Cevap Yaz
26 Şubat 2022, 21:35 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 6. Sınıf türkçe ders kitabı sayfa 122-123-124 ve 125’teki ders kitabı cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde Arılar ve Keklikler başlıklı metnin etkinliklerini cevapladık.

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları Arılar ve Keklikler

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hayvanlar olmasaydı hayatımızda ne gibi değişiklikler olurdu? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Hayvanlar insanların hem dostu hem de beslenme, giyinme, yükleri taşıma gibi ihtiyaçlarımızı karşılamaktadırlar. Doğa hayvanlar ile bir denge içerisindedir ve eğer olmasalar bu denge de bozulur.


2. Sizce doğadaki diğer canlıların bizim sevgimize ihtiyaçları var mı? Neden?
Cevap: Doğadaki diğer canlıların bizlerin sevgisine ihtiyaçları yoktur. Çünkü dünyanın düzenine göre hayvanlar insanların sevgisi olmadan da yaşayabilirler. Fakat evcil olan kedi köpek gibi türler eve ve insanlara alışmış olduklarından sevgiye ihtiyaçları vardır.


3. Hayvan sevgisiyle ilgili şiirinizi arkadaşlarınıza okuyunuz.
Cevap: 

Hayvan-sevgisiyle-ilgili-guzel-siir


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 123 MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri aşağıya yazınız. Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz ve sözlük anlamlarını bularak kontrol ediniz.
Cevap: 

Bostan
Tahminim: Tarla, bahçe
Sözlük anlamı: Sebze bahçesi

İpilti
Tahminim: Parıltı
Sözlük anlamı: Parıldayan şeyin çıkardığı ışık

Namlı
Tahminim: Herkesçe bilinen kişi
Sözlük anlamı: Ünlü, tanınmış kişi


2. ETKİNLİK

Metni dinlerken aldığınız notlardan yola çıkarak metni özetleyiniz.
Cevap: Metnin yazarı köyde yaşarken arılarla arkadaşlık kurmuş adını öğrenmek için tüm köyde dolaştırıp sormuş ama bir türlü öğrenememiş. Daha sonra karıncalarla ve kekliklerle. Bir çok keklik beslemiş ama hepsi ölmüş. Yine bir bahar yavru bir keklik yakalamış ama çok geçmeden boynuna ip dolanarak öldüğünü görmüş. O kadar üzülmüş ki köyde ki delikanlılar ona başka bir keklik yakalayıp getirmiş. 10 gün kadar bakıp geri bırakmış o kekliği de. Ondan sonra bir daha da keklik yakalamamış. Bir gün yaralı bir kartal bulmuş alıp köyün şifacısı Havva Ana ya getirmiş. İyileştirmesi için yalvarmış. Kabul eden Havva Ana ile birlikte bir sürü çeşit çeşit ot toplayıp kanadını iyileştirmişler sonra da dağa çıkıp bırakmışlar. 


3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin ana fikrini boş bırakılan yere yazınız.
Cevap: İyilik tüm canlılara yapılır ve karşılıksız olmalıdır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Yazar, çocukluğunda nelerle dostluk kuruyor?
Cevap: Yazar çocukluğunda arılarla, karıncalarla, kekliklerle arkadaşlık kuruyormuş.


2. Yazar, kekliği diğer kuşlardan hangi yönüyle ayrı tutuyor?
Cevap: İnsanlara alıştığında bırakamamasından dolayı ayrı tutmaktadır.


3. Yazar, kekliği öldüğünde neden bir daha keklik beslemeyeceğini söylüyor olabilir?
Cevap: Ölen kekliklerine çok üzüldüğü için bir daha beslemeyeceğini söylemektedir.


4. Hava Ana kimdir? Yazar ondan nasıl bahsediyor?
Cevap: Havva Ana köyde otlarla şifalı merhemler yapan biridir. Yazar onun merhem yapmada iyi bir usta olduğundan bahsetmektedir.


5. Siz yazarın yerinde olsaydınız yaralı kartalı nasıl tedavi ederdiniz? Geçmişin imkânlarını göz önünde bulundurarak yanıtlayınız.
Cevap: Ben yazarın yerinde olsaydım onun gibi köyün şifacılarına gider yardım isterdim.


6. Sizce hayvanları sevmek, onlara gönül vermek niçin önemlidir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Çünkü hayvanlarda birer canlıdır ve onların bize bizimde onlara ihtiyaç duyduğumuz zamanlar olmaktadır. Bu yüzden onları sevmeli ve sahip çıkmalıyız.


7. Hayvanları ve doğayı seven insanların kişilik özellikleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Çevrenizden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Hayvanları ve doğayı seven insanlar merhametli, yardım sever, sevgi dolu olurlar.


5. ETKİNLİK

Cümlelerde geçen zincirleme isim tamlamalarını bulunuz ve bulduğunuz tamlamaların altını örnekteki gibi çiziniz.
Cevap:
6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-124-Cevaplari


6. ETKİNLİK

Hayvanlara yardım amacıyla kurulmuş bir dernekte çalışıyor olsanız onlara hangi alanlarda ve nasıl yardım ederdiniz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Hayvanlar yardım amacıyla kurulmuş bir dernekte çalışıyor olsaydım onların barınma ve beslenme ihtiyaçlarında yardımcı olmak isterdim. Belli noktalarda küçük hayvan kulübeleri, her sokağa hayvanların beslenme ve su ihtiyacını giderebilmesi için kutular yerleştirirdim.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125 MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

“Kelebek” adlı şiiri, hikâye ya da fabl türünde kendi duygu ve düşüncelerinizi de katarak yeniden yazınız. Yazınızı sınıf panosunda paylaşınız.
Cevap:
6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-125-Cevaplari-MEB-Yayinlari


GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Millî kültürümüze ait içecekleri araştırınız. Araştırma sonuçlarınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Millî kültürümüze ait içecekler;
– Şalgam
– Ayran
– Türk kahvesi
– Şerbet
– Boza
– Çay


2. Çevrenizdeki insanlar tarafından en çok tercih edilen içecek hangisidir? Araştırarak not alınız. Araştırmanızı görsellerle destekleyiniz.
Cevap: Çevremdeki insanlar tarafından en çok çay tüketilmektedir. Sabah kahvaltılarda akşam sohbetlerinde tüketilmektedir.


3. Çayın nasıl demlendiğini araştırınız.
Cevap: Çay demlemek için su kaynatmamız gerekir. Su kaynadıktan sonra demleyeceğimiz miktarda çayı süzgecine alarak bir defa su ile yıkarız. Su kaynadıktan sonra çayın üzerine dökülür ve çay tanecikleri dibe çöktüğünde çay demlenmiş olur.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevaplari 122-123-124-125. Sayfa, Arılar ve Keklikler Metni konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.