Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 14:45 - Furkan Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları” 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 98-99 ve 100’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları konusu içerisinde 2. Ünite Değerlendirme Sorularını Cevapladık.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları 2. Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTE DEĞERLENDİRME

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

1. Buna göre bu üç ilde ölçülen hava sıcaklıkları aşağıdakilerden hangisi olamaz? 
Cevap: C) −4 °C −5 °C −8 °C çünkü en soğuk il olması gereken Sivas −5 °C iken Malatya −8 °C’dir. 


2. −8, 0, +6, −12, −3, +9, 2, −34 tam sayılarından kaç tanesi −5’ten küçüktür?
Cevap: B) 3 çünkü -8, -12, -34 tam sayıları -5’ten küçüktür.


3. Sayı doğrusu üzerinde iki basamaklı en büyük negatif tam sayının, iki basamaklı en büyük tam sayıya uzaklığı kaç birimdir?
Cevap: B) 109


4. Sayı doğrusunda −5 sayısının sağında kaç tane negatif tam sayı vardır?
Cevap: B) 4 çünkü -5 sayısının sağında -4 -3 -2 ve -1 sayıları bulunmaktadır.


5. Yukarıdaki eş parçalara ayrılmış sayı doğrusunda ■ ve ▲ ile gösterilen tam sayıların arasında 30 birim olduğuna göre ■ ile gösterilen tam sayı kaçtır? 
Cevap: A) −21 çünkü sayı doğrusundaki her birim arasında 3 fark bulunuyor.


6. Yukarıdaki eş parçalara ayrılmış sayı doğrusunda ▲, •, ■ ve ★ ile gösterilen tam sayılardan hangisinin mutlak değeri en büyüktür? 
Cevap: A) ▲


7. |−14|, −5, 0 sayılarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) −5 < 0 < |−14|

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 99 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

8. −▲71 üç basamaklı bir sayı ve −485 < −▲71 olduğuna göre ▲ yerine kaç farklı rakam yazılabilir?
Cevap: C) 4.  ▲ yerine 4, 3, 2, ve 1 rakamları yazılabilir.


9. Bu dört kişiden en az mesafeyi yürüyen kimdir? 
Cevap: D) Derya


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 99 Ders Kitabı Cevapları

10. Buna göre aşağıdaki kesirlerden hangisi K, L, M ve N noktalarından birine karşılık gelmektedir?
Cevap: D) 3/2


11. Aşağıdaki kesirlerden hangisi 19/32 kesrine en yakınıdır?
Cevap: C) 2/3


12. (1/2-1/3)+(1/3-1/4)+(1/4-1/5) işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: A) 3/10


13. Bir şişedeki 5 litre suyun birinci gün 1 3/4 litresi, ikinci gün 2 1/5 litresi içilirse şişede kaç litre su kalır?
Cevap: B) 1 1/20


14. 12/20 kesri aşağıdakilerden hangisiyle çarpılırsa sonuç 1’e eşit olur?
Cevap: C) 5/3

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

15. Sorunun Cevabı B)  şıkkıdır.

16. Sorunun Cevabı A) şıkkıdır.

17. Sorunun Cevabı A) şıkkıdır.

18. Sorunun Cevabı B) şıkkıdır.

19. Sorunun Cevabı C) şıkkıdır.

20. Sorunun Cevabı B) şıkkıdır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları” 2022-2023

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.