Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
11 Ağustos 2019, 18:28
İsmail Can İsmail Can
Üye
Konu Sayısı: 29

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık

2019-2020 6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. sayfa cevapları Bu Da Benim Öyküm

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 12 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Kitap okumayı sever misiniz? Niçin?
Cevap: Kitap okumayı severim çünkü kitap bizim kelime hazinemizi geliştirir, akıcı bir şekilde düşüncemizi daha doğru şekilde anlatmamızı sağlar.

2. Hangi tür kitapları okumayı seviyorsunuz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Macera kitaplarını okumayı seviyorum çünkü ben macerayı seven birisiyim.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: A) Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını belirleyerek bunların anlamlarını tahmin ediniz.
Cevap:
1- imrenmek: İğrenmek

2. Etkinlik: Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazar, tanıştığı ilk kitaptan neden “büyülü kitabım” diye söz etmektedir?
Cevap: Hayatındaki bir dönüm noktası olduğu için büyülü kitabım diye söz etmektedir.

2. Yazar, kitaplarda nasıl bir dünya keşfetmiştir? Açıklayınız.
Cevap: Yazar, olaylar ve bilinmeyenlerle dolu, gizemli ve baş döndürücü güzellikte düşsel bir dünya keşfetmiştir.

3. Kitaplar, yazarda hangi duyguları uyandırmıştır?
Cevap: Kitaplar, yazarı sıkıldığında oyalıyor, güldürüyor, korkutuyor, şaşırtıyor, eğlendiriyordu. Onu tanımadığı insanlarla, gitmediği ülkelerle, yaşamadığı dönemlerle, bilmediği dillerle buluşturan büyülü bir yerdi.

4. Sizin de büyülü bir kitabınız olsaydı neler anlatmasını isterdiniz?
Cevap: Aklımın bir köşesinde kalan merak ettiğim soruların cevaplarını anlatmasını isterdim.

5. Bir insana kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın en etkili yolu sizce nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Eğer bir ebeveyn isem çocuğuma okuma alışkanlığı kazandırmak için önce kendimden başlamalıyım. Eğer ben onun yanında kitap okursam çocuğum da bana özenerek o da başlayabilir. Veya “Şu kadar sayfa okursan sana şu ödülü vereceğim.” diyerek de kitap okuma alışkanlığı kazandırtabiliriz.

6. Bir yazarla tanışma fırsatınız olsaydı kiminle tanışmak ve ona ne sormak isterdiniz? Anlatınız.
Cevap: Bir yazarla tanışma fırsatım olsa Mustafa Kemal Atatürk ile tanışmak isterdim ve bu kadar kelime hazinesinin nasıl bu kadar zengin olduğunu sormak isterdim.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik: Aşağıdaki görselleri inceleyiniz.

A) Yukarıdaki görseller arasındaki farkları açıklayınız.
Cevap: Bir resimde kültürlü bir ailenin kendilerine bir şeyler katabilmek için kitap okuduğunu, bir ailenin ise zaman geçirmek için televizyon izlediğini görüyoruz.

B) Yukarıdaki görsellerden hangisi sizin günlük yaşamınızı yansıtmaktadır?
Cevap: İkinci resim yaşamımızın günlük yaşamını yansıtmaktadır. 

C) Hangi görseldeki ailenin bir üyesi olmak isterdiniz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Ben birinci görseldeki ailenin bir üyesi olmak isterdim çünkü kitap okuyarak hem bilgi ediniyorlar, hem de kelime hazinelerini genişleterek duygu ve düşüncelerini daha iyi anlatabilecek bir şekile bürünüyorlar.

4. Etkinlik: Seneca (Seneka)’nın “Bir kütüphane bin hapishane kapatır.” sözünden hareketle öğretmeninizin açıklayacağı konuşma kurallarına uygun bir konuşma yapınız.
Cevap: Kendiniz yapınız.

5. Etkinlik: Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerleri duygu ve düşüncelerinize uygun şekilde tamamlayınız.
Cevap:
1- Kitaplar dost gibidir. Çünkü her daim yanımızdadırlar.
2- Kitaplar hayatımızda önemli bir yere sahip olmalıdır. Ama sosyal yaşantımızı da aksatmamamız gerekmektedir.
3- Bir yazar olsaydım bilgi içerikli kitaplar yazmak isterdim. Ayrıca ünümü yaymak için okulları gezer, kitabımı anlatırdım.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik: Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinde varlıkları karşılayan kelimeleri belirleyerek yandaki bölüme örnekteki gibi yazınız.
Cevap:
Kitap, hazine, kağıt, mürekkep, tutkal, kitaplık, sandık, kalp, mücevher

7. Etkinlik: Aşağıda bir kütüphanenin okuma salonunda yer alan masalar verilmiştir. Masalardaki oturma düzenini, yönergeler doğrultusunda bulunuz ve soruları cevaplayınız.

1. Sırt sırta oturan kişileri, size göre soldan sağa doğru sıralayınız.
Cevap: Zeynep ile Emine, Mustafa ile Halil

2. Hangi kişilerin karşısındaki sandalyeler boştur?
Cevap: Kemal ve Halil’in karşısındaki sandalyeler boştur.

3. A) Hangi masada oturan kişi sayısı daha fazladır?
Cevap: Dikdörtgen masada oturan kişi sayısı en fazladır.

B) Bu masadaki kişilerin adları alfabetik olarak sıralandığında sondan ikinci kişi kim olur?
Cevap: Bu masadaki kişilerin adları alfabetik olarak sıralandığında sondan ikinci kişi Özer olur.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik: A) Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine dikkat ederek okuyunuz.

B) Yukarıdaki metinde hangi varlık konuşturulmuştur?
Cevap: Yukarıdaki metinde ev konuşturulmuştur.

C) Okul kütüphanesindeki bir kitabı konuşturarak aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız. Metninizi yazarken yazım ve noktalama kurallarına uymayı unutmayınız. Metninize uygun bir başlık yazınız.

GELECEK DERSE HAZIRLIK
Karamanoğlu Mehmet Bey ve onun Türkçeye katkıları ile ilgili araştırma yapınız.
Cevap: Kendiniz yapınız.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Eksen Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,80)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Lütfen konuyu geliştirecek bir mesaj yazınız

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor