Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
24 Haziran 2021, 11:53
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 285

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240. Sayfa Cevapları Mozart’ın Müziği

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Müzik dinlemeyi sever misiniz? Niçin?
Cevap: Evet severim. Çünkü dinlediğim zaman mutlu oluyorum ve keyif alıyorum.

2. Daha önce hiç konsere gittiniz mi? Gittiyseniz orada ne tür bir müzik dinlediniz?
Cevap: Hayır gitmedim.

3. “Müzik ruhun gıdasıdır.” sözünü açıklayınız.
Cevap: Müzik hayatımızın her anında bizimle. Küçük bir melodi bile insanı mutlu etmeye yetebiliyor. 

4. Mozart’ın (Mozart) “Türk Marşı”nı dinlerken ne hissettiniz?
Cevap: Milletimle gurur duydum. 

1. ETKİNLİK: “Mozart’ın Müziği” metnini dinlerken sizce önemli olan bilgileri, tanımları, terimleri vb. ni aşağıya not ediniz.
Cevap: Mozart’ın bütün müziklere yatkın olması, müziklerinin herkese hitap etmesi.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK: Metni dinlerken anlamını bilmediğiniz kelimeleri aşağıya yazınız. Bunların anlamlarını tahmin ediniz. Kelimelerin anlamlarını Türkçe sözlükten bulunuz. Tahminlerinizle sözlük anlamlarını karşılaştırınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları “Mozart’ın Müziği” metnine göre cevaplayınız. Gerekirse metni tekrar dinleyiniz. 

1. Metinde Mozart’la kim, hangi yönden karşılaştırılmıştır?
Cevap: William Crouch ile karşılaştırılmıştır.

2. Mozart’ın müzikte gelişmesi, müziğinin olgunlaşması neye bağlanmıştır?
Cevap: Küçük yaşta müzikler bestelediği için.

3. Mozart, müziğin hangi biçimlerinde eserler vermiştir?
Cevap: Operalar, senfoniler, konçertolar, oda müziği, dinsel müzik, dans müziği.

4. Yazara göre Mozart’ın müziği kimler içindir?
Cevap: Herkes içindir.

5. Yazar, Mozart’ın hangi operalarının dinlenmesini tavsiye etmektedir?
Cevap: Don giovanni, sihirli flüt.

6. Mozart’ın kaç piyano konçertosu vardır? Bu konçertoların en önemli özelliği nedir?
Cevap: 27 piyano konçertosu vardır. 

7. Metni dinledikten sonra Mozart’ın müziklerini dinlemek için içinizde bir istek duydunuz mu? Bunun sebebi sizce nedir?
Cevap: Evet. Çünkü yazar o kadar iyi anlatmış ki içimde bir istek oldu.

8. Metni beğendiniz mi? Metinde birbiriyle çelişen ifadeler var mı?
Cevap: Beğendim. Birbiriyle çelişen ifadeler yok.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK: Derse hazırlanırken izlediğiniz belgesel ilginizi çekti mi? Çektiyse en çok neresi hoşunuza gitti? Çekmediyse bunun sebebini açıklayınız. Belgeseli siz yapmış olsaydınız onu ilgi çekici hâle getirmek için neler yapardınız?
Cevap: İlgimi çekti. Çünkü beğendiğim ve neredeyse bütün eserlerini dinlediğim birinin hayatını görmek hoşuma gitti.

5. ETKİNLİK: “Mozart’ın Müziği” metninin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Cevap:

Konu: Mozart’ın hayatı ve eserleri

Ana fikir: Eğer küçük yaşta istenilen şeye başlanılırsa her şey başarılabilir.

6. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metin için iki farklı başlık yazınız.
Cevap: 

  1. Mozart
  2. Mozart’ın Eserleri

7. ETKİNLİK: Yukarıdaki özlü sözü aşağıdaki kelime ve kavram havuzundan yararlanarak iki üç dakikalık akıcı bir konuşmayla açıklayınız.
Cevap:

Müzik ruhu dinlendirir. Bu yüzden de insana faydalı olur. Müzik dinleyen biri müziğin türüne göre şekillenir. Örneğin eğlenceli müzikler insana mutluluk verirken arabesk türü müzikler kişiye üzüntü verir. Bundan dolayı müziğin türü her şeyi değiştirir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 239 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: Aşağıdaki metni ve yorumları okuyunuz. Metin için bir yorum da siz yapınız. Yorumdan sonra metni kendi cümlelerinizle yeniden oluşturunuz. Metni oluştururken yazım kılavuzu kullanınız. Metninizin taslağını defterinize yapınız.
Cevap: 

Müziğin sağlığımız üzerinde büyük bir etkisi vardır. Buna en güzel örnek canımız sıkkın olduğunda müzik dinlersek kendimizi daha iyi hissetmemizdir. Ayrıca müzik hafızaya ve öğrenmeye faydası vardır. Müziğin bağışıklık sistemimizde önemli bir yere sahip olduğunu da unutmayalım. Bazı hastaların kalp ameliyatlarından sonra klasik müzik dinlemelerinden dolayı daha hızlı iyileştikleri görülmüştür.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Özgürlük (hürriyet) kavramıyla ilgili özlü sözler bulunuz. Bu sözleri renkli kartonlara yazınız.
Cevap: 

  • Dünyanın özgür ruhlara ve özgür ruhların da özgür bir dünyaya ihtiyacı var.
  • Medeniyetin borçlu olduğu en dikkate değer başarılar insanoğlunun özgür ve birbirinden bağımsız farklı uğraşlarıdır.

Temel hak ve özgürlükler hakkında bilgi toplayınız.
Cevap: 

Temel hak ve özgürlükleri bütün vatandaşların bilmesi gerekir. Bir insanda 8 tane temel hak ve özgürlüğü vardır. Bunlar;

  • Yaşama Hakkı
  • Sağlık Hakkı
  • Eğitim Hakkı
  • Düşünce Özgürlüğü
  • İnanç Özgürlüğü
  • İbadet Hakkı
  • Özel Yaşam Gizliliği Hakkı
  • Ekonomik Haklar

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 219-220-221-222-223-224-225-226-227-228-229-230. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.