Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
25 Ekim 2021, 16:06
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1138

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46-48-49-50-51-53 ve 54’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda Bölünebilme Kurallarını paylaştık.

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları Kitap Bölünebilme Kuralları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayılardan 2, 3 veya 4 ile tam bölünenleri ilgili kutucukta “✓” işaretiyle gösteriniz.
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayılardan 5, 6, 9 veya 10 ile tam bölünenleri ilgili kutucukta ( ✓ ) işaretiyle gösteriniz.
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları1


3. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayıların 2, 3, 5, 9 ve 10 ile bölümlerinden kalanları aşağıdaki tabloda ilgili kutucuğa yazınız.
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları2


4. Aşağıdaki boşlukları uygun doğal sayılarla doldurunuz.

• 2 ile tam bölünebilen üç basamaklı en küçük doğal sayı: 100

• 4 ile tam bölünebilen iki basamaklı en küçük doğal sayı : 12

• 3 ile tam bölünemeyen iki basamaklı en büyük doğal sayı : 98

• 6 ile bölünebilen iki basamaklı en büyük doğal sayı : 96

• Hem 5 hem de 3 ile tam bölünen üç basamaklı en büyük doğal sayı : 990


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız

(D) 4 ile tam bölünen sayılar 2 ile de tam bölünür.

(Y) 3 ile tam bölünen sayılar 9 ile de tam bölünür.

(Y) Birler basamağı tek olan sayılar 3 ile tam bölünür.

(D) Birler basamağı 0 olan sayılar 5’e ve 10’a tam bölünür.


2. Aşağıdaki ifadelerle uygun olan sayıları eşleştiriniz.

5 ile tam bölünüp 2 ile tam bölünemeyen sayı = 305

3 ile tam bölünüp 9 ile tam bölünemeyen sayı = 978

4 ile tam bölünüp 5 ile tam bölünemeyen sayı = 148

Hem 3 hem de 5 ile tam bölünen sayı = 540

3 ile tam bölünüp 4 ile tam bölünemeyen sayı = 927


3. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

Bir doğal sayı hem 2 hem de 3 ile tam bölünüyorsa ( 6 ) ile de tam bölünür.

Son iki basamağı ( 8 ) ve 4’ün katı olan sayılar, 4 ile tam bölünür.

Birler basamağı ( ÇİFT ) olan sayılar 2 ile tam bölünür.

Bir doğal sayı hem 2 hem de 5 ile tam bölünüyorsa ( 10 ) ile de tam bölünür.


4. ☐7∆ üç basamaklı doğal sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre “☐” yerine gelebilecek sayıları bulunuz.
Cevap: 

∆ = çift sayı olmalı
☐ = 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

5. ☐34∆ dört basamaklı doğal sayısı hem 9 hem de 10 ile tam bölünebildiğine göre “☐” yerine gelebilecek sayıyı bulunuz.
Cevap: 

∆= Daima ‘0 ‘ olur.
☐ = 9 ile bölüne bilmesi için; 2 olmalı


6. Aşağıdakilerden hangisi hem 3 hem de 4 ile tam bölünür?
Cevap: B ) 2124


7. 8∆2☐ dört basamaklı doğal sayısı hem 5 hem de 9 ile tam bölünebildiğine göre “∆” ve “☐” simgelerinin en büyük değerleri için “∆ + ☐” toplamını bulunuz.
Cevap: En büyük değeri için;
☐= 5 olur
∆= 3 olmalı
3+5=8 dir.


8. 45 564 sayısı için yukarıda yazılan ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: I- II – IV 


9. 37 848 sayısının 3 ile bölümünden 1 kalanını vermesi için sayının herhangi bir rakamını değiştiriniz. Bulduğunuz sayıyı arkadaşlarınızla karşılaştırıp tartışınız.
Cevap: Toplamları 30 dur. Kalanın 1olması iççin herhangi bir sayıyı +1 artırırız
47848
38848
37948
37858
37849 sayıları olabilir.


10. 93☐ üç basamaklı doğal sayısının 3 ile bölümünden kalan 2 ise “☐” yerine gelebilecek rakamları yazınız.
Cevap: 2 – 5 – 8 rakamlarını alabilir


11. 4 ile tam bölünebilen ancak 9 ile tam bölünemeyen iki basamaklı en büyük doğal sayıyı bulunuz.
Cevap: 96 dır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.8/5 - (191 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.