Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
10 Kasım 2019, 19:36
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1239

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 74-75-76. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 74-75-76. sayfa cevapları 1. Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 74 Ders Kitabı Cevapları

1-) Aşağıdaki üslü ifadelerden hangisinin değeri yanlış verilmiştir?
Cevap B) 12³ = 36


2-) 5 = 125 eşitliğinde verilen üslü ifadenin kuvveti aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 3
Çözüm: 5 . 5 . 5 = 125


3-) 100 ÷ 5 + 28 . 2 + 14 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 90
Çözüm:

100 ÷ 5 + 28 • 2 + 14
20 + 56 + 14 
90


4-) (3 . 42 + 4) ÷ 26 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) 5

(3 . 42 + 4) ÷ 26
(126 + 4) ÷ 26
130 ÷ 26
5


5- Aşağıda çözümü verilen işlemin ilk olarak hangi adımında yanlış yapılmıştır?
Cevap: C) 3. adım


6-) 8 . (13 – 5) = 8 . I – 8 • r eşitliği veriliyor. Buna göre ☆ + △ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 18


7-) Serap Hanım, misafirleri için bir tepsi kurabiye yaptı. Misafirler gelmeden oğlu kurabiyelerden birkaçını yedi. Yandaki resme göre misafirlere kalan kurabiye sayısını aşağıdaki işlemlerden hangisi verir?
Cevap: D) 5 . (4 – 1)


8) Beş kardeşin şimdiki yaşları toplamı 38’dir. Kaç yıl sonra yaşları toplamı 53 olur?
Cevap: C) 3


9-) Saatte 75 km yol alan bir otobüsün 8 saatte gittiği yolu, saatte 120 km yol alan bir otomobil kaç saatte gider?
Cevap: C) 5
Çözüm:

75 . 8 = 600 km
600/120 = 5 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 75 Ders Kitabı Cevapları

10-) Arda, 2 defter ve 4 kalem için kırtasiyeciye 26 TL ödedi. Bir defterin fiyatı 7 TL ise bir kalemin fiyatı kaç TL’dir?
Cevap: C) 3
Çözüm:

1 Defter 7 TL
2 Defter 14 TL
26 – 14 = 12 TL kalır.
4 Kalem 12 TL
1 Kalem 3 TL

11-) 38✩2 dört basamaklı doğal sayısı 6 ile kalansız bölünebildiğine göre ✩ yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelemez?
Cevap: B) 3


12-) 2389 dört basamaklı doğal sayısının 5 ile bölümünden kalan ☐ ve 10 ile bölümünden kalan △ ise ☐ + △ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) 13
Çözüm:

2389 ÷ 5 =
2389 ÷ 10 = 9
4 + 9 = 13


13-) Aşağıdakilerden hangisi 108’in çarpanlarından biri değildir?
Cevap: D) 32

108’in çarpanları:

1 x 108
2 x 54
3 x 36
4 x 27
6 x 18
9 x 12


14-) △1 iki basamaklı doğal sayısı bir asal sayı ise △ yerine aşağıdakilerden hangisi gelemez?
Cevap: C) 5

31, 41, 61, 71 sayıları olabilir ancak 51 olamaz


15-) Aşağıdaki sayılardan hangisi asal sayıdır?
Cevap: B) 67


16-) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
D) 5 doğal sayısı 24’ün bölenlerinden biridir.


17-) 144 sayısı aşağıda verilen sayı çiftlerinden hangisinin ortak katıdır?
Cevap: A) 72 ile 4


18-) Aşağıda verilen sayılardan hangisi 28 ile 42’nin ortak bölenlerinden biri değildir?
Cevap: B) 3

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları

19-) Aşağıdakilerden hangisi 20 ve 25’in ortak katıdır?
Cevap: D) 300


20-) A = {3, a,b,1, 2 } , B = {a, 2, 3} kümeleri veriliyor. A ◠ B kümesinin kaç elemanı vardır?
Cevap: C) 3


21-) Aşağıdaki topluluklardan hangisi küme oluşturmaz?
Cevap: A) Bazı sayma sayıları


22-) Aşağıdaki kümelerden hangisinin 4 elemanı vardır?
Cevap: B) B = {1, 2, 5, 6, 7}


23-) Yanda verilen Venn şemasına göre K ,L kümesinin kaç elemanı vardır?
Cevap: B) 6


24-) D = {1 ile 20 arasındaki doğal sayılar , kümesi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) s(D) = 18


25-) H= {△, a, 4, ☐, ★, kümesi veriliyor. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) a ∉ H


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72-73. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (7 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,71)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor