Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
9 Ekim 2019, 19:24
admin admin
Yönetici
Konu Sayısı: 61

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 10-11-12-13-14-15-16. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 10-11-12-13-14-15-16. sayfa cevapları Meşeler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 10 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1. En sevdiğiniz ağaç nedir? Bu ağacı niçin seviyorsunuz?
Cevap: En sevdiğim ağaç elma ağaçlarıdır. Hem çok güzel kokuyor hemde meyvesi nin tadı çok güzeldir.



2. Ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olabilir mi?
Cevap: Evet olabilir. Onunla konuşup ona sevgi gösterebiliriz.


3. Bazı insanları tarif ederken hangi ağaç isimlerini kullanırız? Neden?
Cevap: Çınar ağacını kullanırız. Çınar çok yaşlı ve sağlam bir ağaç olduğu için yaşlı insanlara koca çınar deriz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik Metinde anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını belirleyiniz. Bunların anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu kontrol etmek için Türkçe sözlük, atasözleri ve deyimler sözlüğü vb. ni kullanınız. Tahminlerinizin nasıl olduğunu işaretleyerek gösteriniz.
Cevap:

  • Kuş uçmaz kervan geçmez: Kimsenin gelip geçmediği ıssız yer.
  • Düzgün endamlı: Her yönden düzgün olan kişilere denir.


2. Etkinlik Okuduğunuz metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Metnin konusu ve ana fikri nedir?
Cevap: Anadolu’da görülen Meşe ağaçlarının nasıl bugüne geldiklerini ve özellikleridir.


2. Yazar bu metinde meşeler hakkında ne tür bilgiler vermiştir?
Cevap: Meşe ağaçlarının ormancılar ve hayvanlar tarafından nasıl zarar gördükleri, boyları ve nerelerde daha fazla olduğu bilgileri verilmiştir.


3. Yazar, meşelerle ilgili bilgilerini hangi kaynaklardan elde etmiştir?
Cevap: Hikmet Birand, ”Anadolu Manzaraları” adlı kitabından, kendisindeki hatıralardan, etraftaki insanların anlattıklarından elde etmiştir.

 


4. Yazar için meşe ağaçları niçin önemlidir?
Cevap: Çünkü yaşadığı bölgede bolluk gösteren bir ağaçtır, çocukluğunda iz bırakan bir ağaç olduğu için ve Anadolu kültürününde önemli bir yeri olduğundan dolayı mesela yazın gölgesinde serinlenmek için ve kış aylarında ise odunundan faydalanıldığı için önemlidir.



5. Yazarı bu metni yazmaya iten olay ya da durum nedir?
Cevap: Ne zaman kırlarda gezse olduğu bölgeden dolayı orada çok olduğundan dolayı hep karşısına çıkan ağacın o olduğu ve çocukluğundaki o güzel hatıralarının onunla gözünde canlanmasıdır.


6. Yazarın yerinde olsaydınız en sevdiğiniz ağaç kesildiğinde ne yapardınız?
Cevap: Yazarın yerinde olsaydım, çok üzülürdüm hatta ağlardım. O ağacın kesilmesi benimde bir parçamı kesilmiş gibi hissederdim.


7. Yazarın meşelerle ilgili verdiği bilgilerin hangileri öznel, hangileri nesneldir?
Cevap:

  • Öznel: Meşenin nasıl halen her yerde nasıl yetiştiği, kendisi için önemi ve meşe ağacının nasıl bir inatçı ağaç olduğu kısımlardır.
  • Nesnel: Meşe ağaçlarının ne kadar uzunluğa ulaşabildiği, nerelerde kullanılabilir oldukları ve nerelerde görüldüğü nesnel bilgilerdir.


3. Etkinlik: Aşağıdaki yapraklara okuduğunuz metin için iki farklı başlık yazınız.
Cevap: Bozkırdaki Meşe, Çocukluk Ağacım

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik:

a. Aşağıdaki karikatürün vermek istediği mesaj nedir? Bunu karikatürün yanına yazınız.
Cevap:Ağaçları sevelim onlara değer verelim.



b. Bu karikatürle okuduğunuz metin arasında ilgi kurulabilir mi? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.
Cevap:Evet ağaçları sevmemiz gerekmektedir. Onları verilecek zararlardan korumalıyız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 6 sınıf türkçe EKOYAY cevap anahtarı, 6 sınıf türkçe kitabı, türkçe kitabı 6 sınıf
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (63 oy, ortalama: 5 üzerinden 3,54)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor