Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
24 Şubat 2020, 20:31
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 146-147-148-149-150. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

2019-2020 7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 146-147-148-149-150. sayfa cevapları 4. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını verilen noktalı alanlara yazınız.

1) Atomu oluşturan tanecikler hangileridir? Açıklayınız.
Cevap: Atomu oluşturan 3 tane tanecik vardır. Proton, atomun çekirdeğinde bulunur ve “+” yüklüdür. Nötron, atomun çekirdeğinde bulunur ve yüksüzdür. Elektron ise katmanlarda bulunur ve “-” yüklüdür.


2) Element ve bileşik nedir? Tanımlarını yaparak örnekler veriniz.
Cevap:
Yapısında tek tür atom bulunan maddelere element denir. Demir, bakır, gümüş örnek verilebilir.
Farklı cins atomlardan oluşan maddelere bileşik denir. Tuz, su, şeker örnek verilebilir.


3) Heterojen karışım nedir? Tanımlayarak örnek veriniz.
Cevap: Heterojen, alınan tüm örneklerde eşit bileşenlere ulaşılamayan karışım türüdür. Bu karışımlar tek madde olarak gözükmeyen bileşenler topluluğudur. Ayran, toprak örnek verilebilir.


4) Geri dönüşüm nedir? Açıklayınız.
Cevap: Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilebilme olanağı olan atıkların çeşitli işlemlerden geçerek üretim sürecine yeniden dahil olmasıdır.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere kutucukların içinde bulunan kelime ve kelime gruplarından uygun olanları yazınız.

1) Maddeleri oluşturan en küçük yapı taşına atom adı verilir.
2) Çekirdeğin etrafında elektronların hareket ettiği bölgeler katman olarak adlandırılır.
3) Atomun merkezini çekirdek oluşturur.
4) Atomun merkezindeki yüksüz taneciğe nötron adı verilir.
5) Aynı tür atomların oluşturduğu maddelere element adı verilir.
6) Atomun merkezindeki pozitif (+) yüklü taneciğe proton denir.
7) Aynı ya da farklı cins atomların bir araya gelerek oluşturduğu atom gruplarına molekül adı verilir.


Ç. Aşağıda verilen bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

1) (D) Atomu oluşturan temel parçacıklar proton, nötron ve elektronlardır.
2) (D) Heterojen karışımlara çözelti de denir.
3) (D) Her tarafında aynı özelliği gösteren ve tek bir madde gibi görünen karışımlara homojen karışım adı verilir.
4) (Y) Atomun çekirdeğindeki pozitif (+) yüklü tanecik nötrondur.
5) (Y) Çözünme hızını sadece sıcaklık değiştirir.
6) (D) Plastik, cam, metal, kâğıt gibi atıklar geri dönüştürülebilir.
7) (Y) Sis, toprak, çorba, salata gibi karışımlar homojendir.
8) (D) Tuzlu su, şekerli su gibi karışımlar homojendir.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 148 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçenekleri işaretleyiniz.

1) Aşağıda verilenlerden hangisi atomu oluşturan temel parçacıklardan biri değildir?
Cevap: D) Molekül


2) Geçmişten günümüze geliştirilen atom modelleri ile ilgili verilen açıklamalardan hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Geçmişte geliştirilen modellerin hiçbiri günümüzde kullanılmamaktadır.


3) Aşağıdakilerden hangisi bir element modelidir?
Cevap: C) 


4) Aşağıda element isimleri ve sembolleri verilmiştir. Hangi elementin sembolü yanlış verilmiştir?
Cevap: A) Sodyum = Mg

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 149 Ders Kitabı Cevapları

5) Aşağıdakilerden hangisi bir bileşik modelidir?
Cevap: A) 


6) Aşağıda bazı bileşik formülleri verilmiştir. Bunlardan hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Etil alkol = C6H12O6


7) Aşağıda karışımları ayırma yöntemleri ile ilgili bazı bilgiler veriliyor. Bunlardan hangileri yanlıştır?
Cevap: C)


8) Aşağıdakilerden hangisi geri dönüştürülebilen maddelerden değildir?
Cevap: D) Bozuk cep telefonu

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 150 Ders Kitabı Cevapları

9) Bir öğrenci eşit sıcaklıkta ve aynı miktarda çay bulunan iki bardaktan birincisine kesme şeker, diğerine aynı miktarda toz şeker atıyor. Bir dakika bekledikten sonra her bir bardaktaki şekerleri gözlemliyor.
Öğrenci bu deneyi, hangi sorunun yanıtını bulmak için yapmıştır?
Cevap: D) Tanecik boyutu çözünme hızını etkiler mi?


10) Ahmet ve arkadaşları elementlerin ad ve sembolleri ile ilgili kart oyunu oynuyorlar. Ahmet ve arkadaşları kartlardaki element adını ve sembolünü doğru bir şekilde eşleştirdiğinde hangi element dışarıda kalır?
Cevap: B) K


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 136-137-138-139-140-141-142-143-144-145. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.