Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
13 Kasım 2019, 13:15
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1248

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31. sayfa cevapları Canım Kitaplığım

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 26 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sınıfa getirdiğiniz kitabı arkadaşlarınıza tanıtınız.
Cevap: ((Bu etkinliğini sınıfta arkadaşlarınızla gerçekleştiriniz))

2. Sizce iyi bir kitap hangi özelliklere sahip olmalıdır?
Cevap: İyi bir kitap, iyi bir konuya sahip olması gerekir. Kitabın hitap ettiği yaşa göre yazılması gerekmektedir. Olay örgüsü, kişiler, yer ve zaman gibi ögeler bulunmalıdır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 27 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: Aşağıdaki bulmacayı metinde geçen kelimelerden hareketle örnekteki gibi doldurunuz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 27 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik: Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kitapların yazara kazandırdıkları nelerdir? Örneklerle anlatınız.
Cevap: Kitaplar yazara, kitap okuma sevincinin artmasını sağlamıştır. 

2. Yazar, kitaplığında nasıl bir gariplik fark etmiştir?
Cevap: Yazar, kitaplığının önünden geçerken eskiden kuşlar öter ve kanat çırpar sanki cennet gibiymiş. Ancak artık cehennem yeri gibi olmuştur.

3. Yazar, ağabeyine neden gücenmiştir? Açıklayınız.
Cevap: Yazar beğenmediği bir kitabı abisi tarafından hediye edildiği için ağabeyine gücenmiştir.

4. Metnin konusu ve ana fikri nedir?
Cevap:


Metnin Konusu: Kitapların Bize Kattığı Duygular
Metnin Ana Fikri: Doğru Kitap Seçmenin Önemi

5. Doğru kitap seçimi niçin önemlidir? Örneklerle açıklayınız.
Cevap: Doğru kitap seçimi kitap okuma hevesimizin kaybolmaması için ve kitaplardan soğumamamız için önemlidir. Örneğin sevmediğimiz bir kitabı okursak artık tüm kitapları okumaktan çekiniriz.

6. Okuyucu için en doğru kitapların seçilebilmesi amacıyla neler yapılabilir?
Cevap: Okuyucu için en doğru kitap seçilebilmesi için kendi ilgili alanlarını tespit etmeli ve zevklerine göre bir kitap seçimi yapılmalıdır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik: Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Görselin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Cep telefonu, tablet gibi tembellik yaratan aletler bize bir şey katmaz. Kitaplar bizim düşüncelerimizi renklendirecek tek şeydir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik: “Kitapların dünyasında yaşamak” konulu bilgilendirici bir metin yazınız. Metninize içeriğine uygun bir başlık koymayı unutmayınız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

5. Etkinlik: Aşağıdaki grafikte bir kitaplıktaki kitap sayıları ve kitap türleri gösterilmiştir. Bu grafikten hareketle grafiğin altındaki cümlelerde yer alan boşlukları doldurunuz.

A) Kitaplıkta en fazla …hikaye… türünde kitap vardır.
B) En az kitap sayısı …şiir…  ve …makale…  türlerindedir.
C) Şiir ve anı türlerindeki kitap sayıları toplamı …deneme… türündeki kitap sayısına eşittir.
D) Şiir ve makale türlerinin kitap sayıları arasındaki benzerlik …anı… ve …masal… türleri arasında da görülmektedir.
E) Bana göre bir kütüphanede bu kitap türlerinden en fazla …roman… bulunmalıdır.



6. Etkinlik: Dize başlarındaki harflerden hareketle aşağıya “kitap sevgisi” temalı akrostiş bir şiir yazınız

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Kütüphanede uyulması gereken kurallarla ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap: Kütüphaneler içerisinde bolca kitabın bulunduğu ve genellikle devlet ve okul tarafından idare edilen bölümlerdir. Kütüphanelerde şu kurallara dikkat edilmelidir.

  • Kütüphanede çok sessiz olmalıyız.
  • Almış olduğumuz kitapları özenli kullanmalıyız.
  • Aldığımız kitapları alırken ve iade ederken sisteme bilgi girmeliyiz.
  • Kütüphanede kart sistemi varsa kart ile kitap almalıyız.
  • Kitapları zamanında iade etmeliyiz.

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,00)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor