Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
9 Mart 2020, 21:44
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

2019-2020 7.Sınıf FCM Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 83-84. sayfa cevapları Ölçme Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 83 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. Güzel ahlakın birey ve toplum açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Güzel ahlakın birey ve toplum açısından en önemli yararı insanlar arasında ve toplumsal güveni sağlamasıdır. İnsanlar güzel ahlaklı olarak daha refah ve güvende yaşayabilirler.


2. Dinimizin güzel ahlaka verdiği önemi ayet ve hadislerden örneklerle anlatınız.
Cevap: 

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 83 Ders Kitabı Cevapları,


3. Peygamberimizin (s.a.v.) adalete verdiği önemi bir örnekle açıklayınız.
Cevap: Peygamber efendimiz adalete önem verirdi. Peygamber efendimiz bir gün Mahzunoğulları kabilesinden asil bir kadın hırsızlık yapmış ve cezalandırılmaması için bir sahabeyi peygamberimze göndermiştir. Bunu öğrenen peygamberimiz duruma çok kızmış ve üzülmüştür. Peygamber efendimiz bu durumu şöyle açıklamıştır:

Peygamberimizin (s.a.v.) adalete verdiği önemi bir örnek


4. Sabır ve adalet erdemleri, insanın ahlaki gelişime nasıl katkı sağlar? Belirtiniz.
Cevap: Sabır ve adalet insanın ahlaki gelişimine çok olumlu bir katkı sağlar. Sabır ve adalet erdemleri ile birlikte daha bir çok erdemin önü açılır. Sabırlı ve adaletli insan çevresi tarafından da sevilir, sayılır.


5. Sevgi ve saygıya önem vermek, birey ve toplum hayatında hangi güzelliklerin ortaya çıkmasını sağlar? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Sevgi ve saygıya önem vermek birey ve toplum açısından çok önemlidir. Bu erdemler sayesinde milli birlik ve beraberlik ruhu ortaya çıkar. İnsanlar arasındaki kin ve nefret sona erer. Güvenli bir toplum oluşur.


6. Vatansever bir insan olmak bize ne gibi sorumluluklar yükler? Söyleyiniz.
Cevap: Vatansever olmak ailemizi, akrabamızı, arkadaşımızı, komşularımızı ve yaşadığımız toplumdaki insanı koruyup, gözetmektir. Vatansever bir insan gerektiği zaman vatanı için canını vermelidir.


7. İslam dini, insanları yardımseverliğe yöneltmek ve toplumda dayanışmayı teşvik etmek için hangi ibadetleri emretmiş, ne gibi tavsiyelerde bulunmuştur? Örneklerle anlatınız.
Cevap: İslam dini, Kur’an-ı Kerim’de ve peygamberimizin hadislerinde yardımseverliğin önemini anlatmış ve bunun yanında bir ibadetin yapılmasınıda emretmiştir. Bu ibadet zekattır. Durumu uygun olan insanlar fakir insanlara belli bir miktar para vermekle görevlidir.

8. Hz. Salih (a.s.), peygamberlik görevini yerine getirirken halkına neleri emretmiş ve insanlar ona nasıl tepki göstermiştir? Anlatınız.
Cevap: Hz. Salih, Semud kavmine gönderilmiştir. Hz. Sali Allah tarafından gönderilmiş güvenilir bir elçi olduğunu söylemiş ve onlara ptulara tapmanın yanlış, anlamsız olduğunu söylemiştir. Hz. Salih Semud kavmini defalarca uyarmasına rağmen Semud kavminden çok az sayıda kişi tevhid inancına inanmış ancak diğerleri putlara inanmaya devam etmiştir ve Allah’ın peygamberini yalanlamışlardır.



B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini belirleyip işaretleyiniz.

1. A
2. D
3. B
4. A

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 84 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 83 Ders Kitabı Cevapları


Ç. Öz denetim bilincine sahip sabırlı bir Müslüman, davranışlarında nelere dikkat eder? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.

Öz denetim bilincine sahip sabırlı kişi;

  • Öfkeyle hareket etmez, iradesine hakim olur.
  • Başına gelen kötü durumlar karşısında ümitsizliğe kapılmaz.
  • Bir olaya karşı verdiği tepki ölçülüdür.
  • Nefsine boyun eğmez.
  • Dinin yasaklarına uyar.
  • Karar verirken acele davranmaz.

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.