Forum Sınıf Cevap Yaz
5 Ocak 2022, 11:42 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 82-83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 82-83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 EĞitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin günlük hayatta sıklıkla ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-83-84-85-86 ve 87’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 82-83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde Ev Yaşamı başlıklı metnin etkinlik çalışmalarını cevapladık.

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 82-83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları Ev Yaşamı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82 MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Farklı ülkelerdeki çocukların ev ve okul yaşamları ile ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: 
– Almanya’da çocuklar 3 yaşında anaokullarına başlamaktadırlar, okula başlama yaşı da 6 olarak kabul edilmiştir ve en az 9 yıl okumak mecburidir.

– İsrail’de okula başlama yaşı 6 ve 15. yaşa kadar okumak mecburidir.

– Hindistan’da 5 yaşına kadar çocuklar anne babaları ile aynı odada kalmaktadır bu çocuğun gelişimindeki en önemli basamak olarak görülüyor.

– Suriye’de şuanda çocuklar okuma, barınma, sağlık ve özgürlük gibi haklarından mahrum bırakılmaktadırlar.

– Hollanda’da okulda bir koşul, şart yoktur. Çocuklar aileleriyle daha çok vakit geçirmektedir.

– Finlandiya’da çocuklar okula 7 yaşında başlamaktadır ve ödevler standart testlere tabi tutulmamaktadırlar.

– Güney Kore’de çocuklar 6 yaşında okula başlamaktadır. 12-15 yaş arasında ortaokula başlayıp bitirmektedirler ve bu eğitimler zorunludur. 15-18 yaş aralığında da lise eğitimi alınmaktadır.


2. Hangi ülke çocuklarının hayatlarını kendinize yakın buldunuz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Güney Kore’deki çocukların okuma şartları ve düzenlerini bizim ülkemize ve kendime daha yakın buldum. Çünkü bizde de 6 yaşında okula başlanıp, 12/15 yaş aralığında orta okula gidilmekte ve 15/18 yaş aralığında lise eğitimi görmekteyiz.


3. Sizce dünyanın en mutlu çocukları hangi ülkede yaşıyor? Niçin?
Cevap: Bence en mutlu çocuklar Hollanda’da yaşamaktadır. Çünkü okulda bir zorunluluk, şart yoktur. Çocuklar daha serbesttir ve böylelikle de okulu sevebilmektedirler.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85 MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını metinden hareketle tahmin ediniz. Kelimelerin sözlük anlamlarını yazınız.
Cevap:

Aygıt
Tahminim: Alet
Sözlük Anlamı: Parçalardan oluşan bir araç

Görkemli
Tahminim: Gösterişli olan
Sözlük Anlamı: Güzelliği ile göz alan, gösterişli

Hasır
Tahminim: Bitkiden yapılan örtü
Sözlük Anlamı: Hasırotu, rafya gibi bir bitki maddesiyle yapılan bir tür ot yaygı.

Kuşak
Tahminim: Nesil
Sözlük Anlamı: Aynı çağda yaşan insanlar

Serüven
Tahminim: Yaşanmış olay
Sözlük Anlamı: Kişinin başından geçen heyecanlı olaylar.

Uygar
Tahminim: Gelişmiş zengin ülke
Sözlük Anlamı: Gelişmiş toplum


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Yazar, Japonların ev yaşamını neden basit bulmuştur?
Cevap: Gelişmiş bir ülkenin insanı olan Japonların daha gösterişli yaşam alanlarında konaklamasını beklediği için basit bulmuştur.


2. Çocukların eğitim konusunda yönlendirilmesi doğru mudur? Niçin?
Cevap: Evet doğrudur. Çünkü geleceğin daha iyi olması için çocukların gelişmesi gerekir, çocuklar geliştikçe ülke zenginleşerek gelişir ve güçlenir. 


3. Japon çocuklarının okul yaşantısı ile kendi okul yaşantınızı karşılaştırınız.
Cevap: Japonların okul yaşantısında tatil çok az verilmekte ve tatilde de sürekli olarak kontrollü ödevler verilmektedir. Bizde ise daha fazla tatil verilmekte ve daha rahattır.


4. Japonya’da yapılan okul gezileri öğrencilere nasıl bir fayda sağlamaktadır?
Cevap: Öğrenilen bilgiler gezilerle desteklenmekte ve böylelikle görerek daha kalıcı olmaktadır. 


5. Japonların eğitim ile ilgili yaptıkları uygulamalardan hangisini ilgi çekici buldunuz?
Cevap: Çevre gezileri yapılması ve gezdikleri yerleri sürekli olarak temizlemeleri çok ilgimi çekti.


6. Japon çocuklarının öz güvenli ve başarılı olmasında ana etken nedir? Niçin?
Cevap: Çocuklara kendi işlerini yapma fırsatı sunulmaktadır. Buda daha özgüvenli ve başarılı olmalarını sağlamaktadır.


7. İmkânınız olsaydı, Japonya’da yaşayan çocuklara hangi soruyu sorardınız?
Cevap: Sürekli olarak okulları ve eğitimleriyle meşgul olmaları onları mutlu edip etmediğini ve bu sistemin değişmesini isteyip istemediklerini sorardım.


3. ETKİNLİK

a) Aşağıda verilen özelliklerden metne ait olanların karşısına  ?, olmayanların karşısına ☹ simgesini koyunuz.
Cevap:
6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-85-Cevaplari


b) Yukarıdaki ? simgesini koyduğunuz özelliklerden yola çıkarak metnin türünü belirtiniz.
Cevap: Metin gezi yazısıdır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 86 MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

a) Aşağıdaki haber metnini okuyunuz. Haber metni ile görsel uyumlu mudur?
Cevap: Bence metin ile görsel uyumludur. 


b) Sizce çocukların okul ve ev yaşamında mutlu olması neye bağlıdır?
Cevap: Bence aileleriyle geçirdikleri vakte, okuldaki öğretmenlerinin çocuklara karşı olan tutumuna bağlıdır.


5. ETKİNLİK

a) Görsellerdeki varlıkların adlarını altlarındaki boşluğa yazınız. Bu adı oluşturan sözcükleri gösteriniz.
Cevap:
6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-86-Cevaplari


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87 MEB Yayınları

b) Aşağıdaki sözcükleri birleşik sözcük oluşturacak şekilde eşleştiriniz. Eşleştirme sonucu ortaya çıkan sözcükleri yazım kurallarına uyarak Sinderella’nın tahtasına yazınız.
Cevap:
6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-87-Cevaplari


6. ETKİNLİK

Siz de gezip gördüğünüz bir yeri gezi yazısı şeklinde anlatınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız.
Cevap: 
Merhaba arkadaşlar,
Ülkemizin maddi manevi en zengin şehirlerinden biri olan İstanbul’u geziye gittiğimde bir haftalık bir vaktim vardı fakat öylesine büyük ve öyle çok görülmesi gereken yeri var ki o bir hafta bile yeterli gelmemişti. Kız kulesi, Galata kulesi, Topkapı sarayı, Sultan Ahmet meydanı, Ayasofya ve Kapalı çarşıya gitme fırsatı yakalım. Her yer birbirinden güzel ve tarihi yerlerdi. Hepsi buram buram tarih kokuyordu. Böyle tarih açısından zengin bir yerde gezmekten çok mutlu oldum. Umarım geri kalan yerleri de görme fırsatım olur.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 82-83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-83-84-85-86-87 Ev Yaşamı Metni konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durum ile karşılaşmanız durumunda bunu bize Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.