Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
9 Eylül 2021, 18:48
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 11-12-13-14. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 11-12-13-14. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 konusunda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 7. sınıfa giden öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği sayfa cevaplarını paylaştık. Konu içerisinde eksik yada hatalı olduğunu düşündüğünüz yerleri Yorumlar bölümünden bizlere bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 11-12-13-14. Sayfa Cevapları TAM SAYILARLA İŞLEMLER – Hatırlayalım

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 12 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıdaki ifadeleri gösteren tam sayıları verilen boşluklara yazınız.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 OC olması -7 ,
Hava sıcaklığının 25 OC olması 25,
Çağan’ın Kağan’a olan 20 TL borcu -20 ,
Berra’nın Peri’den 5 TL alacaklı olması  5 ,
Deniz seviyesinin 15 metre altı -15
Deniz seviyesinin 100 metre üstü 100 ile temsil edilir.


2) Aşağıdaki boşluklara “<”, “>” veya “=” sembollerinden uygun olanı yazınız.
a) -7<-2
b) -3<0
c) 8= I8I
ç) -6<-1
d) -111<-110
e) -500< 10²


3) Aşağıdaki ifadeleri, bu ifadelere karşılık gelen değerlerle eşleştiriniz.
Cevap:

En büyük negatif tam sayı: -1
En küçük pozitif tam sayı : +1
İki basamaklı en büyük negatif tam sayı : -10
Rakamları farklı iki basamaklı en küçük negatif tam sayı : -98
Rakamları farklı üç basamaklı en büyük negatif tam sayı : -102


4) Yandaki tablo bazı sıvıların donma noktalarını göstermektedir. Buna göre aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

a) Donma noktası en düşük olan sıvı hangisidir?
Cevap: Saf alkol

b) -40° C’ta donmuş olan sıvılar hangileridir?
Cevap: Kan, Su, Civa

c) -30° C’ta sıvı hâlde olan sıvılar hangileridir?
Cevap: Benzin, Saf alkol, Civa

5) -16 tam sayısı ile +5 tam sayısı arasında kaç tane tam sayı vardır?
Cevap: -15,-14,-13,-12,-11,-10,-9,-8,-7,-6,-5,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4 = 20 tane vardır.

6) Sayı doğrusunda -3 noktasına 5 br uzaklıktaki noktaları bulunuz.
Cevap: -8 ve 2 dir.


7) Aşağıdaki boşlukları doldurunuz.
a) I-9I = 9
b) I-36I = 36
c) I+7I = 7


8)  7 olduğuna göre Y yerine yazılabilecek tam sayıları bulunuz.
a) 3 üzeri 4 = 81
b) 5² = 25
c) 2³+ 3²= 8+9 = 17

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları

Sıcaklığın -10 °C ölçüldüğü bir ortamda Kelvin termometresi sıcaklığı kaç °K olarak gösterir?
Cevap:  Sıcaklığın -10 °C olduğu bir yerde Kelvin termometresi 263 °K gösterir.

Verilen sıcaklık değerlerini sağ taraftaki termometre üzerinde gösteriniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 11-12-13-14

Verilen illerin sıcaklık değerlerini termometre üzerinde 3 °C arttırarak bulduğunuz yeni sıcaklık değerlerini aşağıdaki haritaya yazınız.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları

İllerin sıcaklık değerlerini arttırırken termometre üzerinde verilen sıcaklık değerini hangi yöne ilerlettiniz?
Cevap: Yukarı doğru

Sıcaklık değerlerinden pozitif olanları arttırdığınızda sonucun nasıl değiştiğini yazınız.
Cevap:  Pozitif yönde arttı.

Sıcaklık değerlerinden negatif olanları arttırdığınızda sonucun nasıl değiştiğini yazınız.
Cevap:  Sıcaklık değerlerinden negatif olanları arttırdığınızda sonuç nefatif değerden pozitif değere geçti.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 193-194-195-196-197-198-199. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.