Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 11:15 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap” 2022-2023 Eğitim-Öğretim yıl ıkonusu içerisinde 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 122 ve 123’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümündne yazarak bildirebilirsiniz.

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 122 Ders Kitabı Cevapları

1. Ebru sanatı ilk olarak nerede ortaya çıkmıştır?
Cevap: Ebru sanatı ilk olarak 1554 tarihinde yapılmıştır. 


2. Ebru sanatı farklı dillerde hangi isimlerle anılmıştır?
Cevap: Çağatayca’da ”Ebre” ile anılırken, İran’da ”Ebri” (bulutumsu) ya da ”Abru” (su yüzü) adı ile anılırmış.


3. Yazar, son paragrafta ebru sanatını nasıl tanımlamaktadır?
Cevap: Ebru hem bir resim sanatı hem nükteli bir şiir hem de yumuşak bir ezgi olarak ta tanımlanır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları

4. “Suyun yalınlığı, renklerin düğünü, insanın duyguları, tabiatın kusursuzluğu” ifadesi ile yazar neyi anlatıyor?
Cevap: Yazar bu ifadesiyle, doğanın eşsiz güzelliklerle dolu olduğunu ve tabiatın kusursuz oluşunu anlatmaktadır.


5. Aşağıdaki cümlelerde geçen söz sanatlarını (kişileştirme, abartma, konuşturma, benzetme) bularak karşısına yazınız.
Cevap: 

1. Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır.⇒ Abartma

2. Deniz ve mehtap sordular seni: Neredesin?⇒ Kişileştirme ve Konuşturma

3. Gemiler yorgun ve hâlsiz ilerliyordu dalgalar arasında.⇒ Kişileştirme

4. Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik.⇒ Benzetme ve Abartma


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım birinci kişi ağzından yapılmıştır?
Cevap: B) Hayvanların günlerdir aç ve susuz kaldığını yeni fark ettim.


7. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde ek fiil kullanılmıştır?
Cevap: B) Rüzgâr eken fırtına biçer.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil kullanılmamıştır?
Cevap: C) Mavi bir elbiseyle gelmiştin, gökyüzü maviydi.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: D) Kaybolan köpeği bulmak için koca şehrin altını üstüne getirdi.


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: C) Zavallı çocuk korktuğu için hiç sesi çıkmıyordu.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin liseye hazırlık sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri en önemli kitaplar arasında bulunan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 122 ve 123’te bulunan Tema Sonu Değerlendirme çalışmaları konusunu cevapladık.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.