Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 11:10 - Betül Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları’nın bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 162-163. cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz yerleride bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 162-163 Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 MEB Yayınları

1. Türk Sultanı ve askerleri nasıl bir günde sefere çıkmışlardır?
Cevap: Türk Sultanı ve askerleri güneşin yeri kavurduğu bir Ağustos sıcağında sefere çıkmışlardır.

2. Türk Sultanı ve askerleri yorulduklarında nasıl bir yerde durmuşlardır?
Cevap:  Türk Sultanı ve askerleri yorulduklarında çöl gibi bir yerde durmuşlardır.

3. Mola verdikleri yerde askerlerin susuzluğunu kim, nasıl gidermiştir?
Cevap: Mola verdikleri yerde askerlerin susuzluğunu  ak saçlı, eli bakraçlı bir nine ayran ile gidermiştir.

4. Anadolu adı, ninenin hangi sözlerine karşılık olarak ortaya çıkmıştır?
Cevap: “Doldur yavrum, doldur”dermiş. Bu sözlerine karşılık ortaya çıkmıştır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 163 MEB Yayınları

5. Aşağıdaki cümlelerde geçen sıfatları bularak altını çiziniz.
Cevap:

• Köyün yüksek tepesine çıkarak annesinin yolunu gözledi.

• Zeynep; anasını, babasını ve kardeşlerini yedi yıl göremez.

Bütün köy kadınları duygulanıp gözyaşı dökerler.

• Köyün birinde Zeynep isimli güzel bir kız yaşar.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat, ismin niteliğini göstermiştir?
Cevap: B) Eski evlerinden taşınmışlar. 

7. Aşağıdaki cümleleri uygun sıfatlarla tamamlayınız.
Cevap:

___Kırmızı___ gömleğimi daha çok seviyorum.
• Sınava ___6___ öğrenci katıldı.
• Hafta sonu ___kaç___ para harcadın?
___Bazı___ insanlar bencildir.
• Dost ___kara___ günde belli olur.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “açık” sözcüğü sıfat göreviyle kullanılmamıştır?
Cevap: C) Kapı açık, çekinmeden içeri girebilirsin. 

9. Aşağıdaki tamlamalardan hangisinde sıfat, isme belirsizlik anlamı katmıştır?
Cevap: D) Kimi insanlar


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 162-163. Sayfa, Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.