Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
23 Şubat 2020, 21:14
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 133-134-135-136-137. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 133-134-135-136-137. sayfa cevapları Ceylana Yardım Edenler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 133 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

3. Aşağıdaki özlü sözleri uygun biçimde tamamlayınız.

Kusursuz dost…… arayan ……dostsuz…… kalır.

Hepimiz …birimiz…, birimiz …hepimiz… için.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik: Dinlediğiniz metni özetleyiniz. 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 135 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metnin konusunu aşağıya yazınız.
Cevap: Ormanda tuzağa düşen Ceylan ve hayvanların yardım etmesi.


5. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metnin ana fikrini atasözleriyle ifade etmeniz gerekirse aşağıdakilerden hangileri bunun için uygun olur? İşaretleyiniz.

 

() Açma sırrını dostuna, dostunun dostu vardır, o da söyler dostun.
() Cahilin dostluğundan arifin düşmanlığı yeğdir.
(X) Dost kara günde belli olur.
(X) Dost dostun eyerlenmiş atıdır.
() Düşenin dostu olmaz.
() Dost acı söyler.


6. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız. 

1. Metnin türü nedir?
Cevap: Bu metnin türü fabl’dır.


2. Ceylanın dostlarıyla nasıl tanışmıştır?
Cevap: Ceylan dostlarıyla avcıdan kaçarken tuzağa düşmesiyle tanışmıştır.


3. Ceylanın tuzağa yakalandığını gören dostları ne yapmıştır?
Cevap: Ceylanın tuzağa yakalandığını görünce dostları onu kurtarmaya gitmiştir.


4. Ceylan, kaplumbağa için niçin endişelenmiştir?
Cevap: Ceylan kaplumbağa yavaş olduğu için avcıdan kaçamaz diye düşünmüştür bu nedenle endişelenmiştir.


5. Kaplumbağanın fedakârlığını nasıl değerlendiriyorsunuz? Kaplumbağanın yerinde siz olsaydınız ne yapardınız?
Cevap: Kaplumbağa gibi zamanı geldiği zaman bizde fedakarlık yapmalıyız. Dost olmak yeri geldiğinde arkadaşı için büyük şeylerden vazgeçmek demek olabilir.


6. Fare kaplumbağayı avcının elinden kurtarmak için nasıl bir plan yapmıştır? Siz olsaydınız nasıl bir plan yapardınız?
Cevap: Fare kaplumbağayı kurtmak için ceylana avcıyı oyalamasını söyelmiş böylece fare rahatlıkla kaplumbağayı kurtarabilirmiş. Bencede bu plan gayet iyi. Avcıyı oyaladıktan sonra kaplumbağayı kurtarmak kolay olur.


7. Metinde dostluk, vefa ve karşılıksız yardım etmeyle ilgili neler söyleniyor? Bunlara katılıyor musunuz?
Cevap: Dost demek arkadaşı için fedakarlık yapmak demektir. Ben buna katılıyorum ve çok doğru şeyler anlatılıyor.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metnin başlığını beğendiniz mi? Aşağıdaki kutucuklara başlık önerilerinizi yazınız.
Cevap:

  • Fedakarlık
  • Dostluğun Anlamı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Gazlı Göl kaplıcaları hakkında güvenilir bilgi kaynaklarından araştırma yapınız. Araştırmada elde ettiğiniz bilgileri not ediniz.
Cevap: Gazlı Göl kaplıcaları Afyonkarahisar İhsaniye karayolu üzerinde bulunur. Afyonkarahisar il merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Her yıl binlerce kişiye hizmet vermektedir. Kaplıcada bir çok kimyasal bulunur. Bunlar bikarbonat, soydum, karbondioksit, hidorjet sülfürlüdür. Suyun içerisinde klorür, iyodür, florörür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofsfat, karbonat, bikarbonat ve hidroarsenat gibi iyonlar bulunduğu için son derece zengin bir kimyasal karışıma sahiptir. Kaplıca 64 °C’dir. Suyun pH değeri 6,9’dur.

Bu kaplıca pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.