Forum Sınıf Cevap Yaz
28 Aralık 2021, 22:33 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 166-168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 166-168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Terumi Parmaklarla Okunan Çocuk Dergisi Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 166-168-169-170-171 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 166-168-169-170-171. Sayfa Cevapları Terumi Parmaklarla Okunan Çocuk Dergisi Metni Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 166 MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İyi bir okur olmak için sadece roman okumak yeterli midir? Niçin?
Cevap: İyi bir okur olmak için sadece roman okumak yeterli değildir. İyi bir okur olabilmek için her türde kitap okumalıyız. Anca bu şekilde fayda alabiliriz.


2. İncelemiş olduğunuz çocuk dergisinin hangi bölümlerini beğendiniz?
Cevap: İncelemiş olduğum çocuk dergisindeki yazıların el ısısı ile kabarmasını çok beğendim.


3. Bir çocuk dergisi hazırlayacak olsaydınız dergide hangi bölümlere yer verirdiniz?
Cevap: Bir çocuk dergisi hazırlayacak olsaydım karikatürlere, oyunlara, canlılara, teknolojiye ve tarihimize yer verirdim.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168 MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını metinden hareketle tahmin ederek karşılarına yazınız. Tahminlerinizi kelimelerin sözlük anlamlarıyla karşılaştırınız.
Cevap: 

ABONE: Bir şeye belirli bir süre sahip olmak, almak.

GOFRE: İstenilen yerlerin kabartılması işlemi.

OYLUM: Bir cismin sahip olduğu boşluk.

PERİYOT: Dönem, devir.

PROMOSYON: Özendirme

YAYIM: Gazete, dergi, roman ve benzerlerinin basılıp dağıtıldığı yer. 

YAYIN:  Gazete dergi, roman ve benzerleri.


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Terumi adlı dergi kimler için nerede çıkarılmaktadır?
Cevap: Terumi adlı dergi görme engelli çocuklar için Japonya’da çıkarılmaktadır.


2. Terumi dergisinin 1992 yılında çıkan özel sayısında yayıncı neyi hedeflemiştir?
Cevap: Terumi dergisinin 1992 yılında çıkan özel sayısında yayıncı, anne ve babaların çocuklarıyla birlikte dergiyi okumaları.


3. Yazar ”Aslında toplumdaki gerçek körlerin biz aydınlar olduğuna bir kez daha inandım.” cümlesini niçin söylemiştir?
Cevap: Ülkemizde görme engelli çocuklar için yayımlanmış tek bir çocuk dergisi olmadığı ve bu konuya duyarsız kaldığından  söylemiştir.


4. Görme engelliler için yapılanları yetersiz bulan yazarımız ne yapmak istemektedir?
Cevap: Görme engelliler için yapılanları yetersiz bulan yazarımız, görme engelli çocuklar için dergi çıkarmak istemektedir.


5. Terumi ile Körebe dergisinin benzer ve farklı özelliklerini belirtiniz.
Cevap: Terumi ve Körebe dergilerinin ikisi de görme engelli çocuklar için ”Braille” alfabesi ile basılmıştır. Terumi dergisi 21 yıldır basılmaya devam ederken, Körebe dergisi bir buçuk yıl basılmıştır.


6. Körebe dergisinin yayın hayatının kısa sürme sebebi sizce ne olabilir?
Cevap: Ülkemizde görme engelli çocukların ve ailelerinin bu dergiden haberdar olmamaları veya bu dergiyi almaya imkanları olmaması olabilir.


7. Siz, özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için neler yapardınız?
Cevap: Ben, özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için, görme engelli bireyler tek başlarına da dışarı çıkabilsin diye her durağa sesli sistemler tasarlayabilmek, duyma engelli bireylerimiz için görsel göstergeler koyabilmek isterdim.


3. ETKİNLİK

Metindeki öznel ve nesnel ifadelerden birer örnek yazınız.
Cevap: 

Nesnel: Terumi dergisi, 1992 yılında özel bir sayı yayımlamış. 

Öznel: “sesli kitaplar” adı altında hazırlanmış ürünlerle geçiştiriyor olmamız beni kahretti. 


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169 MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

a) Aşağıdaki cümlelerde kelime grubu oluşturmuş sıfatları bulunuz. Kelime grubunun altını çiziniz.
Cevap: 

Öteki çocuk dergilerinden farkı yok.

Mavi mürekkeple basılmış resimler de yer alıyor.

Otuz beş yıla yakındır çocuklarla ilgili çalışmalar yapıyorum.

• Ülkemiz çocukları için bana düşen ilk adımı attım.

Sesli kitaplarla geçiştiriyor olmamız beni kahretti.


b) Altını çizdiğiniz sıfat tamlamalarının cümleye kattığı anlamı belirtiniz.
Cevap: Altını çizdiğimiz sıfat tamlamaları cümleyi sayı, renk, durum, hareket bakımından belirtmiştir.


5. ETKİNLİK

Okulunuzda bir dergi çıkarttığınızı düşününüz. Bu dergiyi tanıtıcı bir konuşma yapınız. Konuşmanızda yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş aşağıdaki kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.
Cevap: 

Okulumuzun çevre koruma kulübünün hazırlamış olduğu ‘Temiz çevreye adım adım” adlı dergiyi önümüzdeki pazartesiden itibaren alma şansınız olacak. Dergimizde çevre sağlığı, çevre canlılarının yaşamı, yaşam alanları, kirlilikleri önlemek adına öneri kısımları ve çevremizi yenilemek adına birer zarf olacaktır. Herkesten dileği miktarda yardımda bulunmasını rica ediyoruz.
Dergimizin yayımcılığını 12. sınıflardan 2, 11. sınıflardan 2 kişi yapmaktadır. Dergimizin başlangıç olarak baskı sayısı 200 adettir. Dergimiz adına özendirme olarak ta küçük hediyeler verilmektedir. Dergimizde yalan haber bulunmamaktadır.


6. ETKİNLİK

Yapmış olduğunuz araştırmanızdan hareketle bir dergi çıkarmak için gereken işlem basamaklarını yazınız.
Cevap:
– Konusunu ve ismini belirlemek

– Dergi yazarlarını belirlemek
– Dergi tasarımını belirlemek
– İçerik seçmek
– Dergiyi basmak
– Tanıtımı yapmak
– Dağıtmak


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 171 MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

b) Blog yazarının bu yazıyı paylaşma amacı nedir? Sizce bu blog yazısı verdiği ileti açısından yazarın amacına ulaşmasında etkili olmuş mudur? Değerlendiriniz.
Cevap: Blog yazarının bu yazıyı paylaşma amacı okuduğu umut ve güç verici hikâyeleri okurları ile paylaşmak. Bu blog yazısı verdiği ileti açısından yazarın amacına ulaşmasında etkili olmuştur.


c) Sevdiğiniz şairler ya da yazarlardan aldığınız etkileyici metinleri paylaşacağınız kişisel bloğunuzu oluşturunuz. Bloğunuzda paylaştığınız eserlerin yazarlarını ya da şairlerini mutlaka belirtiniz.
Cevap: 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 171 Cevapları


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Kitap seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekir? Araştırınız.
Cevap: Kitap seçiminde yaşımıza uygun kitaplar seçmeliyiz, ailemizin onayladığı kitapları okumalıyız, içeriğinin kaliteli olmasına dikkat etmeli ve yazarına basım yılın dikkat etmeliyiz.


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 166-168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusunu bu sayfa üzerinden paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.