Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
20 Ekim 2021, 18:58
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-38-41. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-38-41. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-38 ve 41’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı olduğunu düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 35-38-41. Sayfa Cevapları Tam Sayılarla İlgili Problemler / Rasyonel Sayıları Tanıma ve Sayı Doğrusunda Gösterme

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

1. Bir dağa tırmanan dağcı, her 100 m yukarıya tırmanışında sıcaklığın 4 °C düştüğünü fark ediyor. Dağcı, dağa tırmanmadan önce sıcaklığın 21 °C olduğunu belirlediğine göre, 1 km tırmandığında sıcaklık kaç °C olur?
Cevap: Her 100 m de sıcaklık 4 derece düştüğüne göre ve başlangıçta 21 derece olan sıcaklık 1000 km sonra: 10 x 4 = 40 derece düşmüştür buna göre yolun sonunda sıcaklık: 21 – 40 = -19 derece olur.


2. Abdullah Bey’in maaşı 2160 TL’dir. Abdullah Bey, maaşını almadan önce iş yerinden 2 kez
300 TL’lik, 3 kez de 150 TL’lik avans almıştır. Ay sonunda Abdullah Bey’e maaşa ek olarak 280 TL prim verildiğine göre Abdullah Bey, avanslar düşüldükten sonra iş yerinden kaç TL almıştır?
Cevap:

2160 TL lik maaştan;
2 kez 300 TL : 300 x 2 = 600 TL
3 kez 150 TL : 150 x 3 = 450 TL almıştır.
600 + 450 = 1050 TL avans almıştır
Maaştan 2160 – 1050 = 1110 TL si kalmıştır ve 280 TL de prim verildiğine göre: 1110 + 280 = 1390 TL TL almıştır


3.Bir basamaklı en küçük negatif tam sayının (– 3) eksiğinin (– 4) katı kaçtır?
Cevap:

Bir basamaklı en büyük negatif tam sayı : -1 dir
(-1) – (-3) = -4 
(-4) x (-4) = 16 dır


4. (– 22) sayısının (– 3) katının (– 7) eksiği kaçtır?
Cevap: (-22) x (-3) = 66 – 7= 59 dur


5. Bir firmada 13 kişi çalışmaktadır. Firma sahibi Esat Bey; maaşı 2000 TL olan 7 kişinin, maaşı 1350 TL olan 2 kişinin ve maaşı 3250 TL olan 4 kişinin maaşını ödemiştir. Maaşlar ödenmeden önce kasada 32000 TL olduğuna göre maaşlar ödendikten sonra kasada kaç TL kalır?
Cevap:

Maaşı 2000 TL olan 7 kişiye toplam = 2000 x 7 = 14000 TL

Maaşı 1350 TL olan 2 kişiye toplam = 1350 x 2 = 2700 TL

Maaşı 3250 TL olan 4 kişiye toplam = 13000 TL ödenmiş

Toplamda = 14 000 + 2 700 + 13 000 = 29700 TL ödenmiştir

Kasadaki paradan geriye; 32 000 – 29 700 = 2 300 TL kalmıştır 

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

Öğretmeni, Selim’den tahtaya yazdığı kesri sayı doğrusunda göstermesini istedi. Selim de, öğretmeninin istediğini tahtadaki gibi yaptı. Öğretmeni, Selim’den – 3 /5 sayısını sayı doğrusunda göstermesini isteseydi Selim, öğretmeninin istediğini yapabilmek için nasıl bir yol izlerdi? Açıklayınız.
Cevap: -3 / 5 i gösterebilmesi için sayı doğrusunu 0′ ın soluna doğru uzatıp göstermesi gerekir

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

1. -3/5 rasyonel sayısını farklı biçimlerde yazarak sayı doğrusunda gösteriniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları


2. 6/-8 ile -3/* rasyonel sayıları eşittir. Buna göre * yerine kaç yazılmalıdır?
Cevap: 6/-8 = -3/ * = ilk kesri sadeleştiririz: 3/ -4 = -3/* öyleyse (*) = 4 olur 


3. Kutucuklarda ki tam sayıları, rasyonel sayı biçiminde yazınız.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları


4. Q+ ve Q– kümelerinde bulunan üçer adet rasyonel sayı yazınız.
Cevap:

Q+ = 1/2, 3/4, 7/2

Q- = -1/2, -9/5, 5/6

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-38-41. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2021-2022

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.