Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
29 Mart 2020, 15:58
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 281

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 180-181-182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 179-180-181-182-183-184-185-186. sayfa cevapları Büyük Keşifler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 180 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları
1. İnsanda merak duygusu olmasaydı ne olurdu?
Cevap: İnsanlar bir şeylerin nedenini araştırmazlardı.

2. Keşif ve icat (buluş) arasındaki fark nedir?
Cevap: Keşif, bir şeyi bulma. İcat ise bir şeyi yeniden yaratma.

3. Bir uzay geminiz olsaydı nereye gitmek isterdiniz? Niçin?
Cevap: Bir uzay gemim olsaydı samanyolundaki gezegenlere gitmek isterdim.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik:  Metni okurken anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime grupları varsa bunların anlamlarını kullanıldıkları cümlelerden yola çıkarak tahmin ediniz. Daha sonra bu kelime ve kelime gruplarının anlamlarını Türkçe sözlükten, atasözleri ve deyimler sözlüğünden yararlanarak öğreniniz. Yeni öğrendiğiniz bu kelime ve kelime gruplarını kendi sözlüğünüze kaydetmeyi unutmayınız.
Cevap:

Kalamar: Balık çeşidi.
Kuzgun: Bir kuş türü


2. Etkinlik: Sizce okuduğunuz metinde neden isimler koyu renkle yazılmıştır? İsimleri koyu renkle yazmak yerine daha başka neler yapılabilir? Yazınız.
Cevap: Okuyan kişinin dikkatini çekmek için koyu renkle yazılmış olabilir. İsimleri koyu renkle yazmak yerine renkli olarak da yazılabilir.


3. Etkinlik: Okuduğunuz metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız. Metinle ilgili soruları cevapladıktan sonra bu etkinlikten neler öğrendiğinizi ifade ediniz.

1. Keşifler tarihi nasıl başlamıştır?
Cevap: İnsanlar merak edip yeni yerler aramaya başladı.

2. İlk gezginler kimlerdir?
Cevap: Eski Mısırlılar ve Eski Yunanlılar

3. Afrika ne zaman keşfedilmiştir?
Cevap: Afrika 600 ‘ lü yıllarda keşfedilmiştir.

4. Vikinglerin dünya keşif tarihindeki yeri nedir?
Cevap: Vikingler doğudan batıya, kuzeyden güneye her yeri keşfetmişlerdir.

5. İpek Yolu’na bu adın verilmesinin nedeni ne olabilir?
Cevap: İpek Yolu’na bu adın verilmesinin nedeni ticaretin önemli kısmının bu yol üzerinden sağlanıyor olmasıdır.

6. Dünya keşif tarihi açısından en önemli yıllar hangileridir? Bu yıllarda hangi keşifler yapılmıştır?
Cevap: 1400 – 1600 yıllarında Ümit Burnu, 600 ‘lü yıllarda Amerika keşfedilmiştir.

7. Bilimsel amaçlı keşifleri kimler, nerelere yapmıştır?
Cevap: Bilimsel amaçlı keşifler Yuri Gagarin uzaya keşifler yapmışlardır.

8. Kutupların keşfi hangi yıllarda olmuştur?
Cevap: Kutupların keşfi 1900′ lü yıllarda olmuştur.

9. Uzayın keşfinde ilk adımı kim atmıştır?
Cevap: Uzayın keşfinde ilk adımı Yuri Gagarin atmıştır.

10. Keşifler olmasaydı ne olurdu?
Cevap: Keşifler olmasaydı insanlar gelişemezdi.

11. Keşifler, dünya tarihini nasıl etkilemiştir?
Cevap: Keşifler, dünya tarihini iyi yönde etkilemiştir. Birçok yeni teknoloji bulunmuştur.

12. Sizce metinde geçen en önemli keşif nedir?
Cevap: Bence metinde geçen en önemli keşif Dünya’nın yuvarlık olduğunun keşfedilmesidir.

13. Keşif yapan insanların kişilik özelliklerini birkaç kelime ile anlatmanız gerekseydi hangi kelimeleri kullanırdınız? Niçin?
Cevap: Keşif yapan kişiler meraklı insanlardır. Bilime önem veren insanlardır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik: Aşağıdaki kelime ve kavram havuzundan ve yaptığınız araştırmadan da yararlanarak “Metindeki kâşiflerden hangisinin yerinde olmak isterdiniz? Niçin?” sorusunu cevaplayınız. Konuşmanız sırasında yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçelerini kullanmaya dikkat ediniz.
Cevap:  Ben Yuri Gagarin’in yerinde olmak isterdim. Geçmişte uzaya merak salmış olmak ve hala uzay hakkında bilinmezliği çözmeye çalışmak olağan bir durum haline gelmiştir. Benim ilgimi çok fazla derece de çekmiştir. Keşfedilen kıtalar da var evet ama daha bilinmezlik içerisinde olan bir uzay var. Bunu incelemek kadar güzel bir şey yok.


5. Etkinlik: Uzayda bir keşif yolculuğu yapmak için bir ekip oluşturmanız gerekmektedir. Bu ekibi toplamak için dünyanın en çok satan gazetelerinden birine bir duyuru metni yazmaya karar verdiniz. Şimdi bu duyuru metnini aşağıya yazınız. Duyuru metninizi istediğiniz bir yabancı dille de yazınız. Bunun için okulunuzdaki arkadaşlarınızdan (yabancı dil bilen, göçmen, mülteci vb.) ve yabancı dil öğretmenlerinizden yardım alabilirsiniz.
Cevap:

Koloniler halinde bizimle uzaya gelmek ister misiniz?
2022 yılında sizlerle birlikte 5 koloni halinde uzaya gideceğiz. Merak ediyorsanız, acaba orada yaşam var mı ? diyorsanız sizde bize katılın.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik: a. Apollo 11’in Ay’a yolculuğunu anlatan bir hikâye yazınız. Hikâyenizi aşağıdaki taslağa göre oluşturunuz. Hikâyenizi yazarken yazım kılavuzu kullanınız. Hikâyenizde terimler dışında, yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçelerini kullanınız. Hikâyenizi yazmak için defterinizi kullanınız.
Cevap:

Apollo 11’in Ay’a yolculuğunu araştırıp özet halinde yazılabilir. Bilgiler ve olay bellidir.
Zaman: 16 Temmuz 1969
Mekân: Florida ‘ daki Kennedy Uzay Merkezi
Şahıslar: Neil Armstrong
Kısaca olaylar: Aya ayak basan ilk astronot
Hikâyemin serim bölümünde anlatacaklarım: Hangi tarihte uzaya gidildiği
Hikâyemin düğüm bölümünde anlatacaklarım: Giderken neler yaşandığı
Hikâyemin çözüm bölümünde anlatacaklarım: Dönüşte neler olduğunu anlatarım.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 186-187-188-189-190-191. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.