Forum Sınıf Cevap Yaz
29 Aralık 2021, 18:32 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94 ve 95’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. Cevabını görüntüleyemediğiniz veya sorun yaşadığınız kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde Tema Değerlendirme Soruları konusunu cevapladık.

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 94 MEB Yayınları

1. Şair dünyayı kimlere, neden vermek istemektedir?
Cevap: Şair dünyayı çocuklara vermek istemektedir. Çünkü bir günlüğüne de olsa dünyaya doymalarını istemektedir.


2. Yukarıdaki şiirde dünya nelere benzetilmiştir?

Dünya allı pullu bir balona benzetilmiştir.
Dünya kocaman bir elmaya benzetilmiştir.
Dünya sıcacık bir ekmek somununa benzetilmiştir.


3. Sizce çocuklar dünyaya arkadaşlığı nasıl öğretebilir?
Cevap: Çocuklar saflığı, merhameti, sevgisi ile dünyaya arkadaşlığı öğretebilirler.


4. “Çocuklar dünyayı alacak elimizden.
Ölümsüz ağaçlar dikecekler.” dizelerinden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.
Cevap: Çocukların dünyaya yetişkinlerden daha iyi bakıp kendi saflığı ve temizliği ile dünyayı güzelleştireceklerini anlıyorum.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 95 MEB Yayınları

5. Aşağıda yer alan dörtlükteki ses benzerliklerini bularak ilgili yerlere yazınız.
Cevap:

Ecel büke belimizi, ⇒ e-l
Söyletmeye dilimizi,⇒ e-l
Hasta iken hâlimizi,⇒ a-i
Soranlara selam olsun.⇒ s-a


6. Aşağıdaki sözcükleri yapısı bakımından (basit, türemiş, birleşik) inceleyerek ilgili kutulara yazınız.
Cevap:
6.-sinif-turkce-ders-kitabi-sayfa-95-cevaplari


7. Aşağıdaki cümlelerden hangisi özneldir?
Cevap: B) Bu kitap herkesi etkileyecek niteliktedir.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisi basit kelimelerden oluşmuştur?
Cevap: A) Dünyayı çocuklara verelim.


9. “Sevgi ve dostluk şu dünyada o kadar az kişiye nasip oluyor ki…“ Yukarıdaki cümlede kaç tane türemiş kelime vardır?
Cevap: A) 2


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 94-95 Tema Değerlendirme Soruları Etkinliği konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.