Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 15:11 - admin Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46-48-49-50-51-53 ve 54’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda Bölünebilme Kurallarını paylaştık.


 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

ÖNEMLİ UYARI!!
Kitap resmi doğru değilse diğer 6. Sınıf Matematik kitabını görmek için bu bağlantıya tıklayın.


6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları Kitap Bölünebilme Kuralları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayılardan 2, 3 veya 4 ile tam bölünenleri ilgili kutucukta “✓” işaretiyle gösteriniz.
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayılardan 5, 6, 9 veya 10 ile tam bölünenleri ilgili kutucukta ( ✓ ) işaretiyle gösteriniz.
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları1


3. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayıların 2, 3, 5, 9 ve 10 ile bölümlerinden kalanları aşağıdaki tabloda ilgili kutucuğa yazınız.
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları2


4. Aşağıdaki boşlukları uygun doğal sayılarla doldurunuz.

• 2 ile tam bölünebilen üç basamaklı en küçük doğal sayı: 100

• 4 ile tam bölünebilen iki basamaklı en küçük doğal sayı : 12

• 3 ile tam bölünemeyen iki basamaklı en büyük doğal sayı : 98

• 6 ile bölünebilen iki basamaklı en büyük doğal sayı : 96

• Hem 5 hem de 3 ile tam bölünen üç basamaklı en büyük doğal sayı : 990


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız

(D) 4 ile tam bölünen sayılar 2 ile de tam bölünür.

(Y) 3 ile tam bölünen sayılar 9 ile de tam bölünür.

(Y) Birler basamağı tek olan sayılar 3 ile tam bölünür.

(D) Birler basamağı 0 olan sayılar 5’e ve 10’a tam bölünür.


2. Aşağıdaki ifadelerle uygun olan sayıları eşleştiriniz.

5 ile tam bölünüp 2 ile tam bölünemeyen sayı = 305

3 ile tam bölünüp 9 ile tam bölünemeyen sayı = 978

4 ile tam bölünüp 5 ile tam bölünemeyen sayı = 148

Hem 3 hem de 5 ile tam bölünen sayı = 540

3 ile tam bölünüp 4 ile tam bölünemeyen sayı = 927


3. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

Bir doğal sayı hem 2 hem de 3 ile tam bölünüyorsa ( 6 ) ile de tam bölünür.

Son iki basamağı ( 8 ) ve 4’ün katı olan sayılar, 4 ile tam bölünür.

Birler basamağı ( ÇİFT ) olan sayılar 2 ile tam bölünür.

Bir doğal sayı hem 2 hem de 5 ile tam bölünüyorsa ( 10 ) ile de tam bölünür.


4. ☐7∆ üç basamaklı doğal sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre “☐” yerine gelebilecek sayıları bulunuz.
Cevap: 

∆ = çift sayı olmalı
☐ = 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

5. ☐34∆ dört basamaklı doğal sayısı hem 9 hem de 10 ile tam bölünebildiğine göre “☐” yerine gelebilecek sayıyı bulunuz.
Cevap: 

∆= Daima ‘0 ‘ olur.
☐ = 9 ile bölüne bilmesi için; 2 olmalı


6. Aşağıdakilerden hangisi hem 3 hem de 4 ile tam bölünür?
Cevap: B ) 2124


7. 8∆2☐ dört basamaklı doğal sayısı hem 5 hem de 9 ile tam bölünebildiğine göre “∆” ve “☐” simgelerinin en büyük değerleri için “∆ + ☐” toplamını bulunuz.
Cevap: En büyük değeri için;
☐= 5 olur
∆= 3 olmalı
3+5=8 dir.


8. 45 564 sayısı için yukarıda yazılan ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: I- II – IV 


9. 37 848 sayısının 3 ile bölümünden 1 kalanını vermesi için sayının herhangi bir rakamını değiştiriniz. Bulduğunuz sayıyı arkadaşlarınızla karşılaştırıp tartışınız.
Cevap: Toplamları 30 dur. Kalanın 1olması iççin herhangi bir sayıyı +1 artırırız
47848
38848
37948
37858
37849 sayıları olabilir.


10. 93☐ üç basamaklı doğal sayısının 3 ile bölümünden kalan 2 ise “☐” yerine gelebilecek rakamları yazınız.
Cevap: 2 – 5 – 8 rakamlarını alabilir


11. 4 ile tam bölünebilen ancak 9 ile tam bölünemeyen iki basamaklı en büyük doğal sayıyı bulunuz.
Cevap: 96 dır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.