Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Nisan 2021, 20:10
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 116-117-118-119-120-121-122. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 116-117-118-119-120-121-122. Sayfa Cevapları Azim

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 116 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları
1. Azim, kararlılık ve ümitsizliğe kapılmama ile ilgili hazırladığınız afişleri sınıfınıza asınız. Bunlar hakkında konuşunuz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 116 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki karikatürde sizce karınca, kargaya nasıl bir cevap vermiştir?
Cevap: Olsun en azından çaba gösteriyorum demiş olabilir.


3. Karikatürdeki karıncanın kişilik özellikleri hangi kelimelerle ifade edilebilir?
Cevap: Azimli ve kararlı denilebilir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 118 Ders Kitabı Cevapları

1.ETKİNLİK: Okuduğunuz metinde geçen bazı kelimeler ve bunların anlamları aşağıda verilmiştir. Bu kelimelerin geçtiği yerleri metinden bulunuz. Metindeki bağlamlarını düşünerek kelimelerle anlamlarını eşleştiriniz. Anlamı verilmeyen kelimeyi belirleyiniz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 118 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları

2.ETKİNLİK: Metinden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Yazar hikâyeyi bize niçin anlatmak istemiştir?
Cevap: Memleketteki ümitsizlik durumunu fark edip üzülüyor ve bu ümitsizliği yok etmek için bu metni yazıyor.


2. Hikâye nerede geçmektedir?
Cevap: Hikaye çölde geçmektedir.


3. Hikâyenin kişileri kimlerdir?
Cevap: Hikayedeki kişiler, çölde yavrusunu kaybeden adam, adamın kaybolan oğlu ve hikayeyi anlatan yazarın kendisidir.


4. Hikâyeyi anlatan, çocuğunu kaybeden baba için ne düşünmüştür?
Cevap: Çocuğun yaşamadığını düşündüğü için üzülmüştür. Adamın da çaresizce oğlunu aramasına daha çok üzülmüştür.


5. Baba çocuğunu bulmak için neler yapmıştır?
Cevap: Azim ile oğlunu aramaya devam etmiştir.


6. Hikâyedeki babanın yerinde siz olsaydınız ne yapardınız?
Cevap: Her yerde pes etmeden oğlumu aradım.


7. Yazar hikâyeden nasıl bir hayat dersi çıkarıyor?
Cevap: İnsan sabır ve sebatla ümitsizliğe kapılmadan emeğini hedeflediği şey için harcarsa mutlaka ulaşacağı dersini çıkarıyor.


8. Yazarın çıkardığı hayat dersini günlük hayatımızda nasıl uygulayabiliriz?
Cevap: Örneğin sınavlara az kalmıştır ama sınava son güne kadar sabrederek çalışmaya devam etmeliyiz. Mutlaka karşılığını alırız.


9. Siz bu hikâyeden nasıl bir sonuç çıkardınız?
Cevap: İnsan hedeflediği şeye pes etmeden sabrederek ilerlemeli.


3.ETKİNLİK: Aşağıdaki kutucukları “Azim” hikâyesine göre doldurunuz.
Cevap: 

Kişiler: Anlatıcı, oğlunu kaybeden adam, kaybolan oğul.
Yer: Çöl
Zaman: Bilinmiyor
Anlatıcı: Olayın kahramanlarından biridir.
Olay Örgüsü: Çölde kervanla birlikte giderken çocuğunu kaybeden adam ile karşılaşan anlatıcının o adamın azimle çocuğunu arayışı anlatılmaktadır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları

4.ETKİNLİK: “Azim” metninin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap:

Konusu: Çölde oğlunu kaybeden adamın azimle oğlunu aradığını anlatan anlatıcı.
Ana fikri: Azimli olmak gerektiği.


5.ETKİNLİK: Okuduğunuz metinde yazar aşağıdaki atasözü ve deyimlerden hangilerini kullanabilirdi? Yazar bunları kullansaydı metnin anlatımında ne gibi farklılıklar olurdu? Açıklayınız.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları


6.ETKİNLİK: “Zorlukları yenme isteği ve iradesi olan bir insanın yapabilecekleri” konusunda yaratıcı bir konuşma yapınız. Konuşmanız sırasında konu hakkında bir önceki arkadaşınızın söylediklerinden hareketle konuya farklı bir bakış açısı getiriniz. Ayrıca konuşmanızda “gayret” ve “azim” kelimelerini anlamlarına uygun bir şekilde kullanınız.
Cevap: Dünyadaki her şey pes etmememizi bize açıkça gösterebiliyor. Gücüm yetmiyor ya da imkanım yok gibi bahanelerin altına sığınmak o işi yapamayacağımızın göstergesidir. Karıncanın neler yapabildiğini düşünerek kendinin neler yapacağının farkına var. Hiç bir kötü sözü duymadan kendimize inanarak ve irademize hakim olarak azimle o işi yapmamız gerekir. Herkes her şeyi söyler. Önemli olan senin ne istediğindir. İsteklerimiz doğrultusunda gayret ederek hedeflerimize ilerlemeliyiz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 121 Ders Kitabı Cevapları

7.ETKİNLİK: a. Aşağıdaki haber metnini okuyunuz.
b. Azmiyle herkese örnek olan Erdinç Yılmaz gibi insanların ne tür zorluklar yaşadığını, bu zorlukların aşılmasında birey olarak bizlere hangi görevlerin düştüğünü sınıfça tartışınız. Öğretmeninizin konu hakkında verdiği bilgilerden sonra Erdinç Yılmaz’a neler söylemek istediğinizi düşününüz. Söylemek istediklerinizi e-posta olarak yazınız.
Cevap:
Yazımın Konusu: Azminin herkesin başaramayacağı bir şey olduğu hakkında yazı yazacağım.
Yazımın Ana Fikri: Azmi için tebrik

Giriş Bölümünde Yazmayı Düşündüklerim: Kardeşim; senin uzak bir diyardan haberini okudum ve okurken seninle gurur duyduğumu fark ettim. Bu yaşam öykünü kaleme alman piyano kursuna gitmen senin azimli olduğunu açıkça gösteriyor.

Gelişme Bölümünde Yazmayı Düşündüklerim: Sağlıklı olduğumuz halde yaşamın zor olduğunu ve sürekli acı çektiğimizi düşünüyoruz. Bu durum beni çok üzüyor. Senden öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum.

Sonuç Bölümünde Yazmayı Düşündüklerim: En kısa zamanda kitabını alıp okumak ve sana imzalatmak istiyorum. Bu yaşam enerjisinin nereden geldiğini merak ediyor ve seni tüm içtenliğimle tebrik ediyorum.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 122 Ders Kitabı Cevapları

Gelecek Derse Hazırlık

İyilikle ilgili deyim ve atasözleri bulup anlamlarını öğreniniz.
Cevap:

  • İyilik yap, denize at.; balık bilmezse Halik bilir.
  • İyiliğe iyilik, her kişinin karı; kötülüğe iyilik er kişinin karı.

“Gençlerin İyilik Ağacı” projesi hakkında sosyal medyadan ve Genel Ağ’dan bilgiler toplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 122 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.