8 Ekim 2021, 16:19
Sena Yönetici

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 83 ve 84’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda ünite Değerlendirme Sorularını cevapladık.

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 83-84-85-86. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 83 Ders Kitabı Cevapları

1. Yukarıdaki eşitliklere göre ◊ + ∆ işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:  4+ 4 = 8
◊ = 4
∆ = 4


2. Bir kenar uzunluğu 8 br olan karesel bölge şeklindeki masanın üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde örtmemiz isteniyor. Bunun için alanları 16 br2 , 25 br2 , 64 br2 olan karesel bölge şeklindeki masa örtülerinden hangisini tercih edersiniz?
Cevap: 8 x 8 = 64 br²  olduğundan; 64 br² olan tercih edilir.


3. ( 2³ – 6 : 2 ) + ( 4 . 3 : 3 ) işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: (8 – 3 ) + ( 4 ) = 5+4= 9


4. Hatice kareleme yöntemiyle resim yapacaktır. Bunun için yüzey alanı 1750 cm² olan bir kâğıdı 10 cm² lik birbirine eş karesel bölgelere ayırıyor. Hatice üstteki 3 satırın her birinde beşer karesel bölgeyi boş bırakarak resim kâğıdının kalan kısmına çizim yapıyor. Çizim yaptığı kısmın ise yarısını boyuyor. Buna göre boyadığı kısmın alanını veren matematiksel ifadeyi yazınız.
Cevap:
1750 / 10 = 175
3 . 5 = 15
175 – 15 = 160 kare boş bırakılmış
Yarısı: 160 / 2 = 80 kare ise; 10 . 80 = 800 cm²


5. 48 36 ⋅ işlemini, doğal sayılarda çarpma işleminin toplama veya çıkarma işlemleri üzerine dağılma özelliğinden faydalanarak üç farklı gösterimle yazınız.
Cevap: 
36 . ( 50 – 2 )
48 . ( 40 – 4 )
( 50 – 2 ) . ( 40 – 4 )


6. Buna göre bir yarışmacının bu yarışmadan kazanabileceği en yüksek puan kaçtır?
Cevap: 
En yüksek puan için;
9 soruyu 50 puanlık kutudan çeker= 9 . 50 = 450 puan
Kalan bir soruyu 45 puanlık kutudan çeker ise: 45
450 + 45 = 495 puan


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 84 Ders Kitabı Cevapları

7. 25 kişilik 6/A sınıfı, gidecekleri piknik için iş bölümü yapmıştır. Bu iş bölümüne göre Mustafa, kişi başına 1 bardak düşecek şekilde ayran alacaktır. 

1 L’lik ve 2 L’lik ayran şişelerinin fiyatları yukarıda verilmiştir. 1 L’lik şişeden 5 bardak ayran çıktığına göre Mustafa’nın 25 kişilik ayran alabilmesi için en az kaç lira ödemesi gerekir?
Cevap: En az 13 TL öder
En az parayı ödeyebilmek için:
2 lt lik şişeden 2 adet alır ise;
5 . 2 = 10 TL 
2 . 10 = 20 bardak ayran yapar
1 lt lik şişeden 1 adet;
3 TL ve 5 bardak ayran yapar


8. Kenar uzunluklarından birisi asal sayı ve alanı 60 cm2 olan kaç farklı dikdörtgensel bölge çizilebilir?
Cevap:  3 farklı şekilde çizilir
12 . 5
20 . 3
30 . 2


9. 186 cm uzunluğundaki mermer blok, süslemede kullanılmak üzere mermer taşlar hâline getirilecektir. Bu mermer blok, eşit uzunluktaki parçalara hiç artmayacak şekilde bölünecektir.

Buna göre mermer blok kullanılarak yukarıda verilen mermer taş örneklerinden hangileri yapılabilir?
Cevap: 2m , 3m , 6m  örnekleri yapılabilir.


10. 2◊ 8∆ dört basamaklı sayısı 5 ile bölündüğünde 2 kalanını vermektedir. Bu sayı 3 ile tam bölünebildiğine göre ◊ + ∆ toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır?
Cevap: C) 14
En büyük değer için;
∆= 7 olur
◊ = 7 olur
7 + 7 = 14


11. Yasemin’in 12 kalemi, kardeşi Suna’nın ise 16 silgisi vardır. Yasemin kalemlerini, Suna ise silgilerini aynı sayıda kişiye eşit olacak ve hiç artmayacak şekilde paylaştırmak istiyor. Buna göre Yasemin ile Suna, kalem ve silgilerini kaçar kişiye paylaştırabilirler?
Cevap: A) 1, 2, 4


12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi küme belirtmez?
Cevap: C) Günün en güzel saatleri

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Forum Sınıf AramaaDers ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
Forum Sınıf Copyright © 2018-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S