Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
8 Nisan 2021, 16:07
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 186-187-188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

2020-2021 7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 186-187-188-189-190-191-192-193-194. sayfa cevapları 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını verilen noktalı alanlara yazınız.

1) Düz, çukur ve tümsek aynalar nerelerde kullanılır? Örnekler veriniz.
Cevap: Düz aynalar evlerde, iş yerlerinde, mağazalarda; çukur aynalar el feneri, dişçi aynalarında, araba farlarında; tümsek aynalar mağazalardaki güvenlik aynalarında, taşıtlardaki yan aynalarda kullanılırlar.


2) Düz aynaya 2 m uzaklıkta bulunan bir kişinin aynada oluşan görüntüsünün aynaya uzaklığı ne kadardır? Bu kişinin görüntüsünün özellikleri nasıldır?
Cevap: Görüntü, kişi ile aynı boyda, ende ve uzaklıkta ama simetrik olur.


3) Gündüz dışarıda gördüğünüz siyah bir kedinin, siyah; beyaz bir tavşanın ise beyaz görünmesinin nedenini nasıl açıklarsınız?
Cevap: Siyah kedi üzerinde düşen ışığın tamamını soğurur. Bu yüzden siyah görünür. Beyaz tavşan üzerine gelen ışığın tamamını yansıtır. Bu yüzden beyaz görünür.


4) Işığın kırılması olayının nasıl gerçekleştiğini günlük yaşamdan örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Çay kaşığının çay bardağının içinde kırılmış gibi görünmesi ve havuz korkuluklarının kırılmış gibi görünmesi örnek verilebilir.


B. Aşağıda verilen bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

1) (D) Işığın madde ile etkileşimi sonucu soğurulma gerçekleşebilir.

2) (Y) Siyah cisimler, ışığı, diğer renkteki cisimlere göre daha az soğurur.

3) (D) Güneş enerjisi yenilenebilir bir enerji kaynağıdır.

4) (Y) Düz aynalarda oluşan görüntü cisimden daha büyüktür.

5) (Y) Tümsek aynalar, iç yüzeyi parlatılmış küresel aynalardır.

6) (D) Çukur aynada oluşan görüntü daima cisimden küçüktür.

7) (D) Beyaz ışık tüm renklerin bileşiminden oluşur.

8) (D) Kırmızı renkteki bir şapka beyaz ışık altında kırmızı görünür.

9) (Y) Kalın kenarlı mercekler, hipermetropluğun giderilmesinde kullanılır.

10) (D) Ortam değiştiren ışık, sürati değiştiği için kırılır.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere kutucukların içinde bulunan kelime ve kelime gruplarından uygun olanları yazınız.
Cevap:

1)  ..SOĞURULMA..
2) ..BEYAZ..
3) ..DÜZ...BÜYÜK..
4) ..SİYAH..
5) .TÜMSEK AYNA..
6) ..KIRILMA..
7) ..İNCE KENARLI..
8) ..KALIN KENARLI..
9) ..ODAK NOKTASI..


Ç. Aşağıdaki kutucuk numaralarını kullanarak verilen soruları yanıtlayınız.

1) Hangisinde düz ayna kullanılır?
Cevap: 1, 6 ve 7 de düz ayna kullanılır.

2) Hangisinde çukur ayna kullanılır?
Cevap: 2, 4, 5 ve 9 da çukur ayna kullanılır.

3) Hangisinde tümsek ayna kullanılır?
Cevap: 3 ve 8 de tümsek ayna kullanılır.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçenekleri işaretleyiniz.
Cevap:

1. C
2. B
3. D
4. B

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

5. A
6. B
7. B
8. A

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

9. D
10. C
11. A

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 191 Ders Kitabı Cevapları

12. C
13. D

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları

14. D
15. B
16. B

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları

17. C
18. B
19. C
20. A

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 194 Ders Kitabı Cevapları

E. Aşağıdaki soruları yanıtlayarak bulmacayı çözünüz.

1) Çukur aynalar kullanılarak Güneş ışığının odaklanmasıyla yemek pişirilen araçlara ne ad verilir?
Cevap: Güneş ocağı adı verilir.

2) Işığın ortam değiştirirken doğrultu değiştirmesine ne ad verilir?
Cevap: Kırılma adı verilir.

3) Işığın madde tarafından tutulmasına ne ad verilir?
Cevap: Soğrulma adı verilir.

4) Tüm ışık renkleri bir araya geldiğinde hangi renk elde edilir?
Cevap: Beyaz renk elde edilir.

5) Kalın kenarlı merceklere ne ad verilir?
Cevap: Iraksak adı verilir.

6) Kalın kenarlı mercekten kırılan ışığın uzantılarının kesiştiği noktaya ne ad verilir?
Cevap: Odak noktası adı verilir.

7) Bir yüzü sırlanarak oluşturulan cama ne ad verilir?
Cevap: Ayna adı verilir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 185. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.