Forum Sınıf Cevap Yaz
5 Ocak 2022, 10:19 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tema Sonu Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu bu sayfada 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 193-194-195 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Elektronik kitap düz metinden farklı olarak hangi bileşenleri içerir?
Cevap:Elektronik kitap düz metinden farklı olarak yazılım ve donanım bileşenleri içerir.


2. Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için hangi donanıma ihtiyaç vardır?
Cevap: Ekranı bulunan her hangi bir aygıta ihtiyaç vardır.


3. Elektronik kitabı dijital kitaptan ayıran fark nedir?
Cevap: Elektronik kitabı dijital kitaptan ayıran fark yazılım ve donanım bileşenleri içermesidir.


4. Metinde anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Metinde anlatılmak istenen  elektronik kitabın tanımıdır.


5. Aşağıdaki metinde hangi anlatım teknikleri bulunduğunu işaretleyiniz.
Cevap:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 194 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmıştır?
Cevap: B) Bu kütüphanede kitap sayısı diğer kütüphaneden daha fazla. 


7. Aşağıdaki tabloda anlatım bozukluğu bulunan cümleler ve bazı anlatım bozukluğu nedenleri verilmiştir. Anlatım bozukluğu olan cümlelerle nedenlerini eşleştiriniz.
Cevap: 

(D) Anlamca çelişen sözcüklerin bir arada kullanımı.
(A) Gereksiz sözcük kullanımı.
(B) Sözcüğün yanlış anlamda kullanımı.
(C) Sözcüğün yanlış yerde kullanımı.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
Cevap: C) Ahmet’i top oynarken gördüm.


9. Aşağıdakilerin hangisinde “öznel” anlatımlı bir cümle vardır?
Cevap: D) Arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek beni mutlu ediyor.


10. Karşılaştırma cümlelerinin karşısına () işareti koyunuz.
Cevap:

(✓) Hasan Öğretmen konuyu daha güzel anlatıyor.
() İnsanın kendini tanıması önemlidir.
(✓) Beni yalnız sen anladın.
() Dostumuz Türkçeyi dikenler içinde bırakmayalım.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları

11. Yukarıdaki grafik incelendiğinde hangi sonuca ulaşılamaz?
Cevap: D) Okuduğu kitapları en iyi anlayan Mehmet’tir.


12. Aşağıdaki yabancı kökenli sözcükleri Türkçe karşılıklarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

Online →  Çevrimiçi
Like → Beğeni
Bye → Hoşçakal
Link → Bağlantu
Atipatik → Sevimsiz
Check → Kontrol etmek

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 193-194-195. Sayfa, Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.