Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
31 Mart 2021, 16:39
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 261

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 99-100. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

2020-2021 7.Sınıf FCM Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 99-100. sayfa cevapları Ölçme Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 99 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) doğru anlamak ve tanımak neden önemlidir? Anlatınız.
Cevap: Hz. Muhammed dinimizi tamamlar. Dinimizi daha iyi bilmek için de peygamberimizi tanımalıyız.


2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) son peygamber olması ne demektir? Açıklayınız.
Cevap: Hz. Adem ile başlayan peygamberlik, Hz. Muhammed ile son bulmuştur. Bu yüzden Hz. Muhammed “Hatemü’l-enbiyâ” olarak da nitelendirilir. Kısaca Hz. Muhammed s.a.v’den sonra başka bir peygamber gönderilmeyecektir.


3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) rahmet peygamberi olması ne demektir? Açıklayınız.
Cevap: Hz. Muhammed insanları kötülüklerden uzaklaştırmaya, mutluluk ve huzurun var olmasını sağlamaya çalıştı. İnsanları doğru ve iyi yolu göstermeye çalıştı. Bunların sonucunda herkes mutlu ve huzurlu oldu. Allah’ın da Hz. Muhammed’i rahmet peygamberi olarak göndermesi anlaşıldı. 


4. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Kur’an’ı açıklama görevi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Kuran-ı Kerim’de yerine getirilmesi gereken ibadetler, bazı emir ve tavsiyeler, insanlar arası ilişkileri düzenleyen ilkeler vardır. Fakat çok fazla bu tarz bilgiler yer almaz. Bu yüzden açıklanması gereken şeyleri Hz. Muhammed açıklamıştır. Peygamberimizin görevlerinden biri de açıklamak olduğu için Kuran-ı açıklar.


5. Peygamberimizin (s.a.v.) müjdeleyici ve uyarıcı olması ne demektir? Örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Hz. Muhammed’e ilk vahiy geldikten sonra vahiy gelmeye devam etti. Bu vahiylerden birinde “Ey örtünüp bürünen (Peygamber!) Kalk ve (insanları) uyar. Sadece Rabb’ini büyük tanı. Kötü şeyleri terk et.” bu ayetle peygamberimize insanları uyarma görevi verilmiştir.


6. Defterinize “Ve sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.” (Kalem suresi, 4. ayet.) ayetini açıklayan bir kompozisyon yazınız.
Cevap: 

Peygamberimiz ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Dinimiz için ahlak çok önemlidir. “Müminlerin iman bakımından en mükemmeli, ahlak bakımından en güzel olanıdır.” hadisinde de ahlakın kişi için önemi vurgulanmıştır.

Hz. Muhammed’in yaptığı gibi diğer peygamberler de ahlakı insanla anlatmıştır. Fakat zaman geçtikçe unutulmuştur. Peygamberimiz de unutulan ahlakı geri getirmek için çalışmıştır. Bu yüzden güzel ahlakın tamamlayıcısıdır.

Hz. Muhammed sadece anlatarak değil bu davranışları kendi de yaparak herkese örnek olmuştur. Herkese; anne babaya iyi davranmanın, misafir gelince ikramda bulunmanın, her daim doğru olmanın, dürüst davranmanın, merhametli olmanın aslında ne kadar önemli olduğunu anlatmıştır.

İnsanlar, peygamberimizin olaylara karşı davranışlarından, sözlerinden etkilenmiştir. Bu yüzden de onun gibi davranmaya çalışmışlardır. Güzel ahlaklı olmak için şimdi de örnek almalıyız. Çünkü peygamberimizden daha güzel bir örnek bulamayız.


7. Kâfirûn suresinin konusu nedir? Bu sureden hangi mesajları çıkarabiliriz? Söyleyiniz.
Cevap: Hz. Peygamber’in inkarcılarla asla birleşmeyeceği ve inancın şirkten uzak tutulması gerektiği hedeflenmiştir. ” Kimse başkasını zorla kendi dinine inandıramaz, herkes dini ne istiyorsa onu yapmalıdır.” gibi anlamlar çıkartılabilir. 



B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Sorunun Cevabı: C) 3

2. Sorunun Cevabı: A) Hz. Muhammed’in son peygamber olduğunu ifade eden bir kavramdır.

3. Sorunun Cevabı: B) Cennet

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Hz. Muhammed’i (s.a.v.) diğer insanlardan ayıran en önemli özellik, onun Allah’tan (c.c.) vahiy almasıdır.

(D) İslam’ı doğru anlamak için Hz. Muhammed’i (s.a.v.) doğru tanımak ve anlamak gerekir.

(Y) Mekkeli müşrikler, kendileri gibi bir insanın peygamber olmasını normal karşılamışlardır.

(Y) Hz. Muhammed (s.a.v.), bir peygamber olarak insanüstü özelliklere sahiptir ve gelecekte neler olacağını bilir.

(D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) tebliğ ettiği son din olan İslamiyetin gelmesiyle önceki dinlerin hükmü kalmamıştır.

(D) İslam dininin birinci temel kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir.


Ç. Aşağıda verilen Kâfirûn suresinde boş bırakılan bölümleri tamamlayınız.
Cevap:

Kul yâ eyyuhe’l-kâfirûn Lâ a’büdü  mâ ta’budûn. Velâ entüm âbidûne mâ a’büd.
Velâ ene âbidun mâ abettüm. Velâ entum âbidûne mâ a’bud. Leküm dînukum veliye dîn.


D. Aşağıdaki şemaya Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönüyle ilgili başlıca özelliklerini yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 88-89-90-91-92-93-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.