Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
20 Kasım 2019, 21:03
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1248

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 24-25-26-27-28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 24-25-26-27-28-29-30-31-32-33. sayfa cevapları Elveda Ağustos Böceği

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 24 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1. Böcekleri sever misiniz? Niçin?
Cevap: Böcekleri sevmiyorum. Çünkü genellikle kirli ve hızlı oldukları için korkutucu görünebiliyor.

2. Ağustos böcekleri hakkında yaptığınız araştırmalarda elde ettiğiniz bilgileri paylaşınız.
Cevap: Ağustos böcekleri sıcak topraklarda yaşayan ve geceleri ötmesiyle bilinen bir canlıdır. Çıkardıkları tatlı ses aslında karın kısımlarında bulunan zarların titreşmesi sonucu oluşmaktadır.

3. Böcekler olmasaydı dünya nasıl olurdu? Anlatınız.
Cevap: Böcekler olmasaydı dünya daha sessiz bir yer olurdu. Geceleri şehirden uzaklaştığımızda böceklerin çıkardığı o sesleri duyamazdık.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 27 Ders Kitabı Cevapları

Soldan Sağa

1- ACALE
4- EŞ

Yukarıdan Aşağıya

2- KABAHAT 
3- MEDYA 
5- DERT

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik: Okuduğunuz metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Ağustos böceğine mektup yazılmasının nedeni nedir?
Cevap: Ağustos böceğine mektup yazılmasının sebebi, Ağustos böceğine haksızlık yapıldığı düşüncesidir. Bu nedenle mektup yazılmıştır.

2. Ağustos böceğinin yaşamı kaç evreye ayrılmıştır? Ağustos böceğinin bu evrelerdeki görüntüsü nasıldır?
Cevap:  Ağustos böceğinin yaşamı 7 evreye ayrılmıştır. Ağustos böceğinin bu evrelerdeki görüntüsü sürekli farklıdır.

3. Metinde ağustos böceğinin toprak altında kaç yıl yaşadığı söylenmektedir?
Cevap:  Metindeki bilgiye göre ağustos böceği toprak altında 17 yıl yaşamıştır.

4. Ağustos böceği yeryüzüne hangi mevsimde, niçin çıkmaktadır?

Cevap: Ağustos böceği yazın Ağustos ayında eş bulmak için çıkmaktadır.

5. Ağustos böceğinin kanatları ne işe yaramaktadır?
Cevap: Ağustos böceği kanatları ses çıkarmasına ve eş bulmasına yaramaktadır.

6. Ağustos böceği hangi amaçla şarkı söylemektedir?
Cevap: Ağustos böceği söylediği şarklıarla dişi ağustos böceklerinin ilgisini çekmeye çalışmaktadır.

7. Biz insanlar ağustos böceklerinin çıkardığı sesleri niçin “şarkı” olarak tanımlarız?

Cevap:  Ağustos böceğinin çıkarmış olduğu bu ses çok rahatlatıcı bir ses olduğu için şarkı olarak tanımlarız.

8. Metinde “Siz çok önemliydiniz.” sözüyle anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Her canlı bir amaç için yaratılmıştır. Her canlı önemlidir ve doğada bir yeri vardır bu nedenle her canlı gibi önemli olduğunu vurgulamıştır.


3. Etkinlik: Farklı bir yazı karakteri ile yazılmış aşağıdaki metni okuyunuz. Bu metinle ilgili soruların cevaplarını soruların karşısına yazınız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları


4. Etkinlik: Aşağıdakilerden hangisi mektup türündedir? İşaretleyiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 29. Sayfa Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları

5. Etkinlik: Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.

“Cırcır Böceği ile Karınca” metnindeki ağustos böceği ile “Elveda Ağustos Böceği” metnindeki ağustos böceğinin benzer ve farklı yönleri nelerdir?
Cevap: 

Benzer Yönler: Yaz boyu şarkı söylemeleri – Karınca tarafından azarlanmaları
Farklı Yönler: Şarkıyı keyif için değil eş bulmak için söylerler.

“Cırcır Böceği ile Karınca” metni ile “Elveda Ağustos Böceği” metninin tema, konu ve olay örgüsü yönünden benzerlikleri ve farklılıkları nelerdir?
Cevap: İki metinde fabl’dır. İki metinde de olay ormanda geçer. Zaman belirsizdir ve olay örgüleri farklıdır. 

Bu iki metinden yola çıkarak yazarların ağustos böceklerine bakış açıları arasında ne gibi farklılıklar olduğunu söyleyiniz? Bunları metinlere atıflar yaparak, metinlerden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: İki metinde de ağustos böceğine yaklaşım farklıdır. Cırcır Böceği ile Karınca metninde Ağustos böceği yaz boyunca tembellik yapan ve keyif için şarkı söyleyen bir böcek olarak anlatılmıştır ancak diğer metinde böyle yazmamaktadır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Deniz kirliliği ile ilgili gazete ve dergi yazıları getiriniz.

Deniz Kirliliği İle İlgili Haber


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 6 sınıf türkçe ders kitabı sayfa, debiz kirliliği, Turekce 6 Sınıf 25 28 29
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (110 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,14)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor