Forum Sınıf Cevap Yaz
18 Aralık 2021, 11:21 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin günlük hayatta en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 88-89-90 ve 91’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazabilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde Çocuktum Ufacıktım, Top Oynadım Acıktım başlıklı metnin etkinlik çlaışmalarını cevpaladık.

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 88-89-90-91. Sayfa Cevapları Çocuktum Ufacıktım, Top Oynadım Acıktım

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 88 MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Kardeşiniz var mı? Var ise doğduğu güne dair neler hatırlıyorsunuz?
Cevap: Kardeşim var. Doğduğu gün hepimiz çok telaşlı ve mutluyduk. Ben ve diğer kardeşlerim evde annemi ve kardeşimi dört gözle bekliyorduk. 


2. Sizce nelere sahip olan çocuklar daha mutludur?
Cevap: Bence ilgili bir anne babaya ve her şeyini paylaşabileceği bir kardeşe sahip olan çocuklar daha mutludur.


1. ETKİNLİK

Aşağıdaki boşluğa dinlediğiniz metin için farklı bir başlık yazınız.
Cevap: ÇOCUKLUĞUM


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 89 MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Not alarak dinlediğiniz metni aşağıdaki boşluğa özetleyiniz.
Cevap: Çocukluk saflık , inanç ve güven anlamlarını taşımaktadır. Ben saf, inançlı ve güvenli bir çocukluk geçirmiştim. 3 yaşıma kadar yıkılmaz bir saltanat sürmüştüm. Bir gün annem birden bire ortadan kaybolmuştu. Nereye ne için gittiğini bilmiyordum. Öğleden sonrasında babam çocuksu bir heyecanla eve geldi ve küçük bir kardeşimin olduğunu söyledi. O sırada da annem geldi oda babam gibi çok heyecanlıydı. Kardeşim başkalarının aksine sürekli olarak bana hediyeler çikolatalar getiriyordu. Büyümeye başladığımızda artık onu korumam gerektiğini anlamış sokaktaki tüm tehlikelerden korumaya başlamıştım. Ergenliğe doğru artık diğer erkek çocuklarının daha güçlü olduğunu ve üstünlüğümü kaybettiğimi fark etmiştim. Bu yüzden bende öğretmenlik oyunu kurarak çocuklara bilmeyeceği sorular sorarak onları alt etmeye başlamış yıkılan üstünlüğümü toparlamıştım. Böylelikle küçük erkek kardeşimi tekrar korumaya başlamıştım. Çocuklar arasında aranan biri olmuştum. Peter Pan’ı çok seviyordum. Küçük kadın Joe gibi yazar olmak için elimde defterle esnaflarla röportaj yapardım. Çocukluk kavramı saflık, sevgi ve güven duyguları yüklü bir dönemdi çocukluğumda. Belki de en çok bu yüzden kötü çocukluk yaşayan küçükler için yüreğim kanar.


3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metne göre yanıtlayınız.

1. Yazar, çocukluk dönemindeki kişilik özellikleri hakkında neler söylüyor?
Cevap: Yazar çocukken saf, duyarlı iddialı bir çocuk olduğunu söylüyor.


2. Yazar, kaç yaşına kadar tek çocuk olarak büyümüştür?
Cevap: Yazar 3 yaşına kadar tek çocuk olarak büyümüş.


3. Yazar, kardeşinin doğduğu güne dair hafızasında kalanları nasıl anlatıyor?
Cevap: Yazar kardeşinin doğduğu gün annesinin birden bire ortadan kaybolduğunu daha sonra babasıyla birlikte heyecanla eve döndüklerini ve bir çift bebek ayağı gördüğünü anlatıyor.


4. Yazarın ailesi dünyaya yeni gelen bebek vasıtasıyla yazara nasıl sürprizler yapıyor?
Cevap: Bebeğin kundağına çikolata ve oyuncaklar koyarak sürprizler yapıyorlarmış.


5. Yazarın mahalle çocukları arasında aranan biri olmasının sebebi nedir?
Cevap: Heyecanlı oyunlar bularak çocukları hemen organize ettiğinden dolayı aranan biriymiş.


6. Mahalledeki çocuklar yazarı hangi kahramanlarla özdeşleştiriyor?
Cevap: Peter Pan ve Küçük Kadın Joe ile özdeşleştiriyorlarmış.


7. Kendinizi bir kahramanla özdeşleştirecek olsanız bu hangisi olurdu? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Kendimi bir kahramanla özleştirecek olsam bu Polyanna olurdu. Çünkü onun gibi daima güler yüzlü ve her zaman iyiyi düşünen biri olmak isterdim.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 90 MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

a) Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimeleri inceleyiniz. İncelediğiniz kelimeleri aşağıda verilen evlerin içine yerleştirerek gruplandırınız.
Cevap:
6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-90-Cevaplari


b) Siz de içinde basit, türemiş ve birleşik kelimeler yer alan üç cümle yazınız.
Cevap:

Amcamlarla pikniğe gitmek için hazırlanıyoruz.⇒ Basit
Cumartesi günü bize gel.⇒ Birleşik
Bugün hava çok
güneşli.⇒ Türemiş


5. ETKİNLİK

“Çocukluk, oyun, özlem, arkadaş, kardeş” kelimelerinden istediğinizi seçiniz. Seçtiğiniz kelimeleri anlamlarına uygun olacak şekilde kullanarak arkadaşlarınıza kısa bir konuşma yapınız.
Cevap: 
Arkadaşlık kendi özgür irademiz ile seçip yakınlık kurduğumuz kişilerdir. Belki de bu dünyada seçmekte en dikkat etmemiz gereken konu budur. Çünkü arkadaşlık manevi kardeşlik gibidir. Derdini sevincini paylaştığın yanında rahat olduğun kişidir. Bizi her konuda değiştiren etkileyen bireylerdir. Atalarımızın da dediği gibi ” Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim”. 


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 91 MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

a) Bir çocuğun aile içi ilişkilerini anlatan bir hikâye tasarlayınız. Hikâyenizi aşağıdaki yazı taslağına göre planlayarak defterinize yazınız.
Cevap: 
Serim: Hilal lise 2. sınıfa gidiyordu. Aslında okulunu, öğretmenlerini çok seviyordu  fakat sürekli derslerin ağırlığından yapamadığından şikayet ediyor zoru görünce kaçıyordu.

Düğüm: Hilal’in babası da hem çalışıyor hem de gençken bitiremediği üniversitesine yeniden devam ediyor işten sonra okula gidiyordu. Hilal’in bu isyankar ama aynı zamanda direnmeyen halini görünce kendinden yola çıkarak konuşmuş. Sorunlarımızın üstüne gitmemizin asla gözümüzde büyütmememizin o sorunu başarmaktaki en önemli unsur olduğunu anlatmış. Kendisinin iş ile okul arasında zorlandığını fakat bunu başarabileceğine inandığını söyleyerek örnek olmaya çalışmış.

Çözüm: Babasının bu savaşçı ruhuna hayran kalan Hilal babası gibi üstesinden geleceğine inanarak ve kendine güvenerek hareket ettiğinde başardığını anlamış. Mutlulukla babasına teşekkür etmiş.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Erdem kelimesinin anlamını araştırınız.
Cevap: Erdem kelimesi alçak gönüllü, iyi yürekli, yardımsever, doğru sözlü, yiğit ve doğru olan demektir.


2. Sultan Alparslan hakkında bilgi edininiz. Araştırmanızda “edu” ve “gov“ uzantılı siteleri kullanınız.
Cevap: Horasan Meliki Çağrı Bey’in oğlu olan Sultan Alparslan amcası Tuğrul Bey’in yerine 27 Nisan 1064’te Büyük Selçuklu Devleti’nin ikinci hükümdarı olmuştur. 26 Ağustos 1071’de kazandığı zaferle tarihin seyrini değiştirmiş, Türklere Anadolu’nun kapılarını açmış ve tarihe geçmiştir.  


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 88-89-90-91 Çocuktum Ufacıktım, Top Oynadım Acıktı Metni konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bize Yorumlar bölümünden yazabilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.