Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
11 Ekim 2021, 13:24
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 54-55-56 ve 57’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları konusunda Ünite Değerlendirme Sorularını cevapladık. Eksik veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  C) 1 üs 16 > 5¹


2. 9 · 9 · 9 · 9 sayısının üslü ifade biçiminde yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 9 üssü 4


3. Yandaki ABC üçgeninin çevresi kaç santimetredir?
Cevap: D) 33
8 + 9 + 16 = 33 cm


4. 36 ÷ (6 − 2) + 5 · 3 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: 
36 / 4 + 15 = 8+15 = 23


5. 25 + (3² + 4² ) ÷ 5 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: D) 30
25 + ( 25/5) = 25 + 5 =30


6. (5 + ◊) · 7 = 5 · 7 + 7 · 12 olduğuna göre ◊ kaçtır?
Cevap: D) 12


7. İlker ve Murat’ın yaşları toplamı 62’dir. İlker, Murat’tan 6 yıl sonra doğduğuna göre Murat’ın yaşı kaçtır?
Cevap: 
62 / 2 = 31
İlker 6 yaş Murat’tan küçük olduğuna göre;
31 – 6 = 25 İlker’in yaşı
31 +6 = 37 Murat’ın yaşı


8. Bir futbol takımı oynadığı maçlarda galip gelirse 3 puan, berabere kalırsa 1 puan almakta, mağlup olursa puan alamamaktadır. 16 maç yaparak 41 puan alan bir takımın galibiyet sayısı kaçtır?
Cevap: C) 13
13 . 3 = 39
2 defa da berbere kalmıştır


9. 100 ile 200 arasında 13’ün katı olan kaç tane doğal sayı vardır?
Cevap: A) 8
13 ‘ün katları= 104-117-130-143-156-169-182-195

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

10. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) 80 sayısının asal çarpanları 2 ve 5’tir.


11. Yandaki çarpan ağacına göre ◊ + ▲ + ∗ kaçtır?
Cevap: D) 144
∗  = 9
▲ = 45
◊ = 90
90+45+9 = 144


12. Beyza’nın okul numarası 6 ile kalansız bölünebilen bir sayıdır. Aşağıdakilerden hangisi Beyza’nın okul numarası olabilir?
Cevap: B) 3762


13. 26◊ 4 dört basamaklı sayısı 3 ve 4 ile kalansız bölünebilmektedir. Buna göre ◊ yerine kaç farklı sayı yazılabilir?
Cevap: C) 4
0-3-6-9 Sayıları yazılabilir


14. 6408 sayısının hangi iki rakamının yerleri değiştirilirse elde edilen yeni sayı 4 ile tam bölünemez?
Cevap: D) 6 ile 8


15. 28▲1■ beş basamaklı sayısı 9 ve 10 ile kalansız bölünebildiğine göre ▲ kaçtır?
Cevap: 7 C

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

16. Muhammet bilyelerini dörder dörder veya altışar altışar saydığında her defasında 1 bilyesi artmaktadır. Buna göre Muhammet’in bilye sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: A) 73


17. 40 kg’lık ve 60 kg’lık iki çuval nohut birbirine karıştırılmadan ve hiç artmayacak şekilde eşit boyutlardaki poşetlere her poşette eşit kütlede nohut olacak şekilde doldurulacaktır. Bu iş için kullanılacak poşet sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: C) 30


18. A = {k, 2, 3, s, ▲} kümesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 3 ∉ A


19. Aşağıdaki kümelerden hangisinin eleman sayısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) M = {alfabemizdeki ünlü harfler}

A) K = {karesi 25’ten küçük olan doğal sayılar}
K = ( 0, 1, 2, 3, 4 ) = 5

B) L = {10’dan küçük tek doğal sayılar}
L = ( 1, 3, 5, 7, 9 ) = 5

C) M = {alfabemizdeki ünlü harfler}
M = ( a, e, ı, i, o, ö, u, ü ) = 8

D) N = {Malatya kelimesinin harfleri}
N = ( m, a, l, t, y ) = 5


20. Yandaki şemada bir grup öğrenciden koşu yapmayı ve voleybol oynamayı seven öğrenciler sırasıyla K ve V kümelerinde gösterilmiştir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Koşu yapmayı seven öğrenciler Ezgi ve Aylin’dir.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.