Cevap Yaz
26 Ocak 2022, 10:03 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 218-219 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 218-219. Sayfa Cevapları 7. Tema Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 218 MEB Yayınları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruyu metinden hareketle yanıtlayınız.)

1. Aerodinamik nedir?
Cevap: Aerodinamik, hareketli bir cismin hava akımı içindeki davranışının incelenmesidir.


2. Modern otomobiller ile eski otomobiller arasındaki fark nedir?
Cevap: Modern otomobiller eski otomobillere göre daha az hava sürtünmesi oluşturmaktadır.


3. Sürtünme kuvvetinin olmaması otomobillerin hareketini ne yönde etkiler?
Cevap: Sürtünme kuvvetinin olmaması otomobillerin hareketini olumuz yönde etkiler. Çünkü arabalar sürtünme kuvveti ile fren tutmaktalar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 219 MEB Yayınları

4. Metnin türü ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Bilgilendirici bir metindir. 


5. Metnin dil ve anlatımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: D) Benzetme yapılmıştır. 


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmıştır?
Cevap: B) Tüm yolculuklarında bol bol gözlem yapar ve bilgi toplardı. 


7. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde edat kullanılmamıştır?
Cevap: C) İlk üç boyutlu yazıcı teknolojisi günümüzde de kullanılıyor. 


8. Aşağıdaki cümlelerde nesnel olanların başına (N), öznel olanların başına (Ö) yazınız.
Cevap:

(Ö) Bu buluş bütün gençleri heyecanlandıracak.
(N) Doğa bilimlerinden biri de astronomidir.
(Ö) Teknolojik gelişmeler insanları yalnızlaştırıyor.
(N) İlk cep telefonu yaklaşık olarak bir tuğla boyutlarındaydı.


9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili bağlaçların hangisi düşüncenin akışını değiştirmiştir?
Cevap: D) Edison sayısız zorlukla karşılaşmış ama pes etmemiştir.


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 218-219. Sayfa, 7. Tema Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.