Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
12 Ekim 2021, 10:30
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96 ve 97’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsisniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları konusunda Problemler konusunu işledik.

6. Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları Problemler

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki tabloda Meltem’in bir haftada kaç saat uyuduğu gösterilmiştir. Buna göre Meltem’in,

a. Bir haftada toplam kaç saat uyuduğunu tahmin ediniz, tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
Cevap:
Tahminim: 50 saat
Sonuç: 6. 1/2 + 7. 1/3 + 6 + 8. 1/4 + 5. 3/4 + 8 + 8. 1/3 
 78+88+72+99+69+96+100 = 602 / 12 = 50. 1/6 saat uyur

b. Salı günü cuma gününden kaç saat fazla uyuduğunu bulunuz.
Cevap:
Salı: 7. 1/3 = 22/3
Cuma: 5. 3/4 = 23/4
22/3 . 4 – 23/4 . 3 = 88/12 – 69/12 = 19/12 = 1. 7/12 saat

c. Hafta içi, hafta sonundan kaç saat fazla uyuduğunu bulunuz.
Cevap: (6. 1/2 + 7. 1/3 + 6 + 8. 1/4 + 5. 3/4 ) – ( 8 + 8. 1/3 )
13/2 + 22/3 + 33/4 + 23/4 + 6 = 17 1/2 saat


2. Kilogram fiyatı 1. 1/5 lira olan patatesten 3 kilogram, kilogram fiyatı 3. 1/2 lira olan domatesten 5. 1/5 kilogram alan bir kişinin kaç lira ödeyeceğini bulunuz.
Cevap: 
1. 1/5 = 6/5 ⇒ 6/5 . 3 = 18/5 TL
3. 1/2 = 7/2
5. 1/5 = 26/5
7/2 . 26/5 = 161/10
161/10+18/5 . 2 = 161/10 + 36/10 = 197/10= 19,7 TL öder.


3. Efe 75 lirasının 1/5 ’i ile meyve, 2/3 ’si ile et almıştır. Efe’nin kaç lirası kaldığını bulunuz.
Cevap: 1/5 . 3 + 2/3 . 5 = 3/15 + 10/15= 13/15
75/15 = 5
13 . 5 = 65
75 – 65 = 10 TL kalır


4. Derya metre fiyatı 7. 1/2 lira olan kumaştan 9 metre satın almıştır. Aldığı kumaşı 2. 1/4 metrelik eşit uzunlukta parçalara bölmüş ve etek dikmiştir. Buna göre Derya’nın,
a. Kumaş için kaç lira ödediğini bulunuz.
Cevap:
7. 1/2 = 15/2
15/2 . 9 = 135/2 = 67,5 TL  ödemiştir.
b. Kaç tane etek diktiğini bulunuz.

Cevap:
2. 1/4 = 9/4
9 ÷ 9/4 = 36/9 = 4 etek dikmiştir.


5. Duygu ilk gün ödevinin 1/5’ini yapmıştır. Ödevinin kalan kısmını da her gün eşit miktarda yaparak 5 günde bitirmiştir. Buna göre Duygu’nun 6. gün ödevinin kaçta kaçını yaptığını bulunuz.
Cevap: 4/25


6. Bir okuldaki öğrencilerin 5/9 ’i kızdır. Bu okuldaki erkek öğrencilerin sayısı 280 olduğuna göre kız öğrencilerin sayısını bulunuz.
Cevap: 280 / 4 = 70 ise;
70 . 5 = 350 ‘ si kızdır.

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

7. Her gün eşit miktarda iş yapan bir işçi bir işin 3/10 ’ünü bitirmiştir. Bu işçi 8 gün daha çalışırsa işin yarısını bitirmiş olacağına göre bu işçinin işin tamamını kaç günde bitireceğini bulunuz.
Cevap: 2/8 = 0, 25
10 . 4 = 40 günde bitirir.


8. 60 litre kolonya 3/4  litrelik şişelere dolduruluyor. Şişeler tamamen doldurulmuş ve tanesi 9. 1/2  liradan satılmıştır. Satıştan kaç lira gelir elde edildiğini bulunuz.
Cevap: 60 ÷ 3/4 = 60 . 4/3 = 240/3 = 80
9. 1/2 = 19/2
80. 19/2 = 1520/2 = 760 TL gelir elde edilmiştir.


9. Seda 180 lirasının önce 1/3 ’ini, sonra kalan parasının 5/6  ’ini harcamıştır. Seda’nın kaç lirası kaldığını bulunuz.
Cevap: 1/3 ‘ü = 60 TL sini harcamış.
180-60 = 120 TL
5/6 = 100 TL harcamış
120-100 = 20 TL kalmıştır.


10. Esma kitabının birinci gün 3/8 ’ünü, ikinci gün 2/5 ’sini okumuştur. Geriye okumadığı 72 sayfası kaldığına göre Esma’nın kitabının kaç sayfa olduğunu bulunuz.
Cevap: 3/8 . 5 + 2/5 . 8 = 31/40
40/31 = 9
72/9=8
31 . 8 = 248
248+72 = 320 sayfadır.


11. Boşken 200 gram gelen bir şişe, 2/5 ’si dolu iken 328 gram gelmektedir. Buna göre şişenin tamamen dolu olduğunda kaç gram geleceğini bulunuz.
Cevap: 328-200=128
128/2= 64
64 . 5 = 320
320 + 200 = 520 gram


12. Fatih bir pizzanın 1/4 ’ini yemiştir. Pizzanın kalan kısmını 3 arkadaşıyla eşit şekilde paylaşarak bir parça daha yiyen Fatih’in pizzanın kaçta kaçını yediğini bulunuz.
Cevap: 3/4 ÷ 4 = 3/16
3/16 + 1/4 . 4 = 7/16 sını yemiştir


13. Öykü tanesi 4. 1/4 lira olan çiçeklerden birkaç tane alarak satıcıya 30 lira vermiştir. Öykü’nün alacağı para üstünün en az kaç lira olacağını bulunuz.
Cevap: 4. 1/4 = 17/4= 4,25
4,25 . 7 = 29,75 krş yapar.
En az: 30 – 29,75= 0,25 krş. para üstü alır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.