Forum Sınıf Cevap Yaz
17 Aralık 2021, 9:33 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tema Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 188-189-190-191 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 188 MEB Yayınları

(1, 2, 3 ve 4. soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Okuduğunuz metinde olaylar kimler arasında ve ne zaman geçmektedir?
Cevap: Okuduğunuz metinde olaylar Atatürk ve Nuri Ulusu arasında 1927 yılında geçmektedir. 


2. Atatürk’ün kitap taşımak için cephane sandığını tercih etmesinin sebebi nedir?
Cevap: Atatürk’ün kitap taşımak için cephane sandığını tercih etmesinin sebebi kültür ve sanat savaşıdır. 


3. “Kültür ve sanat savaşı” ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: “Kültür ve sanat savaşı” ifadesinden silah ile değil akıl ile savaşılacağını anlıyorum.


4. Yukarıdaki metnin türü nedir? Nedenleri ile açıklayınız.
Cevap: Yukarıdaki metnin türü anıdır. Çünkü geçmişte yaşamış insanların arasındaki diyaloglara yer verilmiştir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 189 MEB Yayınları

5. “O da kültür ve sanat savaşımızdır ve okumakla, kitapla olur; işte şimdi, cephane taşıdığımız o sandıklara kitaplarını koy, bu sandıklarda taşınsın, cephanenin yerini artık kitaplar alsın.”
Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimelerin türlerini belirleyip aşağıdaki boşluğa yazınız.
Cevap:
O da kültür→ Zamir
o sandıklara→ Sıfat


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde isim tamlaması vardır?
Cevap: B) Muhafız birliğinden iki er geldi. 


7. “Atatürk, 16 Mayıs 1919’da Samsun’a gitmek için İstanbul’dan ayrılmıştır.” cümlesi için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Amaç-sonuç cümlesidir. 


8. Aşağıdaki cümlelerden nesnel olanların başına (N), öznel olanların başına (Ö) yazınız.
Cevap: 

(N) Atatürk, yıllar sonra 1927’de İstanbul’a dönecekti.

(Ö) Kültür ve sanat savaşı okumakla kazanılır.

(N) Kütüphaneye muhafız birliğinden iki er geldi.

(Ö) Bu sandıklar benim için çok önemlidir.


9. Aşağıdaki paragrafta geçen sıfatları ve zamirleri bularak yazınız.
Cevap: 

Sıfat: Üç – beş
Zamir: O – bu


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 188-189-190-191. Sayfa, Tema Değerlendirme Sorularının bulunduğu bu sayfa içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.