Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
16 Temmuz 2021, 15:39
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 98-99-100-101-102. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 98-99-100-101-102. Sayfa Cevapları  3.Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevaplar

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını verilen noktalı alanlara yazınız.

1) Ağırlık nedir? Kütle ile ağırlık kavramlarını karşılaştırınız.
Cevap:

  1. Kütle; hiç bir yerde değişmeyen madde miktarı iken ağırlık, maddeye etki eden yer çekimi kuvvetinin büyüklüğüdür.
  2. Kütle eşit kollu terazile ölçülebilir iken ağırlık dinamometre ile ölçülür.
  3. Kütle skaler büyüklük iken  ağırlık vektörel bir büyüklüktür.
  4. Kütlenin birimi kg ya da g iken ağırlığın birimi Newton’dur.

2) Kütle çekimi nedir? Dünya’da ve diğer gezegenlerde kütle çekimi nasıl değişir?
Cevap: Kütle çekimi, gök cisminin üzerinde bulunan cisimlere ve diğer gök cisimlerine uyguladığı çekim kuvvetine denir. Kütle çekimi gök cisimlerinin kütlesine bağlı olarak değişir. Kütlesi büyük olan gök cisminin kütle çekimi fazla iken kütlesi az olan gök cisminin kütle çekim kuvveti az olur.


3) Fiziksel anlamda iş nedir? Hangi durumlarda iş yapılmaz?
Cevap: Bir cismi uygulanan kuvvet doğrultusunda yer değiştirtilmesine iş denir. Cismi hareket ettiren kuvvetin doğrultusu ile cismin hareket yönü farklı ise iş yapılmamış demektir.


4) Kinetik enerji ve potansiyel enerjinin birbirine dönüştüğü durumlara örnekler veriniz.
Cevap: Hareketli bir cismin yükselmesi ya da bir cismi yüksekten yere bırakmak.


5) Sürtünme kuvveti, cismin kinetik enerjisini nasıl etkiler? Örneklerle açıklayınız.
Cevap: Sürtünme kuvveti cismin kinetik enerjisini azaltır. Suda yürümeye çalışıldığında suyun yavaşlatması örnek verilebilir.


6) Hava ve su direncinin yaşamdaki etkisine örnekler veriniz.
Cevap: Hava direnci sayesinde uçaklar havada asılı kalabilirken su direnci sayesinde denizde gemi ile hareket etmemiz kolaylaşır.


B. Aşağıda verilen bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

1) (D)
2) (Y)
3) (Y)
4) (D)

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 99 Ders Kitabı Cevaplar

C. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere kutucukların içinde bulunan kelime ve kelime gruplarından uygun olanları yazınız.
Cevap:

1) Sabit süratle yatay zeminde hareket eden bir cismin kütlesi arttıkça sahip olduğu ……KİNETİK ENERJİ…… artar.

2) Bir cismin değişmeyen madde miktarına ……KÜTLE…… denir.

3) Cisme etki eden yer çekimi kuvvetine ……AĞIRLIK…… adı verilir.

4) Belli bir yükseklikte bulunan cisim ……ÇEKİM POTANSİYEL ENERJİSİNE…… sahiptir.

5) Gerilmiş yay, sıkılmış sünger ……..ESNEKLİK POTANSİYEL ENERJİSİ………….…… sahiptir.

6) Taşlı bir yolda arabaya etki eden ……SÜRTÜNME KUVVETİ…… kinetik enerjide azalmaya neden olur.

7) Otomobil, tren gibi araçlar ……HAVA DİRENCİNDEN.…… en az etkilenecek şekilde tasarlanmıştır.

8) Bir sistemde toplam enerjinin değişmemesine ……ENERJİNİN KORUNUMU.…… denir.

9) Sırtında çanta ile yürüyen bir öğrenci fiziksel anlamda ……İŞ…… yapmaz.

10) Su ortamında cisimlere etki eden sürtünme kuvvetine ……SU DİRENCİ…… denir.


Ç. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçenekleri işaretleyiniz.
Cevap:

1.B
2.C

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 100 Ders Kitabı Cevaplar

3.B
4.C
5.A
6.D

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 101 Ders Kitabı Cevaplar

7.D
8.B
9.A
10.C
11.D

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık Yayınları Sayfa 102 Ders Kitabı Cevaplar

12.A
13.D
14.A


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83-84-85-86. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.