Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Temmuz 2021, 14:21
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1116

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları 1.2.2. Bölünebilme Kuralları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1-) 84▢2 sayısının;

a) 2 ile bölünebilmesi için, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0 rakamları getirilebilir.
b) 3 ile bölünebilmesi için, 1, 4 ve 7 rakamları getirilebilir.
c) 4 ile bölünebilmesi için, 1, 4 ve 9 rakamları getirilebilir.
ç) 6 ile bölünebilmesi için 4 yerine hangi rakamlar gelmelidir?: 1, 4 ve 7 rakamları getirilebilir.


2-) 38Δ üç basamaklı bir sayıdır. Bu sayının 3 ile tam bölünebilmesi için Δ yerine gelebilecek en büyük sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: Δ yerine getirilebilecek sayılar 1, 4 ve 7 rakamlarıdır. Bu nedenle cevap D) şıkkı 7’dir.


3-) 5078 sayısının 3 ile tam bölünebilmesi için bu sayıdan çıkarılması gereken en küçük doğal sayı kaçtır?
Cevap: 20 – 2 = 18 | Cevap 2’dir.


4-) 3’e ve 4’e bölünebilen dört basamaklı en küçük sayı kaçtır?
Cevap: 3’e ve 4’e bölünebilen küçük dört basamaklı sayı 1008’dir.


5-) 18▢6 dört basamaklı sayısı 4 ile tam bölünüyor. Buna göre ▢ yerine gelebilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 18▢6 sayısının 4 rakamaına tam bölünebilme olasılıkları 1816, 1856 ve 1596′dır. Yani cevap 1, 5 ve 9‘dur.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

6-) Aşağıda verilen sayılardan hangisi dört basamaklı, rakamları farklı, 5 ile bölünebilen en büyük sayıdır?
Cevap:  (Birler basamağı 5 veya 0 olan  rakamları farklı olan en büyük sayıyı bulmamız gerekiyor.)

C) 9875 şıkkı dpğru cevaptır. Çünkü her rakam farklıdır ve diğer şıklardaki sayılardan daha fazladır. Ve tabi ki 5’e tam bölünüyor.


7-) Bir doğal sayı 5’e bölündüğünde kalan aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: D) şıkkı  yani 5 doğru cevaptır. Çünkü 5, 5 rakamına tam bölünebilir.


8) 524▢ dört basamaklı sayısının 5’e kalansız bölünebilmesi için ▢ yerine hangi rakam gelebilir?
Cevap: 5’e kalansız bölünebilmesi için ▢ yerine 5 veya 0 rakamları gelmelidir. A şıkkı’nda 0 rakamı olduğu için cevap A) 0 ‘dır.


9-) 843Δ dört basamaklı sayısı 2 ve 3’e kalansız bölünmektedir. Buna göre Δ yerine yazılabilecek
rakamların toplamı kaçtır?
Cevap: Δ yerine 0 ve 6 yazılırsa 2 ve 3’e kalansız olarak bölünür. 

0 + 6 = 6’dır. Bu nedenle cevap A) 6’dır.


10-) 6 ile kalansız bölünebilme kuralını açıklayınız. Her çift sayı 6 ile kalansız bölünür mü?
Cevap: 2 ve 3’e tam bölünen her sayı 6 sayısına tam bölünür. Her çift sayı 6 ile kalansız bölünmez. Bölünebilmesi için 2 ve 3’e bölünme kuralını sağlaması gerekir.


11-) Aşağıdaki sayılardan hangileri hem 5’e hem de 9’a kalansız bölünür?
Cevap: 8100 ve 96 210 sayıları 5 ve 9’a kalansız olarak bölünür.


12-) Aşağıdaki sayılardan hangisi 2, 3 ve 5’e kalansız bölünür?
Cevap: 8340 rakamı 2, 3 ve 5’e kalansız olarak bölünebilir.


13-) 8406▢ beş basamaklı sayısının 10’a tam olarak bölünebilmesi için ▢ yerine hangi rakam gelmelidir?
Cevap: 10 rakamına tam olarak bölünebilmesi için birler basamağına 0 gelmesi gerekmektedir. Yani ▢ yerine 0 rakamı gelmelidir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 43-44-45. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.