Cevap Yaz
26 Ocak 2022, 10:49 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Televizyoncu Ali Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 242-243-244-245 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları Televizyoncu Ali

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 242 MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Teknolojik cihazlarla günde ortalama ne kadar süre geçiriyorsunuz? Bu sürenin hayatınıza etkileri nelerdir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Teknolojik cihazlarla günde ortalama 1 veya 2 saat geçiriyorum. Bu süre hayatımı olumsuz etkilemiyor. Çünkü ödevlerim ve araştırmalarım olduğunda interneti kullanıyorum.


1. ETKİNLİK

Metni televizyonun bozulduğu kısma kadar dinleyiniz. Olayların gelişimi ve sonucu hakkındaki tahminlerinizi boş bırakılan yere yazınız. Daha sonra metnin devamını dinleyiniz.
Cevap: Devamında Ali telaşla ayağa fırlayıp televizyon etrafında dört dönmeye başladı. Babası bu duruma çok sevinmişti. Ali hemen babasına dönerek, ”nasıl düzelecek bu ya?” diye sitem etti. Babası daha sonra bakacağını söyleyerek uyumasını ve uyursa hemen sabah olacağını söyledi. Ali o gün erkenden uyudu. Sabah babası erkenden televizyoncuya götürerek orada bıraktı. Eve döndüğünde Ali televizyonu sorunca babası da televizyonu sürekli izlediğinden dolayı yorulduğunu ve onu eskisi kadar yormayacağına söz verirse döneceğini söyledi. Ali bu duruma üzülse de hemen kabul etti. Ertesi gün babası televizyonu getirdi. Ali’de söz verdiği gibi vakitlice izliyordu.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 243 MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Ali’nin televizyonu çok izlemesine annesi ve babası nasıl tepki göstermişlerdir? Metinden örnek cümleler veriniz.
Cevap: Babası, derslerine yeterince çalışmadığını söylerken, annesi gözlerine acımasını ve bu kadar izlememesi gerektiğini dillendiriyormuş.


2. Televizyonun bozulmasıyla birlikte Ali’nin hayatında ne gibi değişiklikler olmuştur?
Cevap: Derslerini özenle yapmaya, kitap okumaya, arkadaşları ile oyunlar oynamaya, ailesiyle sohbet etmeye ve uyku saatlerinde uyumaya başlamış.


3. Ali’nin televizyonun tamir edildiğini fark etmemesi onun açısından nasıl bir gelişmedir? Değerlendiriniz.
Cevap: Bu durum güzel bir gelişmedir. Çünkü televizyon hayatının tümünü etkiliyordu.


4. Sizin televizyon bağımlılığı konusunda Ali ile benzer ve farklı yönleriniz nelerdir? Hayatınızdan örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Benim Ali ile benzer yönüm ikimizde televizyon izlemeyi çok seviyoruz. Farklı yönümüz ben Ali gibi büyün vaktimi televizyon izlemek ile geçirmiyorum.


5. Sizce Ali’nin televizyonla çok vakit geçirmesinde neler etkili olmuş olabilir? Değerlendiriniz.
Cevap: Çocuk programları ve çaba sarf etmiyor oluşu etkili olmuş olabilir.


6. Televizyon icat edilmeden önceki dönemlerde yaşıyor olsaydınız sizce hayat nasıl olurdu? Olumlu ve olumsuz yönlerini arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Televizyon icat edilmeden önceki dönemlerde yaşıyor olsaydım olumsuz yönü dünyadaki olaylar hakkında bilgi sahibi olamazdık. Olumlu yönü ise insanlar arası iletişim ve aktiviteler daha kuvvetli olabilirdi.


3. ETKİNLİK

Metnin konusunu belirleyerek yazınız.
Cevap: Metnin konusu televizyonun çocuklar üzerindeki olumsuz etkileridir.


4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin ana fikrini belirleyerek yazınız.
Cevap: Metnin ana fikri, televizyon ile geçireceğimiz fazladan zamanı daha yararlı şeylere ayırmak bizi daha mutlu edecektir.


5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne farklı bir başlık yazınız.
Cevap: TELEVİZYON OLMASAYDI


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 244 MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Siz Ali’nin anne babası olsaydınız onu televizyon bağımlılığından kurtarmak için nasıl bir yol izlerdiniz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ben Ali’nin anne babası olsaydım onu televizyon bağımlılığından kurtarmak için, televizyonu ortada kaldırır, örnek olmak amacı ile günde bir saat kitap okuma saati yapar veya televizyonu tamire götürdüğümde onun çok yorulduğunu daha az vakit geçirmesi gerektiğini söyleyerek uzaklaştırmaya çalışırdım. 


8. ETKİNLİK

Yeşilay tarafından hazırlanmış filmi izleyiniz. Bu filmden hareketle soruları yanıtlayınız.

1. Filmde iki arkadaş nasıl iletişim kurmaktadır?
Cevap: Filmdeki iki arkadaş telefondan mesajlaşarak iletişim kurmaktadır.


2. Filmdeki gencin bulunduğu ortamı değerlendiriniz.
Cevap: Filmdeki genç karanlık, loş, sessiz ve kimsenin olmadığı bir ortamda bulunuyor.


3. Filmin sonunda gencin fiziki durumuna bakarak hangi sonuçlara varabilirsiniz?
Cevap: Filmin sonunda genç yorgun, halsiz ve mutsuz görünüyor. Mesajlarda yazdığının aksine hiç bir tepki vermiyor.


4. Teknoloji bağımlılığı konusunda kendinizi değerlendiriniz.
Cevap: Teknoloji bağımlılığı konusu günümüzün en büyük sorunlarından birisidir. İnsanlar yüz yüze görüşmeden, sahte mesajlar ve numaralar yaparak sanal bir dünyada yaşıyorlar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 245 MEB Yayınları

9. ETKİNLİK

Yaptığınız araştırmalardan yola çıkarak teknolojik cihazların insanlar arasındaki iletişime olumsuz etkilerini anlatan metninizi yazınız. Yazdıklarınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.
Cevap: Günden güne teknoloji ile iç içe giriyoruz. Bunun olumlu yönleri kadar olumsuz yönleri de gözle görülecek kadar fazla. Haberleşmeyi sağlarken insanlar arasındaki iletişimi koparan teknoloji insanların yalnızlaşmasına sebep olmaktadır.


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 242-243-244-245. Sayfa, Televizyoncu Ali Metni Cevapları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.