Forum Sınıf Cevap Yaz
3 Ocak 2022, 16:52 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 127-131-132. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 127-131-132. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Karışımların Ayrılması konusunun bulunduğu 7. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 127-131-132 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 127-131-132. Sayfa Cevapları Karışımların Ayrılması

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 127 Ders Kitabı Cevapları

KARIŞIMLARI AYIRALIM

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 127 Ders Kitabı Cevaplarıf

Sonuç

1. Odun talaşı ve kumu ayırmak için uyguladığınız yöntem nedir?
Cevap: Odun talaşı ve kumu ayırmak su karışımı yoğunluk farkı yöntemini kullandık. 

2. Su ve tuz karışımını ayırmak için uyguladığınız yönteme ne ad verirsiniz?
Cevap: Su ve tuz karışımını ayırmak için kullanılan yönteme damıtma sistemi diyebiliriz.

3. Su ve etil alkol karışımını ayırmak için uyguladığınız yöntem nedir?
Cevap: Gaz hale geçmiş etil alkol buzdan geçirilerek yoğuşturulur. Ardından sıvıya dönüşen alkol ayrı bir kapta bekletilir. 

4. Karışımdaki maddeleri ayırmak için maddelerin hangi özelliğinden yararlandınız?
Cevap: Maddenin ayırt edici özelliklerinden bir kaçı olan erime noktası, kaynama ve donma noktası gibi özellikler göz önünde bulundurduk. Maddelerin yoğunluğuda ayırt edici özellikler arasındadır.

5. Görev paylaşımının adil olması ve adaletli davranılması ne gibi kolaylıklar sağlamıştır?
Cevap: Görev paylaşımı adil olup adaletli hareket edince herkes işini en verimli ve en kolay şekilde yapmış oldu.

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 131-132 Ders Kitabı Cevapları

Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Ayşe Öğretmen’in sorusuna hangi öğrenci doğru cevap vermiştir? Niçin?
Cevap: Mert’in cevabı doğrudur çünkü bu maddeleri ayırmak için süzme ve buharlaşma yöntemi bir arada kullanılabilir.


2. Etil alkol, su ve sıvı yağdan oluşan bir karışımı ayırmak için hangi yöntemleri sırasıyla uygularsınız? Bu yöntemleri niçin uyguladığınızı nedenleriyle birlikte defterinize yazınız.
Cevap: Yoğunluk farkı göz önünde bulundurularak ayırma ve damıtma sistemi kullanılır. Sıvı yağın yoğunluğu daha fazla olduğu için su-etil alkol karışımı her zaman üstte kalacaktır. Bu karışım sonrasında ayırma hunisi yardımıyla kullanılır ve sonrasında etil alkol ile suyun kaynama yöntemi kullanılıp damıtarak ayrılır.


3. Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğunu işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 131-132 Ders Kitabı Cevapları


B) Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Sorunun Cevabı D) Karışıma katılan tuzu ayırmak için süzme işlemi yapıldı.  şıkkıdır.

2. Sorunun Cevabı B) Yalnız 2 şıkkıdır.

3. Sorunun Cevabı C) Damıtma – Ayırma hunisi  – Buharlaştırma  şıkkıdır.


7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 127-131-132. Sayfa, Karışımların Ayrılması 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.