Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
6 Kasım 2019, 23:31
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 167

7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 63-64-65-66-67-68. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

2019-2020 7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 63-64-65-66-67-68. sayfa cevapları  2.ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevaplar

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını verilen noktalı alanlara yazınız.

1) Hücre-doku-organ-sistem-organizma ilişkisini açıklayınız.
Cevap: Canlının en küçük yapı taşı hücredir. Hücreler bir araya gelerek dokuları, dokular bir araya gelerek organları, organlar bir arada olması ile sistemi, sistemlerin birleşmesi ile organizmayı oluşturur.


2) DNA, gen ve kromozom arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap: Genetik bilgi DNA üzerinde bulunur ve bu kısımlara gen adı verilir. DNA’nın kısalıp kalınlaşarak etrafını protein kılıfı kaplamasıyla kromozom oluşur.


3) Mitozun canlılar için önemi nedir?
Cevap: Gelişmiş canlılar için büyüme ve gelişmeyi sağlarken tek hücreli canlılarda üreme mitoz bölünme ile yapılır.


4) Mayoz ve mitoz arasındaki farklar nelerdir?
Cevap:

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevaplar


B. Aşağıda verilen bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:  

1) (..Y..) Mitoz bölünmeyle bir hücreli canlılarda büyüme sağlanır.
2) (..D..) Mitoz bölünme sonucunda bir hücreden iki hücre oluşur.
3) (..D..) Mitoz bölünme sonucu oluşan hücrelerin kromozom sayısı değişmez.
4) (..Y..) Mitokondri besinlerin sindirimini sağlayan bir organeldir.
5) (..D..) Hücre çeperi hayvan hücrelerinde bulunmaz.
6) (..D..) Hücre bölünmesi sırasında DNA kendini eşler.
7) (..D..) Hücrenin temel kısımları bitki ve hayvanlarda ortaktır.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevaplar

C. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere kutucukların içinde bulunan kelime ve kelime gruplarından uygun olanları yazınız.
Cevap:   parça değişimi – zigot – mitoz – kromozom – kardeş kromatit – döllenme – elektron mikroskobu – mayoz

1) Döllenmiş yumurtaya ….zigot…. adı verilir.

2) Üreme hücreleri ….mayoz…. sonucu oluşur.

3) Günümüzde ….elektron mikroskobu…. aracılığıyla organeller incelenebilmektedir.

4) DNA’nın etrafı protein kılıfla kaplanmış hâline ….kromozom…. denir.

5) Mayoz bölünmede ….parça değişimi…. sayesinde genetik çeşitlilik oluşur.


Ç. Aşağıda bazı yapı ve organeller numaralandırılmıştır. Verilen ifadeleri okuyarak uygun görsel numarasını aşağıdaki yay ayraçların içine yazınız.
7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevaplar
Cevap:
1) (..6..) Hücre içi sindirim yapar.
2) (..2..) Madde taşınmasını sağlar.
3) (..5..) Hayvanlarda hücre bölünmesinde görev alır.
4) (..3..) Salgı ve paketlemeden sorumludur.
5) (..4..) Oksijenli solunumun yapıldığı organeldir.
6) (..7..) Protein sentezi yapar.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevaplar

D.Yandaki şekle göre verilen bilgilerden doğru olanların başına “✔” yanlış olanların başına “✗” işareti koyunuz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevaplar
Cevap:

1) (..✗..) Bu hücre bir bitkiye ait olabilir.
2) (..✔..) 1 numaralı kısım hücrenin temel kısımlarından biridir.
3) (..✗..) 3 numaralı kısım madde taşınmasında görev alır.
4) (..✔..) 5 numaralı kısım hücre içi sindirimden sorumludur.
5) (..✔..) Görselde hücre duvarı görülmemektedir.
6) (..✗..) 4 numaralı kısım bitki ve hayvan hücrelerinde ortaktır.


E. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçenekleri işaretleyiniz.
Cevap:

1) B
2) C
3) D

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 66 Ders Kitabı Cevaplar

4) D
5) A
6) C
7) B

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevaplar

8) D
9) C
10) A
11) C

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 68 Ders Kitabı Cevaplar

12) B
13) A
14) B
15) B
16) A


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 58-59-60-61-62. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (7 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,86)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor