Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Nisan 2021, 15:52
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 43-44-45-46-47. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

7. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 43-44-45-46-47. Sayfa Cevapları İnsanların Dokunulmazlıklarının Gözetilmesi

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1. Mukaddes, adalet, kul hakkı ve emanet kavramlarının anlamlarını araştırınız.
Cevap:
Mukaddes: Kutsal ya da değerli anlamını taşımaktadır.
Adalet: Hak ve hukuka uygun olarak sergilenen davranış.
Kul hakkı: İnsanların birbiri üzerinde harcadığı emekleri ya da hakları.
Emanet: Ödünç bırakmak ya da almak.


2. Genel Ağ vb. kaynaklardan, temel insan haklarının neler olduğunu araştırınız.
Cevap: Temel insan hakları, giyinme, barınma, beslenme ve özgürce yaşamadır.


3. İslam’ın yaşama hakkına verdiği önem hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: İslamda yaşama hakkı ayet-i kerimede bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eş değer olduğunu söyleyerek vurgulanmıştır.


4. Bakara suresinin 183. ayeti ile Nisâ suresinin 93. ayetinin mealini defterinize yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


5. Diyanet İşleri Başkanlığının resmî sitesinden veya İslam ansiklopedisinden, Veda Hutbesi’ni bulup defterinize yazınız. Bu hutbede dikkatinizi en çok çeken hususların altını çiziniz.
Cevap: Hutbede en çok dikkatimi çeken husus insanların eşitlik ve adaletten bahsedilmesi olmuştur.


6. Peygamber Efendimizin (s.a.v.), kul hakkı ile ilgili bir hadisini araştırıp defterinize yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Sayfa 44 Ders Kitabı Cevapları

Güdüleme

Sizce insan neden “eşref-i mahlûkat” yani yaratılmışların en şereflisi ve üstünü olarak nitelendirilmiştir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Çünkü insan topraktan yaratılmıştır ve diğer yaratılan varlıklara göre daha üstün özellikleri vardır. Düşünme ve kendi kararını verebilme yani iradesi olduğu için diğer varlıklardan daha üstündür.

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

Yukarıda bazı bölümleri verilen Veda Hutbesi’nde, insanların dokunulmazlıklarıyla ilgili hangi hususlara vurgu yapılmaktadır? Arkadaşlarınızla belirleyiniz. Bu hutbeden ilkeler çıkarınız. Çıkardığınız ilkelerin insanlık için önemini arkadaşlarınızla değerlendiriniz.
Cevap: Veda hutbesinde eski sapkınlıklara dönülmemesi gerektiğinden ve birbirimizin hakkını gözetmemmizden bahsedilmektedir. İlke çıkarmamız gerekirse Allah’ın bize yasakladıklarını yapmamalıyız.  Hak gözeterek ve helal yoldan her işimizi yapmalıyız.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.