Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 10:50 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 66-67-68 ve 69’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde Tema Değerlendirme Soruları konusunu paylatşık.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 MEB Yayınları

1. Millî Mücadele’de erkeklerimiz varlıklarını nasıl göstermişlerdir?
Cevap: Millî Mücadele’de erkeklerimiz düşman süngülerine göğüs gererek varlıklarını göstermişlerdir.


2. Kadınlarımız neler yaparak ulusun yaşama yeteneğini canlı tutmuşlardır?
Cevap: Kadınlarımız çift sürüp, tarla ekip, ormandan odun kesip, ürünleri pazara götürüp paraya çeviren, aile ocaklarının dumanını tüttüren ve cephelerin cephanesini taşıyarak ulusun yaşama yeteneğini canlı tutmuşlardır.


3. Sizce Anadolu kadınları fedakârlıkları hangi duygularla yapmışlardır?
Cevap: Bence Anadolu kadınları fedakarlıklarını vatan sevgisi ile yapmışlardır.


4. Metinden aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
Cevap: D) Kadınlar sadece cephane taşıyarak Millî Mücadele’ye destek olmuştur.


5. “O genç ve dâhi Türk Şefi’nin o esnada Çanakkale’de bulunması müttefikler bakımından talihin en acı darbelerinden biridir.“ Yukarıdaki cümlede Atatürk’ün hangi özelliğine vurgu yapılmaktadır?
Cevap: B) Askerî dehasına


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 MEB Yayınları

6. Aşağıdaki paragrafta iyelik eki alan sözcüklerin altını çiziniz.
Cevap:

Milletimizi yetiştirmek gibi kutsal bir görev yüklenmiş olan, gelecekteki kurtuluşumuzun yüce
öncüleri, kadın ve erkek öğretmenlerimiz hakkındaki saygı duygularımı bir kere daha belirtmek
istiyorum. Büyük tehlikeler önünde uyanan milletlerin ne kadar sebatkâr oldukları tarihten de
bilinir. Silahıyla olduğu gibi kafasıyla da mücadele mecburiyetinde olan milletimizin birincisinde
gösterdiği kudreti, ikincisinde de göstereceğine asla şüphem yoktur.


7. Aşağıdaki tabloda verilen kelimelere gelen hâl eklerini inceleyiniz. Kelimelerin hangi eki aldığını işaretleyiniz.
Cevap:

6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-66-Cevaplari-MEB-Yayinlari-1


8. Aşağıdaki kelimelerden hangisi birden fazla çekim eki almıştır?
Cevap: B) çiçekleri


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlantı ifadesi vardır?
Cevap: C) Seninle gelmeyi isterdim ama çok işim var.


10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde hâl (durum) eki almış bir sözcük yoktur?
Cevap: C) Başarısı herkesçe kabul gördü.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2022-2023

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66-67-68-69 Tema Değerlendirme Soruları konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durum ile karşılaşmanız durumunda bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.