Cevap Yaz
20 Mayıs 2022, 20:10 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 177-178-179-180. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 177-178-179-180. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Öğrendiklerimizi Değerlendirelim konusunun da bulunduğu 7. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 177-178-179-180 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 177-178-179-180. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7.Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 177-178-179-180. Sayfa Cevapları Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 177 Ders Kitabı Cevapları

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız

1. Işığın kırılması ne anlama gelmektedir? Bu olayın nedeni nedir?
Cevap: Işık saydam bir ortamdan başka bir saydam ortama geçtiği zaman değişim gösterir. Bu değişimle doğrultu ve hızı değişim gösterir.

2. Piknik alanlarında cam şişelerin bırakılmasının sonuçları neler olabilir?
Cevap: Cam şişelerden ışık yansır ve ısı enerjisine dönüşür. Bunun sonucunda orman yangınları ortaya çıkar. 


3. Yandaki şekle göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a) Işık ışını 1, 2 ve 3 numaralı ortamların hangisinde daha hızlı yol almıştır? Niçin?
Cevap:1 ve 3 ortamında kırıcılıkları az olduğu için daha hızlı yol almıştır. 

b) Işık ışını 1, 2 ve 3 numaralı ortamlardan hangisinde daha yavaş yol almıştır? Niçin?
Cevap: 2 numaralı ortamda daha yavaş yol alır. 

c) Işık ışını 1 numaralı ortama dik olarak gelseydi diğer ortamlarda nasıl ilerlerdi? Yandaki alana çizerek gösteriniz.
Cevap: Dik gelen ışık kırılmadan dik ilerlerdi.

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 177 Ders Kitabı Cevapları


B) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Bir ışık ışınının az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçişi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Normale yaklaşarak kırılır.

2. Işığın kırılmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Işığın farklı saydam ortamlarda farklı hızla yayılması


7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 178 Ders Kitabı Cevapları

3. (…) Buna göre ışık ışınının C saydam ortamından A saydam ortamına geçişi aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: B)


4. Yandaki şekilde, A saydam ortamından gönderilen ışık ışınının B ve C saydam ortamlarına geçerken nasıl kırıldığı gösterilmiştir.

Buna göre A, B ve C saydam ortamlarının yoğunlukları arasındaki ilişki aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap:  D) B > A > C


5. Aşağıda verilen araçların hangisinin yapısında mercek bulunmaz?
Cevap:  D) Radyo


6. Yanda bir ışık ışınının 1 ve 2 numaralı merceklerden geçerek yoluna devam edişi gösterilmiştir. Buna göre 1 ve 2 numaralı mercek çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) İnce kenarlı – Kalın kenarlı

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

7. Yandaki grafikte farklı saydam ortamların yoğunlukları verilmiştir.
Bu grafiğe göre aşağıdaki yorumlardan hangisi doğrudur?

Cevap:  A) Elmastan cama geçen ışık ışınının hızı artar.

8. Aşağıda etkinlikte verilen bilgi doğru ise “D”, yanlış ise “Y” oku takip edilerek ilerlenecektir.
Bu etkinliği doğru olarak tamamlayan bir öğrenci hangi sembole ulaşacaktır?
Cevap: B) ●

9. Doğaya atılan cam atıkların zararlarını anlatmak için bir hipotez geliştirilerek bu hipotezi test etmek için bir düzenek hazırlanmıştır. Düzenekte bir büyüteç ile güneş ışınlarının bir kâğıt parçası üzerine odaklanması sağlanmıştır.
Buna göre yapılan bu deneydeki bağımlı ve bağımsız değişken hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap:  D) İnce kenarlı mercek kullanılması Isı enerjisi elde edilmesi


7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 180 Ders Kitabı Cevapları

C) Aşağıdaki kavram haritasında noktalı yerleri kutucuklardaki kavramlardan uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları Yayınları Sayfa 180 Ders Kitabı Cevapları


7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 177-178-179-180. Sayfa, Öğrendiklerimizi Değerlendirelim 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.