Forum Sınıf Cevap Yaz
27 Aralık 2021, 16:21 - Beyza Sultan Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 172-173. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 172-173. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kendimizi Değerlendiriyoruz başlıklı ünite değerlendirme soruları konusunun bulunduğu 7. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 172-173 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7.-Sınıf-Sosyal-Bilgiler-Ders-Kitabı-172-173.-Sayfa-Cevapları-MEB-Yayınları-2.-Kitap-

7.Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 172-173. Sayfa Cevapları Kendimizi Değerlendiriyoruz

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 172 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

1. (Y)
2. (Y)
3. (D)
4. (Y)
5. (D)


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

1. Medreselerde ders veren hocalara müderris denir.

2. Tımar sistemi uygulaması Tanzimat Fermanı ile kaldırılmıştır.

3. Üretim teknolojisindeki gelişmeler dijital teknoloji sayesinde hızlanmıştır.

4. İletişim fakültelerinde halkla ilişkiler ve tanıtım mesleğinin eğitimi verilir.

5. Ülkemizde ulusal afet yönetimi ve uluslararası yardımlar konusunda Türk Kızılay’ı öncü kuruluştur.

6. Genel ağ üzerinden mal ve hizmet satın alıp ödemelerimizi  e – ticaret  aracılığıyla yapabiliriz.


C. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.
Cevap:

1. Avrupa’da Sanayi İnkılabı’nın başladığı ülkedir. → İngiltere

2. Ahilik teşkilatında kalfalıktan ustalığa geçiş töreninin adıdır. → Şed kuşatma 

3. Osmanlı Devleti’nde devlet adamı ve asker kadrosunun yetiştiği okuldur. → Enderun 

4. Ülkemizde üretim faaliyetlerinin yapıldığı en eski yerleşim yerlerinden biridir. → Çay önü 

5. XVIII. yüzyılda Ahi teşkilatının yerini alan esnaf ve sanatkâr teşkilatının adıdır. → Lonca 


7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 173 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Doğru bir meslek seçimi kişinin kendini doğru tanıması ile yakından ilgilidir. Birey, meslek seçimini yaparken kendi özellikleri ile mesleğin gerektirdiği özellikleri karşılaştırmalıdır. Verilen bilgilerden hareketle meslek seçiminde aşağıdakilerden hangisinin yapılması  yanlış olur?
Cevap: B) Ailemizin beklentilerine göre davranmak


2. Aşağıdakilerden hangisi Yeşilay’ın ülkemizdeki faaliyet alanlarından biridir?
Cevap: A) Zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek


3. Bu bilgilerden hareketle aşağıdakilerden hangisi Ahi teşkilatının sağladığı yararlardan biri değildir?
Cevap: C) Ahi teşkilatına üye olanlar istedikleri her mesleği yapma hakkı elde etmiştir.


4. Osmanlı Devleti’nde, tımar sistemi uygulamasında toprağı sebepsiz işlemeyen çiftçinin toprağı elinden alınmıştır.
Yukarıdaki bilgilere göre Osmanlı Devleti’nin toprak yönetimindeki bu uygulamasının amacı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: D) Üretimde sürekliliği sağlamak


E. Aşağıdaki sorunun doğru cevabını yazınız.

Soru: Toplumun ihtiyaç duyduğu mühendis, doktor, hukukçu, müderris kadrosunu yetiştiren medreseleri günümüzde hangi eğitim kurumuna benzetebiliriz?
Cevap: Toplumun ihtiyaç duyduğu mühendis, doktor, hukukçu, müderris kadrosunu yetiştiren medreseleri günümüzde üniversitelere benzetebiliriz.


F. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Osmanlı Devleti’ndeki toprak yönetimi uygulamasının ülke ekonomisine katkılarını değerlendiriniz.;
Cevap:  Osmanlı Devleti’ndeki toprak yönetimi uygulamasının ülke ekonomisine katkıları toprak bütünlüğünün sağlanması , üretimin devamlılığının sağlanması , asayiş ve düzenin sağlanması 


2. Sivil toplum kuruluşlarının toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya katkıları nelerdir? Örnekler veriniz.
Cevap:  Sivil toplum kuruluşlarının toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya katkılarının en önemlisi bilinçli ve eğitimli bireyler yetiştirmektir.


3. İlgi, yetenek, beceri ve değerlerinizi dikkate alarak ileride yapmak istediğiniz meslek ile ilgili mesleki eğitim planı yapınız.
Cevap:  Lise Eğitimimi tamamladıktan sonra üniversite sınavına girerek Veteriner Hekimliği için gerekli puanı alarak beş yılda eğitimimi tamamlamak.


4. Üretim teknolojisindeki gelişmelerin hayatımıza etkileri nelerdir? Örnekler veriniz.
Cevap:  Üretim teknolojisindeki gelişmelerin hayatımıza etkilerinde olumlu olan kısımları hayatımız kolaylaştırsa da biz insanları tembel hale getirmiştir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 172-173. Sayfa, Kendimizi Değerlendirelim 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.