Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
21 Mart 2021, 21:12
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 28-29-30. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

7.Sınıf FCM Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 28-29-30. Sayfa Cevapları ÖLÇME DEĞERLENDİRME

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1.Varlıklar sadece gördüklerimizle mi sınırlıdır? Bu konuda bilgi veriniz.
Cevap:Varlıklar sadece gördüklerimizle sınırlı değildir.Hadis-i şeriflerde on sekiz bin alem olduğundan bahsedilir.Bu alemin içinden sadece bir tanesi insanlar alemidir.Ruhlar alemi, cinler alemi gibi bizim göremediğimiz varlıkların olduğu alemler mevcuttur.


2.Meleklere imanın dinimizdeki önemi hakkında bilgi veriniz.
Cevap:Melekler, Allah’ın şerefli kullarındandır.Onlar Allah’ın emrettiği her şeyi yapıp sürekli Allah’ı zikrederler.Görevlerine göre ayrılırlar ve peygamberlerle Allah arasında birer elçidirler.Melekler, hayrı ve iyiliği ilham eden ruhani varlıklardır.Meleklere iman, imanın temel şartlarındandır.Bu yüzden imanın şartlarından birini, meleklere imanı, kabul etmeyen hiç birini kabul etmemiş olur.


3.Meleklere inanmak, insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkı sağlar? Açıklayınız.
Cevap:Melekler onları yaratan Rabbine karşı saygılıdır.Günah işlemekten uzaktır.Emirleri harfiyen yerine getirirler ve asla isyan etmezler. Günah işlemekten uzak ve saygılı davranışlarını örnek aldığımızda dahi güzel ahlaklı olmaya adım atmış oluruz.


4.Rahmet melekleri ve Münker Nekir melekleri hakkında kısaca bilgi veriniz.
Cevap: Rahmet melekler yeryüzünde dolaşıp müminler öldüğünde hazır olarak beklerler. Münker Nekir melekleri öldüğünde “Rabb’in kim” gibi sorular sormakla görevli olan meleklerdir.


5.Dünya ile ahiret hayatındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap:Dünyada sınav olup sınav başarılı ise ahirette cennetle ödüllendirilir, başarısız olursa cehennemle cezalandırılır.


6.Allah’ın (c.c.) adil, merhametli ve affedici olması ile ahiret inancı arasında nasıl bir ilişki vardır? Söyleyiniz.
Cevap:Allah dünyada yapılanların karşılığını ahirette misli ile vererek adil olduğunu anlarız.Dünyada işlenilen bir günahtan ötürü pişman olup samimi bir şekilde tövbe edildiğinde merhametli ve affedici olmasından kaynaklı bağışlar.Bu durumdan dolayı cezalandırmaz.Buradan da anlaşılacağı gibi Allah’ın adil, merhametli,  ve affedici olması ahiret inancı ile doğrudan ilgilidir.


7.Kıyamet ve yeniden diriliş hakkında bilgi veriniz.
Cevap:Kıyamet, dünyadaki sınavın son bulduğu, bütün ölülerin dirilip mahşer meydanında toplandığı ve artık sadece ahiretin olduğu döneme geçiştir.Yeniden diriliş kıyamet koptuğunda gerçekleşir.

B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Cevap:
1-C
2-
A
3-A
4-A
5-C

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(D) Meleklerin, şeklini tam olarak bilemediğimiz kendilerine özgü kanatları vardır.
(Y) Erkek ve dişi olma özelliğine sahip olan melekler, evlenip çoğalırlar.
(D) Melekler kısa zamanda çok uzun mesafelere gidebilirler.
(D) Ölüm, tüm canlılar için kaçınılmaz bir sondur.
(Y) Şeytan, Hz. Âdem’e (a.s.) saygı göstermiş ve secde etmiştir.
(Y) Meleklerin sayısı hakkında Kur’an’da açık ve net bilgiler verilmektedir.
(Y) Hz. İsa’nın (a.s.) babasının adı İmran’dır.
(D) Hz. İsa’nın (a.s.) Kudüs yakınlarında, Beytüllahim denilen yerde doğduğu kabul edilir.


Ç. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle tamamlayınız.

Cevap: ( kıyamet, altı, haşr, melek, ahiret, mahşer, son, gayb)

İslam kültüründe akıl ve duyular yoluyla hakkında bilgi edinilemeyen varlık alanı, …gayb…. kavramıyla ifade edilir.

Allah’ın (c.c.) emirlerine tam itaat eden, iyi nitelikteki ruhani varlıklara ………melek……….. denir.

….Ahiret……………; dünya hayatını takip eden hayat; dünya hayatındaki amellerin, söz, davranış ve eylemlerin sonuçlarının alınacağı ve değerlendirileceği zaman demektir.

İsrafil’in (a.s.) sûr denilen alete üflemesiyle dünyanın düzeni altüst olacak, tüm canlılar ölecek ve dünya hayatı son bulacaktır. Bu olay ………..kıyamet……………. kavramıyla ifade edilir.

İkinci sûra üflenmesinden sonra yeniden diriltilen kişilerin hesap vermek üzere toplanmasına ………haşr………, diriltilen insanların hesap vermek üzere toplanacakları büyük alana…… mahşer……………… denir.

Nâs suresi, …altı………….. ayetten oluşur ve Kur’an-ı Kerim’in …son………… suresidir.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları

D. Dört büyük meleğin görevini aşağıdaki tabloya yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları

E. Meleklerin başlıca özellikleri nelerdir? Aşağıdaki şemaya yazınız.

Cevap:
1-Yeme, içme, dinlenme, yorulma gibi insani özellikleri yoktur.
2-Sürekli Allah’ı zikrederler.
3-İsyan etmezler.
4-Ruhani varlıklardır ve belirli bir şekilleri yoktur.
5-Günah işlemekten uzaktırlar.
6-Hayır ve iyilik konusunda ilham vericidirler.
7-Allah ile peygamberler arasında birer elçidirler.
8-İrade sahibi değildirler.
9-Cinsiyetleri yoktur.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 24-25-26-27. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.