1680 → 2, 3, 4, 5, 6, 10

2. Aşağıdaki dört basamaklı sayıların 4 ile kalansız bölünebilmesi için ☐ yerine yazılabilecek tüm rakamları bulunuz.
Cevap:

a. 1, 3, 5, 7, 9
b. 0, 4
c. 1, 5, 7, 9
ç. 2, 6

3. Aşağıdaki beş basamaklı sayıların 9 ile kalansız bölünebilmesi için yerine yazılabilecek tüm rakamları bulunuz.
Cevap:

a. 2
b. 3, 9
c. 2, 8
ç. 2, 5

4. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ‘‘D’’, yanlış olanların başına ‘‘Y’’ yazınız.
Cevap:

(Y) 2 ile kalansız bölünebilen tüm sayılar 4 ile de kalansız bölünebilir.
(D) 9 ile kalansız bölünebilen tüm sayılar 3 ile de kalansız bölünebilir.
(Y) 5 ile kalansız bölünebilen tüm sayılar 10 ile de kalansız bölünebilir.
(D) 4 ile kalansız bölünebilen tüm sayılar 2 ile de kalansız bölünebilir.
(D) 2 ve 3 ile kalansız bölünebilen tüm sayılar 6 ile de kalansız bölünebilir.

5. 3752 tane şeker her pakette 10 tane olacak şekilde paketlere ayrıldığında kaç şeker artacağını bölme işlemi yapmadan bulunuz.
Cevap:
3750 ÷ 10 = 370
3752 – 3750 = 2 şeker artar.

6. Beş basamaklı 26 8☐5 sayısı 3 ile kalansız bölünebildiğine göre ☐ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap:

21 + ☐ 
☐ → 0, 3, 6, 9


7. Dört basamaklı 387☐ sayısının,

a. 5 ile kalansız bölünebilmesi için ☐ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap:

☐ → 0, 5

b. 9 ile kalansız bölünebilmesi için ☐ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap:

18 + ☐
☐ → 0, 6

c. 6 ile kalansız bölünebilmesi için ☐ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap:

2 ile bölünmesi için: 0, 2, 4, 6, 8
3 ile bölünebilmesi için: 0, 3, 6,9

6 ile bölünebilmesi için: 0, 6


8. Can’ın doğduğu yıl 4, 5 ve 9 ile kalansız bölünebilen 19☐▲ şeklinde dört basamaklı bir sayıdır. Buna göre ☐ ve ▲ yerine yazılması gereken rakamları bulunuz.
Cevap:

4 ve 5′ e bölünebilenler: 00, 20, 40, 60, 80
9’a bölünebilenler: 80

☐ → 8
▲ → 0
1980

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.