Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Mart 2021, 13:55
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 300

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 166-167-168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 166-167-168-169-170-171. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 168 Ders Kitabı Cevapları

1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız. 1. Bu metinde yazar, Tuz Gölü’yle ilgili hangi karşılaştırmayı yapmaktadır?Açıklayınız.
Cevap: Tuz Gölü ve diğer göllerin tuz oranını karşılaştırmıştır.

2. Bu metinde Tuz Gölü’nün değinilen özelliklerinden üç tanesini yazınız.
Cevap:

Türkiye’nin en az yağış alan yerindedir.
Türkiye’nin en büyük göl tuzu üretim bölgesidir.
Gölün tabanında 1 – 30 santimetre kalınlığında bir tuz tabakası vardır.


3. Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar gölün dengesini nasıl bozuyor olabilir? Anlatınız.
Cevap: Her atık gibi bu atıklarda canlıların hayatını tehdit ediyor. Bu atıklar canlının vücuduna girmektedir. Bu şekilde gölün dengesini bu atıklar bozuyor olabilir.


4. Tuz Gölü’nün yok olması hangi tehlikeleri beraberinde getirecektir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap:  Tuz ihtiyacımızın büyük bölümü Tuz Gölü ile karşılanmaktadır. Tuz gölü’nün yok olması tuz ihtiyacımızı karşılayamayacağımız anlamına gelebilir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 169 Ders Kitabı Cevapları

5. Tuz Gölü’nün karşı karşıya olduğu felaket dışında, günümüzde başka hangi çevre felaketleri yaşanmaktadır? Anlatınız.
Cevap: Fabrika bacalarını çevreye verdiği zarar, insanların ozon tabakasına verdiği zarar gibi çevre felaketleri yaşanmaktadır.


6. Tuz Gölü’nü kurtarmak amacıyla yetkililere bir mektup yazınız.
Cevap:

Sevgili Yetkililer,
Tuz Gölü geçtiğimiz yıllara ve insanların çevreye zararlarından dolayı yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalabilir. Sizden ricamız bu konuyla ile ilgili elinizden geleni yapmanız.


7. Aşağıdaki cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılan kelimeleri bularak altlarını çiziniz. Bu kelimeleri siz de birer cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Bu bilgiler ben de daha önce vardı.
Herkes işini iyi yapıyor.
Ustalar bunları yanlış rafa koymuş.


8. Aşağıdaki metinlerden hangisinin anlatıcısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162-163-164-165. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.