Forum Sınıf Cevap Yaz
5 Ocak 2022, 10:06 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İlk Çocukluk Metni Cevapları konusunun bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 188-189-190 cevapları sayfasını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 188-189-190. Sayfa Cevapları İlk Çocukluk

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

DERSE HAZIRLIK

1. Hangi tür kitapları okumaktan hoşlanıyorsunuz? Niçin?
Cevap: Macera kitapları okumaktan hoşlanırım. Çünkü normal hayatta da macera seven birisiyim ve kitapta kendimi buluyorum.

2. İlkokul yıllarınızda okuduğunuz kitaplardan aklınızda kalanları anlatınız.
Cevap:İlkokul yıllarımda Pinokyo, Küçük Prens, Don Kişot, Sır Versem Saklar mısın? adlı kitapları okudum.

1. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz. Kelimeleri cümle içinde kullanınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Metinde yazarın kitaplara meraklı bir çocuk olduğunu gösteren ifadeler nelerdir?
Cevap: “İlk kitaplığım, elime geçirdiğim bir karton kutu olmuştur.”

2. Metne göre çocuğu kitap sevmeye neler teşvik etmiş olabilir?
Cevap: Çocuğu kitap sevmeye ailesinin  kitaplara olan ilgisi, hep birlikte güzel bir aktivite olarak akşamları kitap okunması çocuğu kitap sevmeye teşvik etmiş olabilir.

3. Kitaplığınızda olduğu hâlde okunmayan kitaplar konusundaki düşünceleriniz nelerdir?
Cevap: Kitaplığımda olduğu halde okumadığım kitaplar ilgimi çekmeyen kitaplar. İlgimi çekmeyen kitapları okuyamıyorum.

4. Her akşam evde kitap okunması ile kitap okuma alışkanlığı kazanma arasında bir ilişki var mıdır? Tartışınız.
Cevap: Evet her akşam evde kitap okunması ile kitap okuma alışkanlığı kazanma arasında bir ilişki vardır. Çünkü sürekli yapılan bir şey alışkanlık haline gelir.

5. İnternet gibi bilgi kaynakları kitapların yerini doldurabilir mi? Tartışınız.
Cevap: İnternet gibi bilgi kaynakları kitapların yerini dolduramaz çünkü internette bilgiler dağınık şekilde bulunur, kitaplarda ise bir akış vardır ve kendini ona kaptırır gidersin.

6. Kitap okuma alışkanlığı kazanmada kişisel yatkınlığın ve çevresel etkilerin önemini tartışınız.
Cevap: Kitap okuma alışkanlığı kazanmada ailenin önemi çok büyüktür. Çocuklar en çok ailesiyle zaman geçirirler ve en çok onları taklit ederler. Bizlerde anne ve babalarımızın izlerinden gideriz bu yüzden  kitap okuma alışkanlığı çevreyle alakalıdır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde, örtülü anlamları bularak örnekteki gibi yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları


4. ETKİNLİK

Yazar, çocukluk anılarını kaleme almakla kimlere seslenmek istemiş ve ne amaçlamış olabilir?
Cevap:  Yazar, çocukluk anılarını kaleme almakla okuma alışkanlığı olmayan kişilere okuma alışkanlığını nasıl kazanabileceklerini öğretmek amacıyla seslenmiş olabilir.


5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinden alınan aşağıdaki parçada hangi düşünceyi geliştirme yolu kullanılmıştır? Yazınız.
Cevap: Karşılaştırma  geliştirme yolu kullanılmıştır.


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde anlam yönünden anlatım bozukluğu içeren cümlelerdeki anlatım bozukluklarını örnekteki gibi bularak altını çiziniz. Anlatım bozukluklarının sebebini cümlelerin karşısına yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) Okumayla ilgili bir anınızı yazınız. Anınızı yazarken noktalama işaretlerini kullanmayınız. Noktalama işareti kullanılması gereken yerleri ( ) ile belirtiniz.
Cevap: İkinci sınıfa giderken öğretmenimiz hep birlikte kitap okuma saati yapardı ve hepimizi dışarıya çıkartırdı(.) Yüksek sesle gezinerek kitap okumamız istemişti(.) Ben kendimi kitap okumaya o kadar kaptırmışım ki(,) öğretmenimiz hepimizin toplanmasını istedi ve herkesin içinde beni tebrik etti(.) Kendini o kadar kaptırmışsın ki yüksek sesle kitap okuduğunu bile fark etmedin(.) Sizden asıl istediğim buydu dedi(.) Hayatımda hiç bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum(.)


b) Anınızda ( ) ile belirttiğiniz yerleri uygun noktalama işaretleri ile doldurunuz. Noktalama işaretlerinin kullanılmasının metnin okunuşuna yaptığı katkıyı yorumlayınız.
Cevap: Noktalama işaretleri metinde ki karmaşıklıkları engeller.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 188-189-190. Sayfa, İlk Çocukluk Metni Cevapları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.