Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
8 Ağustos 2021, 14:08
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 371

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 konusunda 7. Sınıfa giden öğrencilerimizin gördüğü 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 38-39-40 ve 41’in cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar sayfasından bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41. Sayfa Cevapları   TAM SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ – Çözüm Sende

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

Bir laboratuvarda termometre 0 °C’u göstermektedir. Bu laboratuvarda sıcaklık her dakika 2 °C düştüğüne göre 3 dakika sonra termometrenin kaç °C’u göstereceğini sayı doğrusunda modelleyerek bulalım.
Cevap:
(-3
) x ( 2)= -6


Aşağıdaki işlemleri yapalım.
Cevap:

a) (-3) x (-2)= 6 

b) (-4) x 5 = 20

c) (+7) x (-10)= -70

ç) (-3) x (-7) = 21

d) (-1) x 5 = -5

e) (-1) x (-4)= 4


Tablodaki boşlukları sütun ve satırlardaki sayıları çarparak dolduralım.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları


 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

Bir şirketin 2016 yılı sonunda her gün ortalama 1257 TL zarar ettiği belirlenmiştir. Bu şirketin 2016 yılındaki toplam zararını hesap makinesi kullanarak hesaplayalım.
Cevap: Günlük 1257 TL zarar (-1257) ile gösterilir. Şirketin 1 yıllık zararını bulmak için (365) x (-1257) işlemini hesap makinesi kullanarak yapalım. İşlemi yapmak için hesap makinesinde sırası ile aşağıdaki tuşlara basalım.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu şirketin 2016 yılındaki toplam zararının 458 805 TL olduğu görülmektedir.


1) Aşağıda sayma pulları ile modellenen çarpma işlemlerini yazınız.
Cevap:

3 x (-4) = 12

5 x (+2) = 10


2) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını yazınız.
Cevap: 

a) (-7) x (-9) = 63

b) (-11) x 6 = -66

c) (-1) x (-5) = 5

ç) 8 x (-12) = -96

d) (+14) x (+5)=+70

e) 7 x (-1) = -7


3) Aşağıdaki işlemlerde verilen Δ ve ◊yerine gelmesi gereken tam sayıları bulunuz. Δ x ◊ işleminin sonucunu hesaplayınız.
Cevap:

a) 6 x (-3) = Δ
Δ = -18
b)(-2) x 2 x (-3) = ◊
◊= 12
Δ x◊ =  (-18) x (12) = -216


4) -5 ile -1 arasındaki tam sayıların çarpımlarını hesaplayınız.
Cevap: -4) x (-3) x (-2) = -24

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

5) Aşağıdaki işlem tahtasında verilen çarpma işlemlerini tamamlayarak A, B, C, D’ nin değerini bulunuz.
Cevap:

A= 3 x 2 =6

B= 4 x (-3) =-12

C= 3 x (-5) =-15

D= (-2) x (-3) = 6


6) Çarpımları 48 olan tam sayı çiftlerini yazınız.
Cevap:

(48 x 1 )=48

(24 x 2)=48

(3 x 16)=48

(4 x 12)=48

(6 x 8 ) = 48

(-48) x (-1) = 48 

(-24) x (-2) = 48 

(-3) x (-16) = 48

(-4) x (12 )= 48

(-6) x (-8) =48


7) -49’dan küçük en büyük tam sayı ile iki basamaklı en büyük negatif tam sayının çarpımını yazınız.
Cevap:
(-50) x (-10) = 500


8) Sıcaklığın -10 °C olduğu bir bölgede yukarı doğru çıkıldıkça her 325 metrede sıcaklık 2 °C düşmektedir. Bu bölgede 6500 m yükseklikteki sıcaklığın kaç °C olacağını hesaplayınız.

Cevap: Sıcaklığın -10 °C olduğu bir bölgede yukarı doğru çıkıldıkça her 325 metrede sıcaklık 2 °C düşmekte ise bu bölge 6500 m de olduğuna göre 6500÷325 =20  eder. Her 325 metrede 2 C düşüyorsa 20 x (-2)2 = -40 °C düşmesi gerekir. Böylece (-10)+(-40)= -50 °C olur.


1) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını hesaplayınız.Çarpma işlemindeki tam sayıların yerleri değiştirildiğinde sonuçta nasıl bir değişiklik olmaktadır?
Cevap:
(3) x (-2) = -6
(-2) x 3 = -6


2) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz. Bu işlemlerin sonucuna göre ikiden fazla tam sayıyı çarparken farklı gruplandırma yapmanın sonuçlara etkisini yazınız.
Cevap:
(-3) x [(+5) x(-2) ] = (-3) x (-10 ) = 30
[(-3) x (+5) ] x 2 = (-15) x (-2) = 30


3) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz. 1’in işlem sonuçlarına etkisini yazınız.
Cevap:
1 x (-5) = -5
(-5) x 1 = -5


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

4) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz. 0’ ın işlem sonuçlarına etkisini yazınız.
Cevap:
(-3) x 0 = 0
0 x (-3) = 0


5) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.-1’in işlem sonuçlarına etkisini yazınız.
Cevap:
(-1) x(-5) = 5
7 x (-1 ) = -7


6) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.Bu işlemlerdeki benzerlik ve farklılıkları yazınız.
Cevap:
(-2) x [2 +(-5) ]= [(-2) x 2 ] + [(-2) x (-5)] = 6
(-2) x (-3) = 6
Tam sayılarda “çarpma işleminin toplama işlemi üzerine dağılma özelliği” vardır.


7) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz. Bu işlemlerdeki benzerlik ve farklılıkları yazınız.
Cevap:
(-2) x [2-(-5)]= [(-2) x 2 ]-[(-2) x (-5)]= -14
(-2) x 7 = -14
Tam sayılarda “çarpma işleminin çıkarma işlemi üzerine dağılma özelliği” vardır.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.