Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
22 Mart 2021, 20:26
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 312

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 106 Ders Kitabı Cevapları

A) 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Çocukların oyun oynamasına karşı olan istek.


2. Şair kime, niçin seslenmektedir?
Cevap: Şair çocukların ailelerine seslenmektedir. Çünkü çocukların dışarıya çıkması gerekmektedir.


3. “Ellerinde ufalansın toprak…” dizesinde ne anlatılmak istenmektedir?
Cevap: Çocukların toprakla oynaması gerektiğinden söz etmiştir.


4. Çocuklar neye benzetilmiştir?
Cevap: Kuşa benzetilmiştir.


5. Şiirde kafese benzetilen nedir? Niçin?
Cevap: Kafese benzetilen çocuklardır. Çünkü şaire göre evin odaları dardır ve dışarısı gibi değildir.


6. Şiirin başlığı ne olabilir? Yazınız.
Cevap: Şiirin başlığı oynamak olabilir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 107 Ders Kitabı Cevapları

B) Aşağıda numaralarla verilen kelimeleri harflerle verilen anlamlarla ve şekillerle verilen cümlelerle (rakam-harf-şekil) eşleştiriniz. Noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 107 Ders Kitabı Cevapları

C) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:
1. Tek bir kişiyi, varlığı ya da nesneyi karşılayan kelimelere ….tekil…. isim denir.
2. Varlıklara verilişine göre “sıra, kuş, insan” gibi kelimeler ….cins…. isimdir.
3. İsimler, varlıkların oluşuna göre ….somut…. ve soyut isimler olarak ikiye ayrılır.
4. İsimleri soru, sayı, gösterme ya da belirsizlik bakımından belirtilen kelimeler ….belirtme…. sıfatlarıdır.
5. “Kırık masayı tamir ettim.” cümlesindeki “kırık” kelimesi ….sıfat…., “masa” ise isimdir.


Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ev” sözcüğü “aile” anlamında kullanılmıştır?
Cevap: A) Bu devirde evine bağlı insan bulmak zorlaştı.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 108 Ders Kitabı Cevapları

2.
I. www.tdk.gov.tr

II. www. tdk.com.tr
III. www.tdk.biz
IV. www.gazi.edu.tr
Yukarıdaki medya kaynaklarından hangileri diğerlerinden daha güvenilirdir?
Cevap: B) I – IV


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kırmızı” sözcüğü sıfat olarak kullanılmamıştır?


Cevap: C) Kırmızıyı görünce gene dayanamadın değil mi?

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ama” kelimesi “karşıtlık” ilgisi kurmuştur?
Cevap: D) Erkenden kalktım ama otobüsü kaçırdım.


5. Yaz akşamları da saklambaca dadanırdık. Daha gündüzden bilirdik saklambaç olduğunu. Ya babam geç kalırsa diye zor ederdim akşamı. Çabucak yerdim gecikmemek için. Saklambaca gideceğimi herkese duyurmuş olurdum böylece.
Yukarıdaki parça hangi metin türünden alınmıştır?
Cevap: C ) anı


6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi bir karpuzun durumunu belirtmek için kullanılmaz?
Cevap: A) iki


7. Aşağıdaki kelimelerden hangisi cins, soyut ve çoğul isimdir?
Cevap: D) sevgilerle


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 101-102-103-104. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.