Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
18 Ekim 2021, 19:35
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 197

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 71-72-73-74-75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 71-72-73-74-75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Ktiabı Sayfa 71-72-73-74 ve 75’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 71-72-73-74-75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda Ortak Bölen konusunu cevapladık.

6. Sınıf MEB Yayınları -2 Matematik Ders Kitabı 71-72-73-74-75. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ortak Bölen

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları

İki gruptaki parça ipleri ikişerli veya dörderli gruplara ayırabilir miyiz? Sizce iki fidan arası uzaklıklar neler olabilir?
Cevap: İki gruptaki ipleri ikişerli ve dörderli gruplara ayırabiliriz. Çünkü 2 ve 4 ün katı olan sayılardır.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

45 kg’lık ve 54 kg’lık çuvallardaki kırmızı ve yeşil mercimek, hiç artmayacak şekilde ve birbirine karıştırılmadan eş poşetlere konulmak isteniyor. Poşetlerin her birinin kaçar kg’lık olabileceğini bulunuz.
Cevap: 45 ve 54 3 ‘ün katı oldukları için 3 kg lık poşetlere konurlar
45 + 54 = 99 
99 / 3 = 33 poşet kullanılır

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 73 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıda verilen sayıların ortak katlarından üç tanesini bulunuz.

3 – 4→ 12-24-36-48-60-72-84-96


6 – 9→ 18-36-54-72-90


5 – 6→ 30-60-90


10 – 15→ 30-60-100


6 – 10→ 30-60-90


12 – 16→ 48-96


18 – 24→ 72


15 – 20→ 60-100


2. Aşağıda verilen sayıların ortak bölenlerini bulunuz.
9-12 = 1-3


10-15= 1-5


15-25= 1-5


20-30= 1-2-5-10


16-24= 1-2-4-8


35-42= 1-7


36-45= 1-3-9


48-60= 1-2-3-4-6-12


3. Aşağıdaki A ve B doğal sayılarının ortak bölenlerinin toplamını bulup başlarındaki uygun yerlere yazınız.

6-8= 1+2 = 3

8-10= 1+2 = 3

8-12= 1 + 2 + 4 = 7

15-20= 1 + 5 = 6

10-20= 1 + 2 + 5 + 10 = 18

15-30= 1 + 3 = 4

49-56= 1 + 3 + 7 = 11

63-90= 1 + 3 + 9 = 13


4. Ortak bölenleri 6 olan farklı iki sayının toplamı en az kaçtır?
Cevap:

a: 6
b: 12 
6 + 12 = 18


5. 24, 30 ve 36 sayılarının ortak bölenlerini bulunuz.
Cevap: 1 – 2 – 3 – 6

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 74 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Deniz, okulun merdivenlerini ikişer ikişer veya üçer üçer çıkabiliyor. Okulun merdivenlerinin basamak sayısı 30’dan az ise merdivendeki basamak sayısı kaç farklı değer alabilir?
Cevap: 3 farklı değer alır
12 – 18 – 24 


2. Demet Hemşire 3 günde, Buket Hemşire ise 5 günde bir nöbet tutmaktadır. İki hemşire 30 gün boyunca kaçıncı günlerde birlikte nöbet tutarlar?
Cevap: 15. gün ve 30. günlerde birlikte nöbet tutarlar


3. 48 litrelik ve 60 litrelik tanklardaki süt karıştırılmadan eşit hacimli şişelere konmak isteniyor. Kullanılacak şişelerin hacimleri kaç litrelik olamaz?
Cevap: C) 5 L


4. Uzunlukları 12 m ve 8 m olan iki ayrı kurdele eşit uzunluklarda kesilip satılmak isteniyor. Kesilen kurdelelerin uzunluklarının neler olabileceğini bulunuz.
Cevap: 2 veya 4 metre uzunluklarında kesilebilirler. 


5. Ortak katları 15, 30, 45 gibi katlanarak giden iki sayının toplamı en az kaç olur?
Cevap: En küçük 3 ve 5 katlanarak giden sayılardır.
3 + 5 = 8


6. Boyutları 6 cm ve 8 cm olan dikdörtgen fayanslardan en az sayıda kullanılarak karesel bölgeler oluşturulacaktır. 50 adet fayans olduğuna göre oluşturulacak karesel bölgelerin bir kenar uzunluğunun kaçar santimetre olabileceğini bulunuz.
Cevap:

İki sayının ortak katı 24 olduğuna göre; 
24 / 8 = 3
24 / 6 = 4
3 . 4 = 12

12 nin katı ve 50 den az en büyük sayı 48′ dir. 
48 / 12 = 4
24 . 4 = 96 cm. olmalı


7. Yarış arabalarından birincisi 12 dakikada, ikincisi 15 dakikada turu tamamlamaktadır. İkisi birlikte aynı anda ve aynı yönde tura başlarsa bir saat içinde kaçıncı dakikalarda başlangıç noktasından birlikte geçerler?
Cevap: 12 ve 15 ‘ in ortak katı 60 ve 60. dakikada birlikte geçerler.


8. Boyutları 200 m ve 300 m olan dikdörtgensel bölge şeklinde bir tarla, kare parsellere ayrılmak isteniyor. Oluşturulacak kare parselin kenar uzunluklarının neler olabileceğini bulunuz.
Cevap: 2 – 4 – 5 -10 – 15 – 20 – 50 – 100 m uzunluklarda olabilirler

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 71-72-73-74-75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

4.7/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.