Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 10:59 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tema Sonu Değerlendirme Soruları konusununda bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 160-161-162-163 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 160-161-162-163. Sayfa Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 160 Ders Kitabı Cevapları

(İlk dört soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Oyuncak uçan daire neden herkesin dikkatini çekiyor?
Cevap: Oyuncak uçan daire odanın tavanına yansıyan rengarenk ışıkları olduğu için herkesin dikkatini çekiyor.


2. Ali Ateş’in uçan dairesini görmek isteyenler hangi armağanı getiriyorlar?
Cevap: Ali Ateş’in uçan dairesini görmek isteyenler pil getiriyorlar.


3. Babaanne Ayşe Hanım uçan daireye neden mavi renkli bir kumaş seçiyor?
Cevap: Babaanne Ayşe Hanım uçan daireye gökyüzüne doğru yol alan bir oyuncak olduğu için mavi renkli bir kumaş seçiyor.


4. Oyuncak uçan daire nerede sergileniyor?
Cevap: Oyuncak uçan daire İstanbul Oyuncak Müzesinin uzay odasında sergileniyor.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

5. Yukarıdaki paragraftan hangi yargıya ulaşılamaz?
Cevap: C) Ay’ın çekirdeğindeki sıcaklık devam etmektedir. 


6. Aşağıdaki cümlelerden kurgusal olanların sonuna (K) yazınız.
Cevap:

() Piri Reis dünyaca ünlü bir denizcimizdir.
(K) Uzay asansörü sayesinde ulaşım maliyetleri azaldı.
(K) Robotlar programlandıkları alanlarda insanlara yardımcı olur.
(K) Uçan daireler ulaşımımızın vazgeçilmezi hâline geldi.
() Akıllı telefonlar sayesinde dünya, parmaklarımızın ucundadır.


7. Aşağıdakilerden hangisinde kaynakçanın yazımı doğru verilmiştir?
Cevap: C) KORKMAZ, Zeynep, Türk Dili Üzerine Araştırmalar, Türk Dil Kurumu Yayınları, 2000, Ankara. 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türemiş bir fiil kullanılmıştır?
Cevap: A) Gerçekleşmesi mümkün olmayan işlerle uğraşıyordu. 


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik fiil kullanılmamıştır?
Cevap: B) Her gün yakınlarına telefon eder.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 160-161-162-163. Sayfa, Tema Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.